Deniz Canlıları haberleri sayfasında Deniz Canlıları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1070 Deniz Canlıları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. BM çevre programı altında, 'Barselona Sözleşmesi' gibi bir sözleşme yapılmasının kaçınılmaz gerçek olduğuna değinen Bakan Kurum, “Türkiye olarak tüm dünyanın taraf olacağı bu sözleşmenin hayata geçirilmesini destekleyeceğimizi hatta ilk taraf olan ülkelerden biri olacağımızı özellikle belirtmek isterim. Türkiye olarak, sözleşmenin sekretaryasına da İstanbul'da ev sahipliği yapmaya hazırız." dedi.
#Murat KurumGüneşten kabuklarında canlı canlı pişen midyeler, kuruyan deniz yıldızları, sıcağa dayanamayıp can veren somon balıkları… Yüksek sıcaklıklar karadaki canlılar kadar suda yaşayan canlıların da yaşamını tehdit ediyor.
#Deniz CanlılarıSıpadan, dünyanın üçüncü büyük adası Borneo’ya bağlı Malezya’nın iki büyük eyaletinden ‘Sabah’ sınırları içinde yer alıyor. Su üstünde 12 dönüm alanı bulunan minik bir ada. Tropik bir coğrafya. Sualtı masalları aratmıyor. Doğasına neredeyse hiç dokunulmamış mistik bir yer arıyorsanız ‘Sıpadan’a sizin için doğru adres olabilir... Hürriyet Seyahat’in sualtı uzmanı Tahsin Ceylan kamerası ‘Poyraz’ ile bu eşsiz denizleri fotoğrafladı ve izlenimlerini yazdı.
#SualtıMersin’in Tarsus İlçesi’nde gemilerden atıldığı iddia edilen ve çok sayıda deniz canlısının dolanarak telef olmasına neden olan ağlar kıyıya vurdu.Baharlı ile Tabaklar mahalleleri arasındaki sahilde, birçok deniz canlısının dolanarak telef olduğu ağlar sahiline vurdu. Tarsus Avcılar Kulübü üyeleri acı manzara karşısında isyan etti. Karşılaştıkları manzarayı sorumsuzluk olarak nitelendiren Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, herkesi doğayı ve çevreyi korumaya davet etti. Ağa dolanmış halde çok sayıda deniz canlısının telef olduğunu belirten Kulüp Başkanı Dokucu, "Maalesef Tarsus sahillerinde bir facia ile karşılaştık. Gemilerden çöp diye atıldığını düşündüğümüz bu ağa, çok sayıda sapan balığı, Caretta Caretta yavrusu, vatoz gibi balıklar takılmış. Ağdan kurtarılmadıkları için de hepsi de telef olmuş. Bunun adı katliamdır" dedi.
#MersinAtlas Okyanusu’nda yaşanan ani sıcaklık değişimleri, bilim dünyasını alarma geçirdi. Mart ayında 1982’den bu yana en yüksek sıcaklıkları gören okyanus yüzeyi, aniden 25 dereceye kadar düştü. Peki, bu değişim iklimleri ve hava koşullarını nasıl etkileyecek?
#İklim DeğişikliğiPlastiklerin sağlık üzerindeki zararları uzun süredir tartışılan bir konu. Yeni bir araştırma, bu sorunları daha da belirginleştirdi. Avusturya'da yapılan ve bilim dünyasında endişeye yol açan bu çalışmada, plastik şişelerden su ve diğer içeceklerin tüketilmesinin tansiyonu yükseltebileceği ortaya kondu. Araştırma ayrıca, plastiklere alternatif olarak önerilen cam şişelerde de benzer etkilere rastladı. Peki, plastikler tansiyonu nasıl etkiliyor? Plastik yerine kullanılması gereken güvenli alternatifler neler?
#SağlıkYunuslar İstanbul Boğazı’nın en güzel sürprizlerinden. Onları özel bir gözlem etkinliğinde uzman rehberler eşliğinde yakından keşfetmeye ne dersiniz? Boğaz’ın ekolojik olarak hâlâ yaşanabilir olmasının kanıtı olan yunuslardan 15’ini gördüğümüz bu gezi size de ilham verirse elinizi çabuk tutun. Ücretsiz ‘yunus gözlem etkinliği’nin kayıtları dakikalar içinde doluyor.
#DenizMüsilaj tehlikesi hâlâ geçmemişken, Balıkesir Erdek’te plaj temizliği sırasında koruma altındaki deniz çayırları, kepçelerle söküldü. Deniz çayırlarının, denizin akciğerleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’nin oksijensiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.
#BalıkesirMarmara Denizi Adalar açıklarında balıkçılar tarafından uçak balık yakalandı. Uzun süredir Marmara Denizi’nde uçan balıkların bulunmadığını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, havaların ısınması ile birlikte farklı tür balıkların gelmeye başladığını söyledi. Balcı, "3 binin üzerinde deniz canlısının bulunduğu müzeye uçan balık da eklendi. Özellikle çocuklar uçan balığı televizyonlarda gördükleri için çok merak ediyorlardı. Şimdi müzemize gelip inceleme fırsatları da olacak. Uçan balıkta müzeye eklenecek" diye konuştu.
#Marmara DeniziMarmara Denizi Adalar açıklarında balıkçılar tarafından uçak balık yakalandı. Uzun süredir Marmara Denizi’nde uçan balıkların bulunmadığını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, havaların ısınması ile birlikte farklı tür balıkların gelmeye başladığını söyledi. Balcı, "3 binin üzerinde deniz canlısının bulunduğu müzeye uçan balık da eklendi. Özellikle çocuklar uçan balığı televizyonlarda gördükleri için çok merak ediyorlardı. Şimdi müzemize gelip inceleme fırsatları da olacak. Uçan balıkta müzeye eklenecek" diye konuştu.
#Marmara DeniziYemek kültüründe birbirinden farklı lezzetler bulunmaktadır. Özellikle yengeç ve ıstakoz gibi lezzetlerin doğru yöntemler ile pişirilmesi gerekmektedir. Yengeç nasıl pişirilir? Yengeç eti neden canlı pişirilir, kaç dakikada pişer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#YengeçDenizin kalbi olarak bilinen Posidonia çayırları Muğla’nın Milas ilçesi Ören sahilinde deniz dibine ekilmeye başlandı. Dünyada birçok ülkenin denediği ama bir türlü başaramadığı Posidonia çayırlarının ekimi için ilk kez yeni bir teknik uygulanıyor.
#Posidonia ÇayırlarıSon bir haftada Antalya’nın Alanya ve Manavgat sahillerinde 8, Muğla’nın Köyceğiz’e bağlı Ekincik Koyu’nda 1, Kuzey Kıbrıs’ın Dipkarpaz bölgesinde 2, Hatay’da Asi Nehri tahliye kanalında ise 3 olmak üzere toplamda 14 ceset bulundu.
#AntalyaKuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçerek İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan 22 yaşındaki Yüzücü Aysu Türkoğlu, hali hazırda ‘7 Oceans’ adı verilen parkurlardan 2’sini tamamladığını belirtti.
#Aysu TürkoğluGıda takviyesi kullananan, sağlığa faydalı olduğunu düşünen milyonlarca insan var. 'Süper haplar' olarak piyasada olanbu takviyeler, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Gıda TakviyesiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkBirçok birey tarafından adananın yemek lezzetleri sevilmektedir. Bu nedenle bireyler ana yemek lezzetleri merak etmekte ve sık sık Adana Yemekleri - Adana'da ne yenir ve neyi meşhur? Adana mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Adana YemekleriPenguenler su kenarlarında yaşayan canlılardır. Bu nedenle yemek ihtiyaçlarının neredeyse tamamını denizden ve okyanuslardan karşılarlar. Sizler için penguen ne yer, penguenler nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler nelerdir sorularını derledik.
#Penguen Ne Yer?Hemoglobin, solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Hemoglobin değeri yüksek veya düşük olması ise çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, hemoglobin normal değeri kaç olmalıdır? İşte hemoglobin düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri...
#SağlıkBilim insanları uzun zamandır okyanusun derinliklerini dinliyor. Yaşanan çevresel değişiklikler sonucunda okyanusun gizemli seslerini her zamankinden daha fazla duyan araştırmacılar, yapay zekâ başta olmak üzere yeni teknolojileri kullanarak, denizler altındaki yaşamın karmaşık resmini bir araya getiriyor. Peki ama denizlerdeki canlıların sesleri bize ne söylüyor? İşte denizler altından gelen mesajlar...
#Dünya Denizleriİsrail ve Yunanistan'dan bilim insanları, ilk olarak Kaş kıyılarında görülen ve tüm Doğu Akdeniz'i işgal ederek, Ege Denizi'nde de giderek artan istilacı deniz kestanelerinde, bir patojene bağlı kitlesel ölümler tespit etti. Yunanistan ve Türkiye'nin Akdeniz kıyıları boyunca 1000 kilometreden fazla alana yayıldığı belirlenen bu ölümlerin geçici olarak yararlı olabileceği, patojenin bulaşması halinde diğer deniz canlıları için yıkıcı sonuçlar doğurabileceği belirtildi.
#Doğu AkdenizBir anda başlayan ve görme yetisini yok eden hastalık, Tiggi Trethowan’ın hayatını altüst etti. Hastalığın ilk şokunu atlattıktan sonra, gözlerini kaybedeceği gerçeğini kabullenen Trethowan, kendisine görsel bir hafıza bankası oluşturmak için cesur bir yolculuğa çıktı. İşte Trethowan'ın kendi ağzından yaşadıkları ve dünyayı keşfetme yolculuğunun tüm detayları…
#GlokomKÜRESEL ısınma sebebiyle bu sene kış gelmedi. Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık. Son yılların en yağışsız kışını geçiriyoruz. Ne yağmur ne de kar yağdı. Gazipaşa’da geceleri 8 derecenin altına düşmedi. Yani soğuk bile olmadı. Türkiye’nin her tarafından, göllerin, akarsuların ve derelerin kuruduğu ya da azaldığı haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Barajlarda ise doluluk oranları dip noktada.
#Küresel Isınma