Darüşşafaka Lisesi haberleri sayfasında Darüşşafaka Lisesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 290 Darüşşafaka Lisesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Deniz Baran Karagöz, Darüşşafaka Lisesi 10. sınıf öğrencisi. En büyük tutkusu yapay zeka üzerine çalışmak. Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılıyor. Son olarak Münih’teki Uluslararası Makeathon Yarışması’na katılan tek liseli oldu ve tüm dikkatleri üzerine çekti...
#Darüşşafaka LisesiAmerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), canlı bağlantıyla Darüşşafaka Lisesi’ne konuk oldu. Siemens mühendislerinin mentorluk yaptığı, Darüşşafakalı gençlerden oluşan Sultans of Türkiye ekibinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından gelen 600 öğrenci, uluslararası robot yarışması FIRST Robotic Competitionın (FRC) bu seneki konusunu NASA yetkililerinden öğrendi. Gençler 2020 yarışması için Infinite Recharge oyununa hazırlanacak.
#Nasa‘Darüşşafaka Lisesi Sultans Of Türkiye’ robot takımı, dokuz yıldan beri uluslararası turnuvalardan 15 önemli ödülle döndü. Son olarak dünyaca ünlü robotik yarışması FIRST’te en prestijli ödüle layık görüldü. 81 ilden ebeveynini kaybeden öğrencilerin okuduğu lisenin robotik ekibi, imkânsızlıklara rağmen nasıl başarılı olunacağının ilham veren bir örneği.
#GazetehaberleriDarüşşafaka Lisesi’nin 155’inci yıl anısına düzenlediği ‘Liselerarası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi liselilerin görme engelli öğrencilere yönelik yaptıkları ‘Görmeyen Gözler, Gören Eller’ projesi oldu.
#Darüşşafaka LisesiSon iki yıldır deprem bölgesinden kabul ettiği öğrencilerle birlikte okul mevcudunun 1.000 öğrenciyi aşması üzerine Darüşşafaka Cemiyeti, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünü, kapasitesini artıracak şekilde son teknoloji ile yeniden inşa edileceğini duyurdu.
#Darüşşafaka CemiyetiTürkiye’nin eğitim alanında ilk sivil toplum kuruluşlarından (STK) biri olan Darüşşafaka Cemiyeti, dünyanın tek kıtalararası maratonunda, 15 milyon TL’yi aşan bağış elde ederek, 60 STK’yı geride bıraktı. Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda bağış rekoru kırarak öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan koşucuları, kurumları ve takımları düzenlediği törenle onurlandırdı. Koşucular arasında en yüksek bağışı toplayan isim, Darüşşafaka Lisesi öğrencisi Yusuf Begik oldu.
#Darüşşafaka CemiyetiLise düzeyinde dünyanın en büyük robot yarışması olan FIRST Robotics Competiton (FRC) tamamlandı. İstanbul’da düzenlenen üç ayrı turnuvanın sonunda kazanan takımlar Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Şampiyonluğu’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek.
#FIRST VakfıN Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda, Türkiye’nin 159 yıllık eğitim neferi Darüşşafaka Cemiyeti için koşacak eğitim sevdalıları aranıyor! Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na başlayan 150 öğrencinin eğitim giderlerine kaynak yaratmayı hedefleyen Darüşşafaka Cemiyeti, eğitimle yaşamları değiştirmek isteyenleri, “Söz Konusu Eğitimse Yardıma Koşarız” isimli kampanyası için koşmaya davet ediyor. Bu yılki maratonda Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden oluşan koşu takımı da “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için koşacak.
#N Kolay 44. İstanbul MaratonuProf.Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, 51 yıl önce burs almak için girdiği TEV’in yeni başkanı oldu. Vehbi Koç, Ömer Koç, Ömer Dinçkök gibi Türkiye’nin sayılı zenginlerinin başkanlık yaptığı vakfa ekonomik zorluklar nedeniyle başvurup, burs alıp, geleceği değişen Tekbaş, bursiyer başkan olarak bir ilki gerçekleştirdi. Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da 1972 mezunu Oğuz Güleç geldi. Oğuz Güleç de 50 yıl önce yoksul aile çocuğu olarak kapısından girdiği Darüşşafaka’nın başkanlık koltuğuna oturdu.
#Oğuz GüleçDARÜŞŞAFAKA ve Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) yönetim kurulu başkanlıklarında görev değişimi yaşandı. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, görevi Oğuz Güleç’e devretti. TEV’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş oldu.
#Darüşşafaka‘Paylaşılamayan Cinayet’, ‘Marlene’in Yetimi’, ‘Bir Kadın Bir Cinayet’ gibi romanlarıyla tanınan Melih Esen Cengiz, yeni kitabı ‘Tiraje’de 1920’lerde Karadağ’daki savaştan kaçıp İstanbul’a gelen sağır-dilsiz, kimsesiz küçük bir kızın, Tiraje’nin carpıcı hikâyesini anlatıyor. Cengiz, “Muhacir atalarımın hatırası hep kalbimde ve hafızamdadır. Bu nedenle romanıma oralardan başladım. Okurlar bu romanda, tarih boyunca insanların korumayı başardığı kardeşlik bilincine tanık olacaklar. İstanbul’un artık kaybettiğimiz insan zenginliklerine vurgu var romanın her sayfasında. Ayrıca insanın en büyük engelleri bile aşabileceğine dair inanç var. Ve bir kadının isterse neler yapacağına tanıklık ediyorsunuz. Geri planda da genç cumhuriyetin serpilip olgunlaşırken yaşadığı sıkıntıların bir kısmı önünüze seriliyor” diyor.
#Melih Esen CengizKen'an Rifâî Büyükaksoy, 1867 yılında dünyaya geldi. Kenan Rifai, yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan islâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır. İslâmiyet'in ilk tarikatlarından biri olan Rıfâiyye'nin İstanbul kanadını kurmuş, tarikatın görüşlerini 20. yüzyılın modern hayat şartlarına göre yorumlamış, 1908 ile 1925 arasında tarikatın yapmıştır. Osmanlı döneminde olduğu gibi cumhuriyet döneminde de, Türkiye'de pek çok entelektüel, yazar, edebiyatçı, sanatçıyı etkileyen Kenan Rifâî, 1925'te tekke ve zaviyelerin yasaklanmasını "Hakk'ın tasarrufu" olarak yorumlamıştır. Peki, Kenan Rifai kimdir? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Kenan RifaiHakan Girginer, ekran başındaki izleyicilerin araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Su Savaşları isimli programda sunucular arasında yer alan Hakan Girginer, TRT Belgesel ve TRT 1 ekranlarında programlar yapmıştı. Peki, Hakan Girginer kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Hakan GirginerKurtuluş Savaşı’ndan sonra Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda, “Milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi ifade eder. Atatürk’ün eğitime ve öğretime verdiği bu önem bir seferberliğe dönüşür.
#M. Tayfun Öktem KimdirDeniz Baran Karagöz, Darüşşafaka Lisesi 10. sınıf öğrencisi. En büyük tutkusu yapay zeka üzerine çalışmak. Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılıyor. Son olarak Münih’teki Uluslararası Makeathon Yarışması’na katılan tek liseli oldu ve tüm dikkatleri üzerine çekti...
#Darüşşafaka Lisesi158 yıldır çok sayıda zorluğa göğüs gererek bugünlere gelen, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonunu bugün kararlılıkla sürdürmeye devam eden Darüşşafaka için çağın gerekliliklerine uymak bir gereksinim olduğu kadar da dünyada ender kurumun gösterebildiği bir yetenek aslında.
#TAYFUN ÖKTEM KİMDİR?Eğitim, “insanın doğasına saygı duyarak potansiyelini açığa çıkarma süreci” olarak tanımlanabilir. Özünde potansiyel anlamına gelen yetenekse ilgiyle gelişir. Bu kapsamdaki temel sorumluluklarımızdan birinin, öğrencilerimizin doğuştan getirdiği yeteneklerinin saptanması ve geliştirilmesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Yetenekler saptanıp geliştirildiğindeyse hem çocuklarımızın mutlu olacağını, hem de kariyer gelişimlerinin daha sağlıklı bir hâl alacağını görüyoruz.
#Yetenekten Kariyere Projesi