Bu hafta Ajda Pekkan, Bodrum Antik Tiyatro’da; Zuhal Olcay, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Gülşen, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Zilberman’ın ‘Genç Yeni Farklı 2024’ sergisi kapılarını açacak. Son günlerin sevilen oyunu ‘Leyla ile Mecnun Değil’ Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak.
#KonserBir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#PirzolaDünyanın en ünlü şeflerinin hayatlarını konu alan Netflix belgeseli ‘Chef’s Table’ın cuma yayına giren yeni sezonunda ilk kez Türkiye’den bir şef var: Musa Dağdeviren. Belgeselin ona ayrılan bölümünde aşçılık tarihçisi Özge Samancı, Dağdeviren’i şöyle tanımlıyor: “Sadece bir şef değil, aynı zamanda bir yemek antropoloğu; restoranı Çiya da bir yemek müzesi.” Vogue yemek editörü Cemre Narin ise, “Onun lokantasına gittiğinizde Türkiye’nin bütün köylerini ve kentlerini aynı anda ziyaret etmiş gibi olursunuz” diyor. Musa Şef’le, belgesele konu olan hayatını ve bu coğrafyaya ait, onun ‘bizli’ dediği yemeklerimizi konuşmak üzere buluştuk.
#NetflixTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseGeleneksel Türk mutfağının önemli yemeklerinden kebaplara alternatif bir tat var: Steak. Eskiden sadece yurt dışına çıkanların bildiği steak, hayvanın en değerli sırt kısmından çıkarılan etin özel olarak işlenip pişirilmesiyle hazırlanıyor. Bir süredir Türkiye’de de tanınıyor hatta ‘steakhouse’lara ilgi her gün artıyor. İşte jürimizin seçtiği Türkiye’nin en iyi 10 steakhouse’u
Nusr-Et’in Los Angeles şubesinin açılışının, dünya yıldızlarıyla dolu film galalarından farkı yoktu.25 yıldır Los Angeles’ta yaşıyorum, böyle ses getiren, bu kadar çok konuşulan başka bir açılış görmedim.Geçen perşembe günü Nusr-Et fenomeni, Beverly Hills’in göbeğinde fırtınalar estirdi. Meşhur Canon Dr.’da 300 kişi içeri girmek için sıra beklerken, bir o kadar insan Nusr-Et yazısının önünde poz verebilmek için yarışıyordu. Nusret’in çalışırken uzaktan fotoğrafını çekenleri saymıyorum bile...Nusr-Et’in Los Angeles şubesi, birçok detayı içinde barındırıyor.Hollywood efsanelerinin fotoğraflarıyla dekore edilmiş sanat köşesi şahane. Ama esas ilgiyi Nusret’in büyük fotoğrafı önüne koyulan koltuk çekiyor. Los Angeles’ın ikonik Hollywood yazısı gibi Nusret koltuğu da ziyaretçi akınına uğrayacak nokta olarak tasarlanmış.Nusret Gökçe, bir anlamda Türkiye’nin gönüllü kültür ve turizm elçiliğini de yapıyor. Dört kıtadaki restoranları, açılmayı bekleyen lokasyonları ve restoran zincirine kattığı oteliyle dünyaca tanınan bir şef olmayı başaran Nusret Gökçe ile dev Hollywood yazısı önünde buluştum.Şef, Bostancı Kasaplar Çarşısı’ndan Beverly Hills’e uzanan çalışma hayatını anlattı...
#Nusret GökçeNusr-Et’in Los Angeles şubesinin açılışının, dünya yıldızlarıyla dolu film galalarından farkı yoktu.25 yıldır Los Angeles’ta yaşıyorum, böyle ses getiren, bu kadar çok konuşulan başka bir açılış görmedim.Geçen perşembe günü Nusr-Et fenomeni, Beverly Hills’in göbeğinde fırtınalar estirdi. Meşhur Canon Dr.’da 300 kişi içeri girmek için sıra beklerken, bir o kadar insan Nusr-Et yazısının önünde poz verebilmek için yarışıyordu. Nusret’in çalışırken uzaktan fotoğrafını çekenleri saymıyorum bile...Nusr-Et’in Los Angeles şubesi, birçok detayı içinde barındırıyor.Hollywood efsanelerinin fotoğraflarıyla dekore edilmiş sanat köşesi şahane. Ama esas ilgiyi Nusret’in büyük fotoğrafı önüne koyulan koltuk çekiyor. Los Angeles’ın ikonik Hollywood yazısı gibi Nusret koltuğu da ziyaretçi akınına uğrayacak nokta olarak tasarlanmış.Nusret Gökçe, bir anlamda Türkiye’nin gönüllü kültür ve turizm elçiliğini de yapıyor. Dört kıtadaki restoranları, açılmayı bekleyen lokasyonları ve restoran zincirine kattığı oteliyle dünyaca tanınan bir şef olmayı başaran Nusret Gökçe ile dev Hollywood yazısı önünde buluştum.Şef, Bostancı Kasaplar Çarşısı’ndan Beverly Hills’e uzanan çalışma hayatını anlattı...
#Nusr-Et