Türkiye ve Türkler, çok iyi bir dostunu kaybetti... Türkiye ve Türkler, “Benim ikinci vatanım Türkiye” diyen Edzard Reuter’i kaybetti... Edzard Reuter’in babası Ernst Reuter, Sosyal Demokrat Partili (SPD) bir Alman politikacıydı. Birinci Dünya Savaşı’nda Sovyetler’e esir düştü ve bir süre Moskova’da yaşadı.
#Edzard ReuterÇocukluğunun büyük bölümünü 1930’ların Türkiye’sinde geçiren Daimler Benz eski CEO’su Edzard Reuter 96 yaşında hayatını kaybetti. Hitler’den kaçan Reuter ve ailesi, Atatürk’ün sahip çıkmasıyla çok sayıda muhalif ve Yahudiyle birlikte Türkiye’ye sığınmıştı.
#ReuterÇocukluğunun ve gençliğinin bir bölümünü 1930’ların Türkiye’sinde geçiren Daimler Benz eski CEO’su Edzard Reuter 96 yaşında hayatını kaybetti. Helga ve Edzard Reuter Vakfı’nın basın sözcüsü, Edzard Reuter’in 27 Ekim’de Stuttgart’ta vefat ettiğini duyurdu. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Susanne Eisenmann, “Edzard Reuter’in ölümü bizi büyük bir üzüntüye boğdu” dedi. Reuter 1987-1995 yılları arasında Daimler-Benz AG’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştı. Daimler’in Stuttgart’taki yeni genel merkezi onun başkanlığı döneminde inşa edildi.
#ALMANYAAlbayrak Innovation CEO’su Oğuzhan Albayrak, yüzde 80’e kadar varan enerji tasarrufuyla motorların aynı seviyede üretim yapabileceği yeni bir cihaz icat etti ve 28 Haziran’da bu cihazın patentini aldı. Albayrak, bilim insanlarının ‘asrın icadı’ olarak değerlendirdiği cihazın piyasaya sürülmesi için yatırımcı arıyor.
#ALMANYATürkiye tam 27 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan yabancı otomotiv yatırımına hazırlanıyor. Dünyanın en büyük üreticilerinden BYD’nin, Manisa OSB’de 1 milyar dolar yatırımla kuracağı fabrikada şarj edilebilir hibrit modeli Seal U DM-i’yi üreteceği tahmin ediliyor. Çinli marka yatırım için ilave gümrük vergisi muafiyeti, şarj edilebilir hibrit modellere ÖTV avantajı ve Manisa’da 4 bin dönümlük arazi olmak üzere 3 önemli teşvik alacak.
#BYDAlmanya’da yaşayan start-up sevdalısı Oğuzhan Albayrak, yüzde 30 enerji tasarrufuyla motorların aynı seviyede üretim yapabileceği yeni bir cihaz icat etti. Buluşunu, 25 Mayıs’ta Almanya’nın Heilbronn kentinde tanıtmaya hazırlanan Albayrak, “Bu benim için dünyanın en yaratıcı 100 buluşundan biridir” dedi.
#AVRUPADAN HABEROtomobil endüstrisi her geçen gün hızla gelişmeye devam etmektedir. Günümüzde otomobil sahibi olmak isteyenlerin hem ucuzluğu hem de kaliteyi bir arada görmek istemeleri kaçınılmaz bir davranış olmaktadır. Araç üretimlerinin çeşitlilik kazanması ve birçok markanın ortaya çıkması tüketicilerin tercih yaparken kararsız kalmasına neden olmaktadır. Tüketicileri kararsız kalmaya iten nedenlerin başında birçok araç firmasının ürettiği ürünün birbirine benzer niteliklere sahip olması gelmektedir. Tata adı verilen marka da otomobil alacak kişilerin araştırdığı firmalardan biri olmaktadır. Peki, Tata hangi ülkenin markası ve nerede üretimi yapılmaktadır? Tata ne zaman kuruldu, sahibi kim ve kısaca tarihçesi nedir? İşte, Tata markası hakkında araştırma yapanların başvuracağı bilgiler.
#Tata Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Günümüzden fazla tercih edilmekte olan araba markalarının arasında yer alan Mercedes, çok sayıda niteliği bünyesinde barındırmaktadır. Mercedes markasının hangi ülkede üretildiğini, kurucunun kim olduğunu, tarihçesini ve ne zaman kurulduğunu sizler için derledik.
#Mercedes Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Dünya çapında faaliyet gösteren mikroçip üreticilerinden Intel, özellikle otomotiv sektörünü ciddi şekilde etkileyen çip krizine çözüm amaçlı olarak 20 milyar dolarlık yatırımla ABD’nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurdu.
#GazetehaberleriGeçen hafta, Kibar Holding’in hisselerini devrederek Hyundai yönetiminden çıkacağını açıklaması ile birlikte otomotivde yerli sermaye yeniden gündeme geldi. Geçmişte başka Uzak Doğu firmaları da Güney Koreli Hyundai gibi Türk sermayesinden ayrılmıştı. Peki, Türkiye’de üretim yapan Fiat, Renault, Ford, Toyota, Mercedes gibi dünya devi firmaların hangileri ne kadar yerli sermayeli ortaklıklara sahip, üretilen araçların hangisi ne kadar yerli?
#GazetehaberleriDünya koronavirüs belasıyla boğuşuyor. Binlerce insan yaşamını yitirdi. Herkes diken üstünde, herkes tedirgin. Tam bir belirginsizlik hâkim. Bu beladan ne zaman kurtulacağımızı kimse bilmiyor. Almanya’da sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen, caddeler bomboş. Berlin’in her zaman insan kaynayan ünlü Ku’Damm Caddesi de, Friedrich caddesi de öyle. Eski Doğu Berlin sınırları içinde kalan ünlü ‘Gendarmenmarkt’ (Jandarma Pazarı) da öyle.
#Avrupadan HaberlerErnst Reuter. ‘İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bölünen Almanya’nın, bölünen eski ve yeni başkenti Berlin’in Batı yakasının ilk Anakent Belediye Başkanı.Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) ‘Reich Meclisi’ milletvekili seçilmiş.‘Magdeburg Anakent Belediye Başkanı’ olarak görev yapmış.Ancak Naziler kafayı takıp, Ernst Reuter’i görevden almış ve toplama kamplarına göndermişler.
#Ahmet Külahçı