Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Bu kuşlar ve sürüngenlere zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
#Doğa Koruma Ve Milli ParklarAvlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat cezaları belli oldu. Avlanması yasak bu türlere zarar verenler hakkında 1 milyon 200 bin TL'yi bulan tazminat cezası verilebilecek. Anadolu parsına zarar verenlere uygulanacak tazminat bedeli 1 milyon 200 bin TL.
#AvlanmaAvlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat cezaları belli oldu. Avlanması yasak bu türlere zarar verenler hakkında 1 milyon 200 bin TL'yi bulan tazminat cezası verilebilecek. Anadolu parsına zarar verenlere uygulanacak tazminat bedeli 1 milyon 200 bin TL.
#AntalyaEzber bozan bir deneyime hazır olun. Doğabilimciler ve gezginleri hayrete düşüren Ardahan’ın Posof ilçesinde kurtlar, ayılar, yabani tavşanlar bölge halkıyla birlikte huzur içinde yaşıyor. Ender canlı türlerine de ev sahipliği yapan Posof’un yaylaları, elmaları, balı, insanları ve kültürüyle bir kere tanışınca geri dönmek istemeyeceksiniz.
#GazetehaberleriTarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2021-2022 av dönemi tazminat bedellerini belirleyip açıkladı. Buna göre; yaban koyunu vurmanın cezası 267 bin, alageyik ve yaban keçisi vurmanın cezası 60 bin, boz ayı vurmanın cezası 30 bin TL olarak belirlendi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıKaçkarlar’da rengârenk kelebekler, Toroslar’da alageyik, Urfa’da kamuflaj ustası çizgili ishakkuşu, Aladağlar’da ters lale... Bu efsane canlıları görmek için her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce insan Türkiye sınırları içinde koşturuyor. Güzellikleri ve özellikleriyle aklınızı başınızdan alacak bu canlıların peşinden giderek Türkiye’nin en güzel doğal alanlarını keşfetmiş ve yeni dostluklar edinmiş olacaksınız. Doğada huzur bulmak için şimdi yollara düşme zamanı.
#BeyşehirDOĞU Karadeniz’in önemli turizm alanlarından biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turist akınına uğruyor. Yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan göl çevresinde artık yamaç paraşütü, ATV pistleri ve çocuk eğlence alanları da göze çarpıyor.
#Arap TuristKüçük bir seyahat yapmak istiyorsanız, tam da bu günlerde Türkiye’nin farklı yerlerinde görebileceğiniz doğa harikaları sizi bekliyor. Çok farkında olmasak da yaşadığımız coğrafya biyoçeşitlilik açısından dünyanın en özel alanlarından biri. Anadolu, her mevsim başka bir doğal güzelliği görebilmemizi sağlayacak kadar çeşitli ve cömert. Şehir yaşamının hızı ve monotonluğundan sıkılanlar için işte bu günlerde görülmesi gereken 10 yer...
Arvin merkezindeki bir otelin lobisinde görmüştüm Karagöl’ün fotoğrafını. Ladin ağaçlarıyla çevrili görkemli bir ormanın ortasında elmas gibi parlıyordu. Zamanım yoktu, Trabzon’a dönmem gerekiyordu. Ertesi yıl, bu fotoğrafın peşine düştüm. İstanbul’un ağustos sıcağında kavrulduğu günlerde, kuş uçumu 1100 kilometre ötedeki Karagöl’e gittim.
Türkiye kuş türü ve kuş alanı bakımından Avrupa`nın en zengin ülkesi. Tam 502 tür kuş var. Oysa, Avrupa’nın toplamındaki kuş türü sayısı 570. Doğa Derneği Yayınlarından çıkan “Arazi Rehberi- Türkiye ve Ortadoğu’nun Kuşları” kitabı bu zenginliği kanıtlıyor. Bir kısmının soyu sazlıkların yakılması, göllerin kurutulması nedeniyle tükendi.
Yazın Ege ve Akdeniz sahilleri tıklım tıklım doluyor ama hem ılıman iklimi hem eşsiz doğasıyla Karadeniz sahillerini tercih edenler de hiç az değil. Şu anda Karadeniz’in tam sezonu. Yemyeşil yaylalar da, denize girilen plajlar da en güzel zamanını yaşıyor. Yolu Karadeniz kıyılarına düşenler için Karadenizli sanatçılar, işadamları, turizmciler, siyasetçiler, akademisyenler, yayıncılar ve gezginlerden oluşturduğumuz jüri, Karadeniz’in görülmesi gereken en güzel 10 kasabasını seçti.
Endemik bitki ve canlı çeşidi açısından dünyanın en önemli 200 vadisinden biri olan Rize’nin İkizdere Vadisi’nde yapılması planlanan 16 regülatör ve hidroelektrik santralına karşı yöre halkı büyük mücadele veriyor. Kadem Ekşi başkanlığında İkizdere Derneği çatısı altında toplanan halk "Vadime dokunmayın" diyerek, idare mahkemesinde iptal davası açtı.
Doğa Derneği beş yıl önce kuruldu ve önce Türkiye’nin korunması gereken 305 doğa alanının haritasını çıkardı. 2010 sonuna kadar bu alanlardan 100’üne ulaşmayı hedefledi. 2003’te bunlardan ilki olan Şanlıurfa-Birecik’te "Sıfır Yok Oluş" kampanyasını başlattı. Şimdi 20 noktada sürdürdüğü çalışmaların amacı, buradaki doğal hazineleri koruma altına almak, bir yandan da kırsal gelişim hamlesi yaratmak.