Cüneyt Asan haberleri sayfasında Cüneyt Asan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 338 Cüneyt Asan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cüneyt Asan, kariyeri merak edilen isimler arasında yer alıyor. Yapmış olduğu gastro ziyaretlerle dikkatleri üzerine çeken Cüneyt Asan, ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki, Cüneyt Asan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Cüneyt AsanBu hafta son dönemin en gözde mesleklerinden birini deneyimledim. Etin tezgâhtan sofraya geliş sürecini, çalışarak takip ettim. Çırakların 3 bin, ustaların ise 10 bin lira kazandığı bu işi yaptığım yer ünlü şeflerin ustası Cüneyt Asan’ın dükkânıydı. Eti taşımak, kesmek bir hayli zor ama en zoru pişirme aşaması. Kesme işlemi hata kaldırmıyor. İşin ciddi matematiği var. Ustalar ise hem hızlı hem çalışkan olmanızı bekliyor. İnsan çalışırken sanki hep ustadan azar yiyeceğini zannediyor.
#GazetehaberleriBundan tam 37 yıl önce rahmetli gazeteci Necmi Tanyolaç, zamanın aykırı kasabı Cüneyt Asan’ın Bostancı’da işlettiği Amerikan barlı, kütüphaneli dükkanını gördükten sonra ertesi günkü köşesine ‘Mesleğine çağ atlatan adam’ başlığını atmıştı. Geçen yıllar usta gazeteci Tanyolaç’ı yanıltmayacak, ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktı. Bu köşe yazısı Asan’ın hayatının en önemli kırılma noktalarından biriydi. İlk kez 10 yaşındayken etle tanışan Asan şimdilerde, 6’sı yurt dışı 42 şubeli bir restoran grubunun başkanı. Yüzlerce ustayı yetiştiren 63 yaşındaki ‘Etin Ustası’nı Suadiye’deki restoranında ziyaret ettim. ‘İlkokul mezunuyum. Okuyarak değil emek vererek buralara geldim’ diyen Cüneyt Asan’la et dünyasından, gastronomiye, başarı sırrından öğrencisi Nusret Gökçe’ye kadar birçok konuyu masaya yatırdık.
#Cüneyt AsanTürkiye'nin en büyük et restoranı olan Günaydın Et'in satışı kesinleşti. Ancak daha önce restoranın çoğunluk hissesini tek başına satın alacak isim olarak öne çıkan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in yanına Azeri işadamı Mübariz Mansimov eklendi. İkili, Günaydın Et'ın yüzde 70 hissesini ortak olarak satın alacak.
#Doğuş HoldingTürkiye'de yeme içme sektörü son yıllarda hızla gelişiyor. Sayıları giderek artan 'steak restoranlar' tüketicilerin önüne yeni bir seçenek olarak ortaya çıkarken kebapçıların tahtını da tehlikeye atıyor. Türkiye'nin bilinen kebapçılarından Ramazan Bingöl et lokantasının sahibi Ramazan Bingöl kebapçıların kendilerini çağa uyduramadıklarını söylerken, Günaydın’ın sahibi Cüneyt Asan da kebapçıların kendisini yenilemesi gerektiğini söylüyor. Asan’ın mesajı net: ‘Kebabın yanında pilav koymakla bu iş olmaz...’
#KebapGEÇTİĞİMİZ yıl yaptığı satın almalarla dikkat çeken Doğuş Holding’in eğlence sektöründeki markası D.ream 2014’e de hızlı giriyor. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in Günaydın Et’in patronu Cüneyt Asan ile yaklaşık 150 milyon dolara restoranların yüzde 70’i için el sıkışmak üzere olduğu belirtiliyor.
#Doğuş HoldingKontrfile, bonfile, pirzola, incik, döş gibi terimlerin kaynağı, hangi etin hangi bölgeden kesildiği, yumuşak ya da sert oluş nedeni, nasıl pişirilmesi gerektiği üzerine gereken tüm temel bilgiler. Günaydın Et kurucu ortaklarından et üstadı Cüneyt Asan, Mutfak 101 için etle ilgili tüm terimleri ve et kesimlerini anlatıyor.
#EtGastroANTEP Kültür Yolu Festivali’ne katılanlar birçok deneyimi bir arada yaşama fırsatı buldu. Operadan baleye tiyatrodan konsere Gaziantepliler birçok sanatçıyı izleme fırsatı bulurken gençler Local Chef yarışmasına yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca lezzet durağı da Gaziantep mutfağından çıkan eşsiz lezzetleri halkla buluşturdu.
#Gastroantep Kültür Yolu Festivaliİstanbul Turizm Fuarı, 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek. 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının fuara katılacağını belirten Dream Project CEO’su Volkan Ataman, “Fuarda yeni sezon anlaşmaları için 100 milyon Euro’luk kontrata imza atılacak” dedi. 15 binin üzerinde ziyaretçinin fuara katılacağını belirten Ataman, “Sadece fuara gelecek ziyaretçilerin uçak, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarının 50 milyon TL’yi aşması öngörülüyor” diye konuştu.
#İstanbulHayata geçirdiği projelerle binlerce kadının hayatına dokunan yerinde üretmeyi ve tüketmeyi odağına alan Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir’in imzasını taşıyan Mardin’in masalsı dünyasından yola çıkarak tasarlanan Zamarot 1890, kasım ayında kapılarını açıyor. Sıfır atık ekosistemine sahip, 6’ncı duyu ve deneyim restoranı olan Zamarot 1890’da gastronomide kooperatif modeli uygulandı. 170 çiftçiye istihdam sağlayan restoran gastronomi meraklılarını Mardin’e davet ediyor.
#MardinKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#PirzolaKazanan Restoran jüri üyeleri, yarışmanın yeni bölümü ile dikkat çekti. Kazananın Türkiye’nin en büyük yatırımcılarıyla ortak olarak hayalindeki restoranın sahibi olma şansını elde edeceği ekranların yeni yarışma programı Kazanan Restoran İlker Ayrık'ın sunuculuğunda seyirci ile buluşuyor. Hem takım hem de bireysel olarak yarışların yapılacağı Kazanan Restoran'da Türkiye'nin önde gelen isimleri jüri koltuğunda oturuyor. Peki, Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler? İşte, Kazanan Restoran formatı ve jürileri.
#Kazanan RestoranEt ve Süt Kurumu’nun et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmasına şüphesiz en ilginç yorum Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı, sanatçı Ömür Gedik’ten geldi: ‘Kırmızı et daha da pahalansın, hayvanlar kurtulsun, insanlar daha sağlıklı olsun...’ Bu yorum sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Hakarete varan paylaşımları bir yana bırakırsak bu çıkış aslında önemli bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Doğayı korumanın yolu etin pahalanmasında mı? Etsiz yaşam mümkün mü? Kimdir bu vejetaryen ile veganlar? Peki ya etçiler bu çıkışa ne diyor? Sordum.
#EtCüneyt Asan, kariyeri merak edilen isimler arasında yer alıyor. Yapmış olduğu gastro ziyaretlerle dikkatleri üzerine çeken Cüneyt Asan, ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki, Cüneyt Asan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Cüneyt AsanÖnce parmak uçlarına bir fiske tuz alıyor, sonra bileğini büküyor. Bu şekilde serpiştirdiği tuzlar dirseğinden tabaktaki etlerin üzerine düşüyor. Nusret Gökçe, ‘salt bae’ adlı bu ünlü hareketiyle dünya çapında tanınıyor; öyle ki hemen her ülkede haberleri manşetleri süslüyor. En son Vietnamlı bakana yedirdiği 19.000 liralık biftekle gündeme geldi mesela. Restoran sektöründe milyon dolarlık bir oyuncu olmasının ötesinde bir internet fenomeni de olan Nusret Gökçe’nin başarı öyküsünün izini sayılarla sürdük.
#Nusret GökçeEmine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının 4 Eylül’de yapılan tanıtım resepsiyonuna çok istediğim halde katılamamıştım. Yakın bir arkadaşımın kızının Urla’daki düğünü ile aynı güne denk gelmişti.
#Müge AkgünEmine Erdoğan’ın öncülüğünde ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’nda, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneksel yemek tarifleri sağlıklı ve atıksız olarak dünyaya açıldı. Emine Erdoğan, “Kitap dünyanın en önemli kütüphaneleri ve gastronomi raflarında yer alacağı gibi kültürel diplomasi alanında da yeni bir köprü olacak” dedi.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle dünya mutfaklarında öncü bir yer edineceğini belirterek, "Bu güce inanır, el birliği yaparsak, gastrodiplomasi alanında yeni rekorlar kırabiliriz." dedi.
#Emine ErdoğanBir kafe ya da restoran açmak için plan yapanların yer seçiminden konsepte ve menü oluşturmaya kadar birçok konuda profesyonel desteğe ihtiyacı olur. Bu sorulara yanıt verecek sektör profesyonellerini bir araya getiren Mutfak Dostları Derneği, ülkemizin ilk çevrimiçi üniversitesi Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi ile ortak eğitim programına başlıyor. Temel Restaurant İşletmeciliği Sertifika Programı’nda ilk ders 7 Nisan’da.
#GazetehaberleriBu hafta son dönemin en gözde mesleklerinden birini deneyimledim. Etin tezgâhtan sofraya geliş sürecini, çalışarak takip ettim. Çırakların 3 bin, ustaların ise 10 bin lira kazandığı bu işi yaptığım yer ünlü şeflerin ustası Cüneyt Asan’ın dükkânıydı. Eti taşımak, kesmek bir hayli zor ama en zoru pişirme aşaması. Kesme işlemi hata kaldırmıyor. İşin ciddi matematiği var. Ustalar ise hem hızlı hem çalışkan olmanızı bekliyor. İnsan çalışırken sanki hep ustadan azar yiyeceğini zannediyor.
#GazetehaberleriŞimdiye kadar gastronomiyi uluslararası tanıtımlarda çok etkin kullanamadık. Turizm Bakanlığı bünyesindeki TGA’yı (Turizm Geliştirme Ajansı) bu konuda önemsiyor ve pek çok şeyin öncüsü olarak görüyorum. İtalyanlar tüm turistik ve kültürel değerlerini ‘mutfak’ çatısı altında tanıtabiliyorsa biz neden yapmayalım?
#YazarBaşta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde revaçta olan steakhouse’lar için artık "Bizim bir parçamız" diyebiliriz. Eskiden ailecek giden kebap salonlarının yerini artık steakhouse’lar aldı. Bu mekanları İstanbul’un hemen hemen her bölgesinde bulmak mümkün. Steakhouse şefleri ise özellikle sosyal medyada yaptıkları alevli şovlarla herkeste merak uyandırıyor. Etin pişirilmesinden, marine edilmesine, lezzetinden şovuna kadar çok konuşulan steakhouse’lardan size 4 örnek...
#SteakhouseBundan tam 37 yıl önce rahmetli gazeteci Necmi Tanyolaç, zamanın aykırı kasabı Cüneyt Asan’ın Bostancı’da işlettiği Amerikan barlı, kütüphaneli dükkanını gördükten sonra ertesi günkü köşesine ‘Mesleğine çağ atlatan adam’ başlığını atmıştı. Geçen yıllar usta gazeteci Tanyolaç’ı yanıltmayacak, ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktı. Bu köşe yazısı Asan’ın hayatının en önemli kırılma noktalarından biriydi. İlk kez 10 yaşındayken etle tanışan Asan şimdilerde, 6’sı yurt dışı 42 şubeli bir restoran grubunun başkanı. Yüzlerce ustayı yetiştiren 63 yaşındaki ‘Etin Ustası’nı Suadiye’deki restoranında ziyaret ettim. ‘İlkokul mezunuyum. Okuyarak değil emek vererek buralara geldim’ diyen Cüneyt Asan’la et dünyasından, gastronomiye, başarı sırrından öğrencisi Nusret Gökçe’ye kadar birçok konuyu masaya yatırdık.
#Cüneyt Asan“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliği taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla 9 Ekim’de başlıyor. Pandemi önlemleri doğrultusunda fiziksel bir buluşma olmadan organize edilen festival, canlı yayın ile Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehir protokolü ve konuklar tarafından mangal ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Festival, bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak.
#Adana Lezzet FestivaliTürkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.
#Adana LezzetleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin asırlık yemek kültürünün tanıtılması için hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabına katkı sunan akademisyen, uzman ve şeflerle bir araya geldi.
#Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı