Güncelleme Tarihi:
İçindeki malzemelerin uyumu ve lezzetiyle bilinen ‘Bibimbap’ yemeği temasıyla düzenlenen yarışmaya çok sayıda yarışmacı katıldı. Türkiye Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee-Houng Park, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Aksoy, Başkent Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Hakan Turgut, Günaydın Restoran’ın kurucusu Cüneyt Asan’ın jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, Berrin Demircan birinci, Alanur Aktepe ikinci ve Ahmet Büyükyıldırım, Rümeysa Ezgi Meray ile Fatma Büşra Dereli üçüncü oldu. Dereceye girenlere para ödülü verildi. Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee-Houng Park, “Türk halkının, kardeş ülke Kore kültürü ile daha da yakınlaşması için sanat, edebiyat, dil, müzik ve yemek gibi farklı alanlarda çeşitli imkanlar sunmaya devam edeceğiz. Kültür ve sanat gibi iletişim yollarıyla Kore ile Türkiye arasındaki ilişkinin geleceğe yönelik bir şekilde gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Kore Kültür Merkezi’ndeki yarışma öncesi yelpaze dansı gösterisi sunuldu.