Nusret Gökçe’nin iki yıl önce viral olan videosunu hatırlarsınız: Hani bir fincan kapuçino içiyor ve sonra tuhaf bir İtalyan aksanıyla “Kapicciiiinoo” diyordu... İşte şimdi onu da paraya çevirdi. Nişantaşı’nda açtığı kahvecide ‘meşhur’ kapuçinosunu satarak vızır vızır iş yapıyor.
#Savaş ÖzbeyJash-Herman Chef’in yeri Kınalıada iskelede. Önü plaj. Sabah kahvaltıya gidebilir, denize girebilir, 70 çeşit meze, 48 çeşit ara sıcaktan öğle ve akşam yemeğinizi seçebilirsiniz. Yanında da Türkçe, Rumca, Ermenice ve yabancı müziklerle dans edip mutluluktan pelte olmuş halde şehre dönebilirsiniz.
#EMRE AYDINTarafınızı seçin: Bir köşede Emre Ergani’nin The Bar’ı ve Sitare Kalyoncuoğlu, Ali Gürsoy, Ebru Yücebaşoğlu gibi 35 yaş üstü cemiyet figürleri... Karşı köşede menajer Ataberk Oral’ın Bar Sandro’su ve Ekin Mert Daymaz, Yusuf Çim, Özge Yağız gibi 35 yaş altı ünlü müdavimleri...
#Savaş ÖzbeyMekânların hesaplı tadım menüleri oluşturarak katıldıkları Restoran Haftası başladı. Üstelik etkinlik bu yıl bir hafta değil, bir ay sürüyor ve İstanbul’la birlikte İzmir, Muğla, Denizli ve Gaziantep’ten de restoranlar var. Fiyat-kalite açısından hem kesenize hem damağınıza iyi gelecek ‘fırsat adresleri’ni seçtim.
#YemeBalmumcu’daki Mövenpick otelinde açılan Da Vittorio’nun başında, Bursa’daki restoranıyla hatırı sayılır bir müdavim kitlesi edinen Vittorio Sindoni var. Şef Vittorio masanıza gelip makarnanıza mantar rendelerken bir yandan da neşeli üslubuyla yemeğinizin özelliklerini anlatıyor.
#Da VittorioSultanahmet’teki Cağaloğlu Hamamı’nda açılan şık ocakbaşı Oryantal, enstrümantal müzik eşliğinde, mumlu masalarda sütlü-sodalı çöp şiş, lime rendeli yağlı kara, kuyrukyağına sarılıp pişirilmiş küşleme gibi lezzetler sunuyor. Üstelik öncesine ya da sonrasına hamam sefası ekleyebilirsiniz.
#MekanRika aslında yeni değil, pandemide açıldı ama kıvamını yeni yeni bulanlardan. Kısıtlamalarda kaybettiği zamanların hıncını fena çıkarıyor, gelip giden meşhurlar açısından Gizli Kalsın’ın Cihangir versiyonu gibi. Masalarda Hasan Can Kaya, Kadir Doğulu, İlker Ayrık gibi isimler göze çarpıyor.
#EtkinlikBomonti’de açılan yeni nesil meyhane Kita’s’ın tadım menüsünde beş çeşit meze, bir ara sıcak, iki kadeh içki var. İsteyen bunların üstüne alakart olarak devam edebiliyor. İşin ilginç yanı, yemeklerin standart üstü olması. Eğlencesi de cabası...
#Kita’SCanlı müzikte yaşanan patlama, farklı denemeleri de beraberinde getiriyor. Mesela Jolly Joker grubunun Taksim’de açtığı Private, konserle fine dining’i bir arada sunma iddiasında. Peki, bu konsept tutup diğer şehirlere yayılır mı? Bunu zaman gösterecek.
#EtkinlikKokuya her düzeyde ilgi duyanlara eğitim veren Koku Akademisi’ni kurucusu Bihter Türkan Ergül’le gezdik. Ergül, kokularla ilişkisinin kökenlerini, Beyoğlu’ndaki akademide neler öğrettiklerini, kendi kokumuzu nasıl yapacağımızı ve son kitabı ‘Gülün Bilgeliği’ni anlattı.
#KokuRestorandan üst kata çıkınca karşınıza bir kütüphane gelecek. Kendi etrafında dönebiliyor ve 150 kişilik bir gece kulübüne açılıyor: Nommo. Siz girdikten sonra tekrar kapanıyor ve artık dışarısıyla bir alakanız kalmıyor. Giriş ücreti yok ama rezervasyonsuz müşteri alınmıyor.
#Nommo