Kırşehir’e ait yöresel bir lezzet olan çullama, son günlerde oldukça popüler bir yemek haline geldi. Tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşidi olan çullamanın iç harcında ise baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çullamayı evinizde de yapabilir, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte çok merak edilen çullama yemeği tarifi…
#Çullama Nasıl YapılırKahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de çullama oluyor. Yörede ‘bastık’ olarak anılan pestilin yumurtaya bulanmasıyla yapılır, üzeri Antep fıstığıyla süslenerek sunulur. Peki, çullama tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım çullama tarifi…
#Çullama Tatlısı Nasıl YapılırGelinim Mutfakta günün birincisi ve gelişmeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da bugün bir ilk yaşandı. Çullama köfte tarifi ile Gelinim Mutfakta gelinleri haftanın finaline gelinirken mücadeleye devam etti. Nursel Ergin ise gün sonunda kararı açıkladı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte alına şok karar ve Gelinim Mutfakta 1 Şubat 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet Yaşinİstanbul’un en yeni oteli Ramada Plaza’nın yerinde eskiden ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Bazıları hamam diyecek, kimisi Tan Sineması’nı, kimisi Tunç Kafeterya’yı hatırlayacak, daha eskiler İstanbul’un ilk kafelerinden High Life’ı anacak. Peki Pancaldi kır bahçesini hatırlayan var mı? 1930’larda Giovanni Batista Pancaldi tarafından açılan ve semte adını veren Pancaldi kır bahçesi, bugün hálá yaşıyor.