Koronavirüs belirtilerinin seyri baharla birlikte değişti. Virüsün mutasyona uğramasının ardından COVID-19 nezle-grip benzeri semptomlar göstermeye başladı. Daha önce ateş, öksürük, nefes darlığı gibi durumlar ile kendisini belli eden corona virüste hapşırma, geniz ve burun akıntısı gibi yeni semptomlar ortaya çıktı. Alerji mevsimi olarak da bilinen bahar aylarında bu belirtileri göstererek kaygılananlar, nezle ile coronavirüs farkları neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Uzmanlar ise burun tıkanıklığı ve nezle belirtisi yaşayanların test yaptırması gerektiğinin altını çiziyor. İşte, mutasyonlu korona virüs belirtileri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Koronavirüs BelirtileriSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluGünümüzün en tehlikeli hastalıklarının başında herkesin bildiği gibi koronavirüs gelmektedir. Bu virüs oldukça tehlikeli olmakla birlikte birçok kişinin de doğrudan ölümüne neden olmaktadır. Koranaya yakalanan kişilerde çeşitli belirtiler olduğu bilinmektedir. Bazı belirtiler çok sık görülürken bazıları ise daha seyrek görülür. Mide bulantısı ve kusma korona belirtisi midir tüm detayları ile derledik.
#MideUçaklarda PCR testi kalktı mı sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bakan Koca, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, yeni dönemde, hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyeceğini açıkladı. Açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge yayınlandı. Genelgede Uçuşlarda koronavirüs testi zorunluluğu kalktı mı? sorusu yanıt buldu. Peki, uçak yolculuğunda PCR test istenecek mi? İşte, PCR testi zorunluluğu ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Uçakta Pcr TestiTıp'ta hastalıklar belirli kategorilere alınmış ve o şekilde değerlendirilmektedir. Tıp dilinde infeksiyon da bilinen hastalı türlerinden bir tanesidir. İnfeksiyon hastalıklarının ne olduğu ve infeksiyonun enfeksiyondan ne farkının olduğu merak edilmektedir. Peki, infeksiyon nedir? İnfeksiyon hastalıkları nelerdir? İnfeksiyon ile enfeksiyon arasında yer alan temel farklılıklar nelerdir? İşte infeksiyon hastalıkları ile ilgili tüm detaylar.
#İnfeksiyon Nedir?Çocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#ÇocukMIS-C sendromu son yapılan araştırmalarla yeniden gündeme geldi. Uzman Dr. Binnaz Çelik, "Çocuklarda koronavirüs sırasında veya 4-6 hafta sonrasında Multifinflavotuvar Sendromu (MIS-C) sendromu gelişebiliyor. Bu sendroma yakalanan çocuklarda ateş oluyor, sonrasında ciltte döküntüler, kalple ilgili yorulmalar olabiliyor" dedi. Multisistem İnflamatuar Sendromu yani MIS-C ‘Kawasaki’ hastalığına benzer bulgularla kendisini gösteriyor. Peki, MIS-C sendromu nedir? İşte, belirtileri ve hastalıkla ilgili bilgiler.
#MIS-C Sendromu NedirBiyolojik ve tıbbi araştırmalar için kullanılan PCR testi, Covid-19 ile mücadelede de kullanılıyor. Peki PCR testi nedir? Nasıl yapılır? Kimlere uygulanır? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, PCR testi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#PCR Testi“Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” deyişi hükmünü bir kez daha icra etti ve uzun bir zamandır kamuoyunun geniş bir kesiminde şüpheyle bakılan Koronavirüs COVID-19 yeni olgu sayılarının tahmin edildiği gibi gerçeği yansıtmadığı kesinlik içinde anlaşıldı; üstelik bizzat ülkenin Sağlık Bakanı’nın yaptığı bir açıklamayla...
#YazarCOVID-19 dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım.Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#BursaCOVID-19’un Türkiye’de görülmeye başladığını öğrendiğimiz andan itibaren hepimizin aklında aynı soru var: Kendimi ve sevdiklerimi bundan nasıl korurum? Her ne kadar virüsün yayılma hızı çok yüksek olsa da ondan korunmak için yapılması gerekenler aslında çok basit. Ama bu önlemleri almayı bir an olsun bırakmamak çok önemli.
#GazetehaberiKoronavirüsün neden olduğu bir hastalık olan COVID-19 enfeksiyonu hepimizin bildiği gibi bir pandemiye dönüşmüş durumda. Böbrek tutulumunun bu enfeksiyonda sık görüldüğünün tespit edildiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, gelişebilecek akut böbrek hasarının, yaşam kaybı riski için bağımsız bir belirleyici olduğunu hatırlattı.
#Koronavirüs