Coşkunöz Savunma Havacılık’ın, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetleri karşılamak amacıyla 2006 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, “Dünyanın neredeyse tüm büyük havacılık firmalarına parça üretimi yapıyoruz. Parça bazında imalat sayımız aylık 10 bin civarını buluyor ve ciromuzun neredeyse yüzde 40’ını bu alan oluşturuyor” dedi.
#Coşkunöz Savunma HavacılıkSavunma ve havacılık alanında faaliyetlerini sürdüren Coşkunöz, yeni dönemde İnsansız Hava Aracı (İHA) yatırımlarını hızlandırdı. Geçtiğimiz yıl UAVERA’yı satın alan Coşkunöz, bu sene de İHA eğitimi ve üretimi gerçekleştiren Fly BVLOS Technology isimli bir şirket kurdu. Kurulan bu şirketin ürettiği ‘Jackal’ isimli İHA ilk siparişini İngiltere’den aldı.
#BursaCoşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, Türkiye’de dikey iniş kalkış yapabilen küçük İHA ve hedef İHA pazarında, pazar lideri ve teknoloji geliştiricisi olmak için yola çıktıklarını söyledi. Acay, “Tüm sektör paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda optimum ürünleri geliştirerek yerli ve milli üretim yapmayı planlıyoruz, sonraki adımlarımız yurtdışı pazarı olacak” dedi.
#GazetehaberleriCoşkunöz CEO’su Erdem Acay, faaliyet gösterdikleri 7 sektörün dışındaki sektörlerde de arayış içinde olduklarını belirterek, “Bir start-up firmasını aldık, insansız hava araçları üreteceğiz. Onun haricinde de ‘dijitalleşme ve otomasyonla beraber bizim mevcut alanlarımızda nelere hizmet edebiliriz’in arayışındayız” dedi.
#BURSACovid-19 pandemisi nedeniyle seri üretimlerin yavaşlaması ve durmasına paralel olarak yatırım planlarında ertelemeler yaptıkla-rını açıklayan Coşkunöz Holding Ceo’su A. Erdem Acay, “Salgının en belirgin etkisinin ise lojistik yakınlığın öne çıkması ve üretim-lerin, pazarın olduğu yere geri dönmesi yönünde akımlar olacak. Yaşanan zorluklar neticesinde Türkiye gibi lojistik anlamda ko-numu optimum iyi olan ülkeler avantajlı hale gelecek” dedi.
#BursaDevlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ticaret heyetinin Şili-Brezilya temaslarını değerlendirirken, Güney Amerika'ya ilk defa bakan düzeyinde heyet geldiğini hatırlatarak, “gezinin Şili ayağında çok önemli gelişmeler oldu. Şili'de 6 bakan ve Devlet Başkanı ile görüştük. Serbest ticaret anlaşması (STA) imzaladık. 15 firmamız 52 milyon 840 bin dolarlık bağlantı gerçekleştirdi” dedi.
Veli SARITOPRAK:Sayın Bayar, genç yaşınızda Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda oturuyorsunuz. Bildiğim kadarı ile 42 yaşınızdasınız. Ve buraya uzman yardımcısı olarak girdiniz. Bütün bürokratik kademeleri geçerek şu anda tepedesiniz. Bize kendinizden, ailenizden ve müsteşarlığa tırmanış öykünüzden bahseder misiniz?
TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), havacılık sektöründe yerli yan sanayinin gelişmesini desteklemek amacıyla, stratejik ortak konumundaki alt sözleşmeci firmalarla, dün işbirliği protokolü imzaladı. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, "Savunma sanayii bu işbirliğiyle, artık bir sektör olma sıfatını hak ediyor" dedi.