Anadolu Üniversitesi, savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi, savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 18:12

Anadolu Üniversitesi, savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında 'Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı ' (SAYP) protokolü imzalandı. Protokolle savunma sanayine AR-GE elemanı yetiştirecek.
Anadolu Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan protokol imza törenine, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan ile Alp Havacılık, ASELSAN, ASPİLSAN, Coşkunöz, Hisarlar, HAVELSAN, ROKETSAN, Savronik, TAI ve TEI şirketlerinin temsilcileri katıldı. Törende konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan, Türkiye'nin bulunduğu bölge bakımından hassas bir jeopolitik konuma sahip olduğunu söyledi. Anadolu Üniversitesi olarak savunma sanayi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Rektör Prof.Dr. Gündoğan şöyle devam etti:
"Bulunduğu bölgede hassas bir jeopolitik konuma sahip olan ülkemiz, ulusal bütünlüğünü tüm tehdit unsurlarına karşı korumak durumundadır. Bu kapsamda hem bağımsız hareket edebilmek hem de ulusal ekonomiye pozitif katkı sağlamak bakımından, ülke savunmasının azami ölçüde yerli kaynaklara dayandırılmazsı, günümüzde tartışma götürmeyen bir devlet politikası niteliğindedir. Yurt çapında etkin ve istikrarlı Ar-Ge programları ile yerli teknoloji tabanının geliştirilmesi, bu hedeflere ulaşılmasında büyük önem taşımaktadır. Güçlü bir savunma sanayinin tesisi için Anadolu Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye, firmalarımız ile tüm işbirliklerine hazır olduğumuzu söylemek isterim."
Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de SAYP'ı savunma sektörünün nitelikli işgücü ve araştırma ihtiyacının karşılanması için sanayi-üniversite işbirliklerinin teşvik edilmesi yolunda önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi. Tüfekçi, "Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, 2023 yılında toplam 300 bin araştırmacı hedeflemektedir. Söz konusu 300 bin araştırmacının yüzde 60 oranındaki kısmının özel sektör içinde olması ve özel sektörde 180 bin araştırmacıya ulaşması hedeflenmektedir. Savunma sektörünün nitelikli işgücü ve araştırma ihtiyacının karşılanması için sanayi-üniversite işbirliklerinin teşvik edilmesi yolunda önemli bir adım olarak gördüğümüz SAYP ile savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışan ve aynı zamanda üniversitelerde lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler tarafından yapılan lisansüstü tez çalışmalarının, şirketlerin orta ve uzun vadeli araştırma ve geliştirme stratejileri doğrultusunda ve müsteşarlığımızın belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirilecek şekilde güdümlü projeler olarak yapılandırılması amaçlanmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan ile Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi protokole imza attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!