CoronaVac aşısı haberleri sayfasında CoronaVac aşısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 217 CoronaVac aşısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Coronavac aşısı merak edilen konulardan biri oldu. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tanrıöver, 'Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı. Turkovac en az Coronavac kadar güvenli ve etkin bir aşıdır.' dedi. Peki, Coronavac aşısı nedir, hangi ülkenin aşısıdır?
#CoronavacSon dakika haberine göre Çin şirketi Sinovac tarafından geliştirilen ve Türkiye’de de uygulaması devam eden Kovid-19 aşısı CoronaVac’ın gerçek dünya verileri yayınlandı. 120 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre aşının can kaybını önlemede yüzde 98 etkili olduğu bildirilirken aşının hastaneyi yatmayı önlemede ise yüzde 96 etkili olduğu açıklandı.
#SinovacTürkiye, aşılama sürecine ocak ayında Çin’den ithal edilen Sinovac firmasının Coronavac aşısıyla başlamıştı. Aşının yapılması ve ikinci bir alternatif olan 2,8 milyon doz BionTech aşısının Türkiye’ye getirilmesiyle birlikte Sinovac aşısının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği herkes tarafından merak konusu oldu. Sinovac aşısının yan etkileri ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Sinovac Aşısı Yan EtkileriCovid-19 pandemisine karşı dünya çapında bir aşılama süreci başlatıldı. Kimi mümkün olan en kısa sürede aşılanmak için gün sayarken iğneden korkanlar ise aşı olacakları günü endişeyle bekliyor. Peki bu korkunun ve aşıya olan ön yargının altında yatan sebepler neler? Üç farklı uzmana danıştık, işte halihazırda devam eden aşı kararsızlığının olası nedenleri…
#Aşı KararsızlığıBu günlerde Çin’den ithal edilen Sinovac firmasının Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Aşının yapılmasıyla birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği hakkında her birimizin kafasında sorular da oluşmaya başladı. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısının yan etkileri ve alerjik reaksiyon riski hakkında bilgi verdi.
#Coronavac AşısıAşı hakkında çeşitli komplo teorileri ve absürt bilgilerle, insanların geleceğini tehlikeye atanları dinlemememiz gerektiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Prof. Dr. Levent Doğancı şunlara dikkat çekti: “Unutmayın ki son 2 yüzyılda insan ömrünün uzaması, dünya nüfusunun inanılmaz bir ölçüde artması immünizasyon (aşılama) ve antibiyotik gibi iki büyük buluşla gerçekleşti.”
#CovidTürkiye’nin 50 milyon doz için anlaştığı CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Ancak aynı saatlerde Brezilya’nın yaptığı açıklama kafa karıştırdı. Türkiye’nin yüzde 91, Endonezya’nın yüzde 65 olarak duyurduğu etkinlik oranını, Brezilya yeni açıklama ile yüzde 78’den yüzde 50’ye düşürdü. Aşının etkinlik oranları nasıl olur da ülkeden ülkeye farklılık gösterir? Yüzde 50 etkinlik ne demek? Aşılama bizi hastalıktan kurtarmayacak mı? Virolog Dr. Semih Tareen ve bağışıklık sistemi uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz ile konuştum.
#YazarÇİN'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığına ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli 'Aşı Nakil Aracı' ile İstanbul'da hastanelere dağıtıldı. Araçların depodan çıkarken kornalarına bastıkları ve polisin de eskortluk yaptığı görüldü. Araç çıkışları havadan da görüntülendi. Ankara'dan İstanbul'a getirilen 'CoronaVac' aşısı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün Bakırköy'deki ilaç deposunda bekletildi. Aşılar bu sabah saat 05.00 itibariyle, eksi 20 ile artı 20 derece sıcaklığı ayarlanabilen 'aşı nakil araçları' ile İstanbul'daki ilçe sağlık müdürlüklerinin depolarını götürüldü. Aşılar buradan da hastanelere dağıtıldı. Aşıların İstanbul'daki dağıtımını DHA dakika dakika takip etti.
#İstanbul2020 insanlığın yaşadığı en zor yıllardan biri olarak tarihe geçti. Dünyayı kasıp kavuran ve adeta distopik bir hikâyenin ortasındaymış gibi hissetmemize neden olan pandemi o yıl başladı. 2021’de pandemi kısıtlamalarına alıştık; uzaktan eğitim, maske-mesafe-hijyen kuralı, hafta sonu sokağa çıkma yasakları hayatımızın ‘normali’ oldu. Kısıtlamaların esnetildiği 2022’ye Omikron varyantının hafif semptomlarının yarattığı umutla girdik. İşte salgının başından bu yana yaşadıklarımız...
#PandemiYerli aşı TURKOVAC’ın Faz-3 çalışması sonuçları açıklandı: “Hastalanma riskini yarı yarıya azalttı, ileri derecede yan etkiye neden olmadı. Hastalığa yakalananlar ya semptom göstermedi ya da hafif atlattı. TURKOVAC en az, karşılaştırıldığı CoronaVac aşısı kadar güvenli ve etkili.”
#TURKOVACCoronavac aşısı merak edilen konulardan biri oldu. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tanrıöver, 'Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı. Turkovac en az Coronavac kadar güvenli ve etkin bir aşıdır.' dedi. Peki, Coronavac aşısı nedir, hangi ülkenin aşısıdır?
#CoronavacSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüse karşı aşı çağrısı yaptı. Aşıların ölüm ve ağır hastalıktan korumada son derece etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz, aşı zorunlu olmalı mı tartışmalarına net yanıt verdi. Yavuz, "Öğretmenler, sağlık çalışanı gibi belli meslek gruplarında kesinlikle zorunlu olmalı. Sosyal ortamlara girmek isteyenlere de ya aşı kartı, ya da son 48 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testini gösterme şartı getirilmeli. Zaten restoran sahipleri de bunu istiyor. Bu artık bireysel tercih olamaz, toplumun her şeyi buna bağlı" dedi.
#Sağlık BakanlığıTürkiye'nin ilk kullandığı aşılan olan Sinovac firmasının Coronavac aşısı için tüm dünyanın dört gözle beklediği Faz 3 çalışma sonuçları dünyada ilk kez Türkiye’den geldi. Faz 3 aşı çalışmasının makalesi önceki gün dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı. Prof. Dr. Murat Akova ile Prof. Dr. Levent Doğanay, Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.
#CoronavacTürkiye'nin ilk kullandığı aşılan olan Sinovac firmasının Coronavac aşısı için tüm dünyanın dört gözle beklediği Faz 3 çalışma sonuçları dünyada ilk kez Türkiye’den geldi. Faz 3 aşı çalışmasının makalesi önceki gün dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı. Prof. Dr. Murat Akova ile Prof. Dr. Levent Doğanay, Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.
#SinovacÇin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
#CoronavacTürkiye'de son 24 saatte 228 bin 163 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 496 kişinin testi pozitif çıktı, 45 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs(Covid-19) geçirenlerde, tek doz mRNA aşısıyla tüm varyantlara da etkili olacak derecede yeterli bağışık yanıt geliştiğini, ikinci dozun katkısı olmadığını söyledi.
#AşıSağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 18 yaşından gün almış tüm kişilerin aşılamalarına başlanacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çocuk ve genç erişkinleri aşılayan ülkelerdeki sonuçların izlendiğini belirterek bu gruplarda belki aşı dozlarının azaltılabileceğini veya iki doz olacaksa da aradaki sürenin uzatılabileceğini belirtti. Prof. Dr. Yavuz, İngiltere'de aşılamaların yüksek düzeyde olmasına rağmen Delta varyantının baskın hale gelmesinin asıl nedeninin ise aşılanmayan grup olduğuna işaret ederek "İkinci önemli neden de İngiltere'de (erişkinlerde) ilk dozun üzerinden 3 ay geçtikten sonra ikinci dozu yaptılar. Erişkinlerde tek doz aşı, varyantlara karşı yeterince etkili değil maalesef" diye konuştu.
#Prof. Dr. Serap Şimşek YavuzSağlık Bakanlığı, Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatının tamamlandığını, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz aşının sabah saat 06.00'da İstanbul'a ulaştığını bildirdi.
#SinovacCovid-19 aşıları dünyanın birçok ülkesinde gevşeme ve normalleşme adımlarını beraberinde getirdi ancak aşıların koruma süresinin ne kadar olduğu ve hatırlatma dozuna ihtiyaç olup olmayacağı da halen netleşmiş değil. Bu konuda merak edilenleri uzmanlarımızın da desteğiyle 10 başlıkta özetlemeye çalıştık...
#Hatırlatma DozuBrezilya'nın Serrana kasabasında, yetişkinlere CoronaVac isimli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının uygulanmasının ardından, virüs kaynaklı ölümlerin yüzde 95, hastanede tedavi görenlerin sayısının yüzde 86 ve hastalığı belirtili atlatanların oranının yüzde 80 düştüğü bildirildi.
#CoronavacSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüste üçüncü doz hatırlatma aşılarının ne zaman yapılması gerekeceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yavuz, koronavirüs geçirenlerde de aşı olanlarda da bir süre sonra bağışıklığın azaldığı ve her iki gruba da hatırlatma dozu adı verilen üçüncü doz aşılamaların yapılması gerektiği konusunda bilim dünyasının uzlaşmaya vardığını söyledi. Yavuz, ''Hem CoronaVac’ta hem BioNTech’te hatırlatma dozları gerekecek. Belki biri 6'ncı ayda, diğeri 1 yıl sonra olacak, ama gerekecek'' dedi. 'Aşı kısırlık yapıyor' iddiasına da son noktayı koyan Yavuz, 'Koronavirüs aşısı gripten de korur mu?' sorusuna da yanıt verdi.
#KoronavirusSon dakika haberine göre Çin şirketi Sinovac tarafından geliştirilen ve Türkiye’de de uygulaması devam eden Kovid-19 aşısı CoronaVac’ın gerçek dünya verileri yayınlandı. 120 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre aşının can kaybını önlemede yüzde 98 etkili olduğu bildirilirken aşının hastaneyi yatmayı önlemede ise yüzde 96 etkili olduğu açıklandı.
#SinovacBrezilya'da salgının ortaya çıkardığı tablo her geçen gün daha da kötüleşiyor. Özellikle ‘P1’ olarak adlandırılan varyant ülkede salgını bir bilinmeze doğru sürüklüyor. Hatta bu varyant Türkiye dahil olmak üzere 25'ten fazla ülkede de bulunuyor. Uzmanlar Brezilya varyantını, Brezilya'da yaşayan Türkler ise ülkedeki son durumu hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#BrezilyaTürkiye, aşılama sürecine ocak ayında Çin’den ithal edilen Sinovac firmasının Coronavac aşısıyla başlamıştı. Aşının yapılması ve ikinci bir alternatif olan 2,8 milyon doz BionTech aşısının Türkiye’ye getirilmesiyle birlikte Sinovac aşısının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği herkes tarafından merak konusu oldu. Sinovac aşısının yan etkileri ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Sinovac Aşısı Yan EtkileriÇin aşısı Coronavac’ın ardından Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşılarının da gelmesiyle randevu alanlara seçenek sunulmaya başlandı. Bu da vatandaşın kafasında soru işareti yarattı. Hürriyet uzmanlara sordu: ‘Hangi aşı daha iyi, hangisini yaptıralım?’ İşte cevapları...
#GazetehaberleriCovid-19 pandemisine karşı dünya çapında bir aşılama süreci başlatıldı. Kimi mümkün olan en kısa sürede aşılanmak için gün sayarken iğneden korkanlar ise aşı olacakları günü endişeyle bekliyor. Peki bu korkunun ve aşıya olan ön yargının altında yatan sebepler neler? Üç farklı uzmana danıştık, işte halihazırda devam eden aşı kararsızlığının olası nedenleri…
#Aşı KararsızlığıKoronavirüse karşı aşılanma devam ederken, çok merak edilen bir konu gündeme geldi; aşı olanlar maskesiz ve mesafesiz bir şekilde görüşebilir mi? ABD buna yeşil ışık yaktı. Peki Türkiye'de durum ne? Maskesiz sosyalleşme ne zaman gerçek olacak? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı
#Aşı Olanlar MaskesizKovid-19 aşılama takviminde ilk aşamanın sonuna gelindi. Aşı uygulanacak grup sıralamasında ikinci aşamaya geçilmesiyle yüz yüze eğitimde görev alacak öğretmenlerin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı personeli ve kritik görevlerdekilerin aşılanması sağlanacak. İşte, Kovid-19 aşılama takviminde son durum...
#İçişleri Bakanlığı