Kış gelip de havalar soğuduğunda biz çareyi üzerimize kalın bir şeyler giymekte, kaloriferi ya da sobayı yakmakta buluyoruz. Peki vahşi doğada yaşayan hayvanlar kışın soğuklarından nasıl korunuyor?
#HayvanlarSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#Sağlık2020 Elazığ depremleri ile 2023 depremleri arasındaki sismik boşluğun Malatya'daki 5,9 büyüklüğündeki depremin kaynağı olduğunu öne sürdü. Cornell Üniversitesi akademisyenleri, bu depremin muhtemelen tetiklenmiş bir olay olduğunu belirtti. Araştırmalar, Elazığ ve 2023 depremlerinin fay üzerindeki baskıyı artırarak Malatya'daki depremin oluşma olasılığını yükselttiğini gösteriyor.
#MalatyaABD’deki üniversitelerde yapılan Filistin’e destek gösterilerinde gözaltına alınanların sayısı bine ulaştı. Bazı üniversiteler Filistin destekçisi öğrencileri okuldan uzaklaştırmaya başlarken, ABD’li siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden protestocu öğrencilere destek açıklaması geldi.
#ABDHer yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#SalmonellaLiseyi aynı sınıfta okuyan iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Amerikan üniversitelerinin dikkatini çekti. Her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan; Aykut Mert Iravul, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’dan burslu kabul aldı.
#Aykut Mert IravulCornell Üniversitesi Global Labor Institute (GLI) ve Londra merkezli yatırım yönetim şirketi Schroders tarafından yapılan araştırmaya göre, aşırı sıcaklıklar ve seller hazır giyim sektöründe en önemli dört üretim merkezinde 65 milyar dolarlık ihracat kaybına neden olacak.
#Cornell ÜniversitesiBugünlerde neredeyse hepimiz açık havada dolaştıktan sonra kapalı mekânlara girdiğimizde derin bir "Oh" çekiyor, sabahları uyanır uyanmaz klimanın çalıştırma düğmesine basıyoruz. Peki bu teknolojide imzası olan ismi tanıyor muyuz? İşte klimanın mucidinin hikâyesi...
#Willis Haviland CarrierWillis Carrier, kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Klimanın mucidi isimler arasında görülen Willis Carrier, 1950 yılında yaşama gözlerini yumdu. Peki, Willis Carrier kimdir, nereli? İşte, klimanın mucidi olarak bilinen o isim hakkında detaylı bilgiler
#Willis CarrierAK Partili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı seçildi. Yapılan oylama sonucu Numan Kurtulmuş 3. turda yeni Meclis Başkanı oldu. Bu gelişme sonrası Numan Kurtulmuş'un kariyeri ve daha önce yer aldığı görevler de merak konusu oldu. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında, nereli? TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş'un hayatı ve biyografisi
#Numan Kurtulmuşİstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un biyografisi, yeni kabinenin belli olmasıyla gündeme geldi. Son dakika haberine göre AK Parti Grubu, TBMM Başkanlığı'na aday olarak, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u gösterdi. 25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçilen Kurtulmuş, 62, 63 ve 64. hükümetlerinde başbakan yardımcısı olarak görev aldı. Ordu doğumlu olan Numan Kurtulmuş, 2004 yılında profesör unvanını aldı. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Numan Kurtulmuş KimdirYıllardır psikolojik denilen kronik yorgunluğun hastalık olduğu ortaya çıktı. ABD’de Connecticut Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Jackson Laboratuvarı’nda görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, kronik yorgunluğa bağırsak bakterilerinin neden olduğunu belirledi.
#Prof. Dr. Derya UnutmazDünya tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke bu zor dönemde Türkiye'nin yanında yer alırken dünya basını depremin etkilediği kentlerdeki gelişmeleri anbean okurlarına aktarıyor. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden New York Times ise dikkat çeken bir analiz ile okurlarının karşısına çıktı.
#DepremDeprem sonrasında en çok konuşulan komplo teorilerinden biri olan ‘Depremi HAARP mı tetikledi’ iddiasını Fransız AFP Ajansı Amerikalı uzmanlara sordu. Amerikalı uzmanlar ise “İddialar çok çılgınca, böyle bir teknoloji olduğuna dair tek veri yok” yanıtını verdi.
#HAARPKırılgan tırnaklar kötü beslenmenin bir işareti olabilirken çıkıntılar aşırı temizliği gösterir. Ama bazı lekeler kanser gibi çok ciddi hastalıkların uyarı işareti olabilir...
#SağlıkBilim adamları, hastalıkları iyileştirmek için insan vücudunda dolaşabilen sürüngen benzeri bir robot icat ettiklerini duyurdu. Jelatinden 3D baskı ile imal edilen jel robotların yan etkilere neden olabilecek ilaçların yerini alabileceği söylendi.
#RobotElon Musk'la Twitter arasındaki anlaşma nihayet sonuçlandı. Yeni patronun ilk icraatı şirketin üst düzey yöneticileriyle yolları ayırmak oldu. Bu yöneticiler arasında özellikle biri, hukuk ve içerik politikalarından sorumlu Vijaya Gadde dikkat çekiyor. Peki son yıllarda Twitter'la alakalı krizlerde hep ön saflarda karşımıza çıkan Gadde'yi Musk'ın hedefi yapan neydi?
#Vijaya Gaddeİngiltere Kraliçesi II. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreni öncesinde Kraliçe’nin eski kolonilerinden Kıbrıs’taki geçmişini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 4. Başbakanı Hakkı Atun, Kenya'da bıraktığı iziyse akademisyen-yazar Doç. Dr. Mukoma Wa Ngugi, CNN Türk editörü Serdar Korucu'ya anlattı.
#İngiltere Kraliçesi II. Elizabethİngiltere Kraliçesi II. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreni öncesinde Kraliçe’nin eski kolonilerinden Kıbrıs’taki geçmişini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 4. Başbakanı Hakkı Atun, Kenya'da bıraktığı iziyse akademisyen-yazar Doç. Dr. Mukoma Wa Ngugi, CNN Türk editörü Serdar Korucu'ya anlattı.
#Kraliçe 2'Nci ElizabethRefik Erduran kariyeri ve hayatı merak edilen isimler arasında yer alıyor. Gazeteci ve yazar kimliği bulunan Refik Erduran, bir dönem Milliyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Peki, Refik Erduran kimdir, eserleri nelerdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Refik ErduranModern yaşam tarzı günde üç öğün yemek yemeye göre tasarlanmıştır. Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak biliniyor, işyerlerinde öğle yemeği molaları veriliyor, sosyal ve aile yaşantısı ise akşam yemekleri etrafında dönüyor. Peki en sağlıklı yeme tarzı bu mu? Bilim insanları "Ne zaman yemek yemeli" sorusunun cevabını arıyor.
#Yemek15 yıldır idam edilmeyi bekleyen bir anne... Üstelik çocukları onun suçsuz olduğu konusunda ısrarcı. 2 yaşındaki kızının ölümünden sorumlu tutulan Melissa Lucio'nun akılalmaz hayatı belgesellere bile konu oldu. Kim Kardashian başta olmak üzere birçok ünlü mahkemeye yalvardı. Melissa, 5 gün sonra öleceğini bilerek son günlerini yaşıyor. İşte çok çarpıcı bir hikâye ve olayla ilgili tüm detaylar...
#ABD