5 Nisan cuma günü çocuklar hem ara tatili hem de bayram tatilini kapsayan 9 günlük bir tatile başladı. Yoğun ders temposundan uzaklaşmak ve dinlenmek isteyen öğrenciler için güzel bir ara olacak. Bu tatil hem bayramı sevdiklerimizle kutlamak hem de farklı aktiviteler yapabilmek için iyi bir fırsat.
#Konuk YazarOkul öncesi dönem, bilişsel, sosyal-duygusal, fiziksel, dil gelişimi alanında önemli değişimlerin yaşandığı, gelişimin hızlı ve en yoğun olduğu kritik bir dönemdir. Bu dönemde edinilen temel bilgi, beceri ve alışkanlıkların çocuğun gelecek yaşamını etkileyecek olması nedeniyle bu dönemde gelişimi destekleyici etkinlikler ayrı bir öneme sahip. Okul öncesi dönem çocuklarının çok yönlü ve bütüncül olarak gelişimini besleyen en önemli uğraşı ve gereksinimi oyundur. Çocukların oyunları sırasında kullandıkları materyaller ise öğrenmelerini ve gelişimsel alanlara yönelik becerilerini destekler.
#PandemiÇocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı, Çocuk-Ergen Terapisti Muazzez Yaşbala, koronavirüs (Covid-19) pandemisi kısıtlamaları sebebiyle evde kalan çocuklarla vakit geçirmenin yollarını anlattı. Çocuk gelişimi uzmanı, ebeveynlere “pandemi döneminde yaşam” için ipuçları vererek, evde ailece programlar yapmanın yaşantıyı kolaylaştıracağını söyledi.
#ÇOCUKMilyonlarca öğrenci heyecanla beklediği yarıyıl tatiline kavuştu. Fakat bu dönem nasıl değerlendirilmeli? Sömestrı verimli geçirmek isteyenler için birkaç önerimiz var. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlananları da unutmadık.Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Yüksel sınava hazırlanan gençlere ve ailelerine önerilerde bulundu.
#Yarıyıl TatiliÖğrenciler eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladı ve tatili hak etti. Aileler yetişkin rollerinin bir gereği olarak öğrencilerin yarıyıl tatilini ders çalışarak geçirmelerini, okulda ele alınan konuları tekrar etmelerini, bazı durumlarda kendilerine yardım etmelerini bekliyorlar. Öğrenciler ise aileleriyle nitelikli vakit geçirme, dinlenme, oyun oynama, hoşlandığı kitapları okuma, arkadaşlarıyla iletişim kurma vb. etkinlikler yapmayı istiyorlar.
#AileGünümüzde bir babanın ne kadar iyi baba olduğu maalesef eve ne kadar para getirdiği, ailesine ne kadar çok imkan yarattığı ile ölçülüyor. Bu nedenle, çoğu babanın tek odak noktası iş hayatı. Sonuç olarak; babalar evde yok, onun yerine sayısız oyuncak, kıyafet, çeşitli elektronikler var.