Sonbaharla birlikte okulların açılması, havaların soğuması ve kalabalık ortamlarda uzun saatler geçirilmesi derken enfeksiyonlar da kolayca bulaşıyor ve hastalıkların görülme sıklığı giderek yaygınlaşıyor.
#Çocuklarda Sık Görülen HastalıklarÇocuklarda en sık görülen hastalıklardan birisi de grip olmaktadır. Grip hemen hemen her yaş grubunu etkilemektedir. Fakat çocuklarda daha zor geçebilmektedir. Bu sebeple anne ve babalar grip virüsü ile ilgili pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, çocuklarda grip nasıl geçer ve tedavi edilir? Çocuklarda gribe ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda grip hastalığı ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.
Salgın hastalıklar arasında en çok ismi geçenlerden birisi griptir. Bulaşıcı olan hastalığın görülme olasılığı ise oldukça yüksektir. Sadece yetişkinlerde olmayıp her yaştan insanda görülen gribe karşı önlem alınması çok önemlidir. Çocuklarda grip aşısı ne zaman yapılır? Çocuğa grip aşısı yapılmalı mıdır ayrıntıları ile derledik.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Denizay Yürürer, tokalaşma, öpüşme, 1 metreden fazla yaklaşarak konuşmanın grip hastalığında önemli bulaş yolları olduğunu belirterek, Kapı kolu, masa, bardak gibi yüzeylerde grip virüsü 2-8 saat canlı kalmaktadır. Hasta kişiler, belirtilerin ortaya çıkmasından 1 gün öncesinden başlayarak hastalığın 5 ve 7’nci günlerine kadar bulaştırıcıdır" dedi.
#GripÖzellikle Covid-19 salgını döneminde çocuklar için grip aşısı yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını belirterek grip aşısının vücut direncinin düşmesini engellediğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Murat Cömert, “Grip hastalığında görülen belirtiler, Covid-19 belirtileriyle birebir örtüşmesi nedeniyle de ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden okula giden çocuklarda grip aşısının yapılması grip hastalığının daha hafif geçirilerek vücut direncinin düşmesine engel olacaktır" dedi.
#SağlıkCovid-19 virüsü tüm dünyada yeniden etkisini artırırken, grip mevsiminin yaklaşması ile birlikte uzmanlar özellikle kronik hastalığı olan kişilerin grip ve zatürre aşısı olmaları gerektiğini söylüyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip aşısı ve zatürre aşıları ile ilgili tüm merak edilenleri aktarırken, Pediatri Uzmanı Dr. Beyhan Göksan Bulgurlu da çocuklarda grip ve zatürre aşısına yönelik bilgiler verdi.
#SağlıkKış mevsiminin en ağır koşullarda kendini gösterdiği şu günlerde bebek ve küçük çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları ve grip görülme sıklığı arttı. Peki, bebeğiniz için grip ve solunum yolu enfeksiyonu tedavisinde en etkili yöntemler neler?
#Bebeklerde Grip Ve Soğuk Algınlığı TedavisiTüm dünyada önemli sayıda ölüme ve ekonomik kayıplara neden olan grip virüsleri, etkili kar yağışları ve dondurucu soğuklar yaşadığımız şu günlerde yine ortalıkta dolaşmaya başladı. Hayatı olumsuz etkileyen kötü hava koşullarında gribe yakalanmamak için yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl bulaşır? Grip en çabuk nasıl geçer? Grip çeşitleri nelerdir? Grip aşısı nedir? Grip aşısı kimlerde uygulanmaz? sorularının cevaplarını bulmaya çalıştık. İşte grip hakkında merak ettikleriniz…
#GripCumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Cevit, hijyenik ortamlarda büyüyen çocukların alerjik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirterek, "Okullar açıldığında kalabalık ortamlara dayalı olarak çocuklarda grip, nezle ve alerjik hastalıkların görülmesi sıklaşıyor" dedi.
Yaşadığımız sonbahar mevsiminde çocuklarda grip, nezle, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu ve sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığı artıyor. Erken dönemde tedavi edilmedikleri takdirde romatizmal ateş ve orta kulak enfeksiyonu gibi ciddi tablolar oluşturabilen bu hastalıklarla baş etmek içinse doktorun önerilerine harfiyen uymak gerekiyor.