Çocuklarda Beslenme haberleri sayfasında Çocuklarda Beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2679 Çocuklarda Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocuğunuzun yeme alışkanlıkları hakkında endişelenmeniz normaldir. Yemekle sağlıklı ilişki kurmak, çocukken yemek masasında başlayan ve ömür boyu süren bir yolculuk. Çocuklar büyüdükçe de yemek konusunda seçici olmaya başlar. Küçük bir çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için birkaç ipucu.
#Çocuklarda BeslenmeSon yıllarda vegan-vejetaryen diyetlere olan ilgi artmıştır. Vejetaryen beslenme hiçbir et, kümes hayvanı, balık, kabuklu deniz ürünü gibi hayvansal besinleri tüketmemeyi ifade ederken veganlık ise hayvan kaynaklı tüm besinlerden arındırılmış bir diyeti, hayvanlardan elde edilmiş giyecekleri veya başka herhangi bir amaç için her türlü hayvan sömürüsünü dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanır.
#Vegan BeslenmeNeredeyse her anne çocuğunun iştahsız olduğunu düşünür. Çünkü anneler çocuklarının kendi istedikleri porsiyonlarda yemek yemesini ister karşılığını göremeyince “çocuğum iştahsız” veya “hiçbir şey yemiyor “ diye yakınırlar. Dengeli ve yeterli beslenmeyi çocuğunuza öğreterek gelişimine katkıda bulanabileceğinizi belirten Beslenme ve Diyet uzmanı Büşra Çengel çocukların iştahını açmak için neler yapılabileceğiyle ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Çocuklarda İştahsızlıkSağlıklı ve dengeli beslenme aynı zamanda vücuda ve yaşa uygun miktarlarda besin alınmasıdır. Sadece sağlıklı yiyecekleri çocuğa yedirmek değil onların yiyecekleri miktar kadar tabaklarına yemek koymak ya da onların yiyebilecekleri kadar yemek yemesini beklemek de önemlidir. Çocuğunuzun dengeli beslenmesi için 4 ana besin grubu tüketilmeli ve miktarlarına dikkat edilmelidir.
#Okul Öncesi Çocuklarda BeslenmeObezite çağımızın önemli hastalıklarından birisidir. Her yaşta görülebilen obezite son yıllarda çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Obezite hastalığının tedavisi bulunmaktadır. Özellikle bu hastalığın önüne geçilmez ise çocuklarda farklı pek çok hastalık görülebilmektedir. Peki Çocuklarda obezite neden olur ve nasıl tedavi edilir? Çocuklarda obezite nasıl geçer? Sizlere çocuklarda görülen obezite hastalığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#ÇocukSon yıllarda ne yazık ki pek çok çocuğumuzda gözlemlenen ve farkındalık yaratmak için ünlüler tarafından da destek gören SMA hastalı hakkında bilgiler merak ediliyor. Tedavisi oldukça maaliyetli bir hastalık olan SMA neredeyse bütün yaşam kalitesini etkiliyor ve tedavi edilmediği takdirde istenmeyen sonuçlar yaratabiliyor. Peki SMA hastalığı nedir, neden olur, genetik mi? İşte SMA hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#SMA HastalığıT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebÇocuğunuzun yeme alışkanlıkları hakkında endişelenmeniz normaldir. Yemekle sağlıklı ilişki kurmak, çocukken yemek masasında başlayan ve ömür boyu süren bir yolculuk. Çocuklar büyüdükçe de yemek konusunda seçici olmaya başlar. Küçük bir çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için birkaç ipucu.
#Çocuklarda BeslenmeSon yıllarda vegan-vejetaryen diyetlere olan ilgi artmıştır. Vejetaryen beslenme hiçbir et, kümes hayvanı, balık, kabuklu deniz ürünü gibi hayvansal besinleri tüketmemeyi ifade ederken veganlık ise hayvan kaynaklı tüm besinlerden arındırılmış bir diyeti, hayvanlardan elde edilmiş giyecekleri veya başka herhangi bir amaç için her türlü hayvan sömürüsünü dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanır.
#Vegan BeslenmeOkul öncesi çocukların yüzde 3’ünde kabızlık görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ayşegül Parlak “Bebeklerde en sık nedenler arasında annenin kabız olması ve az su tüketimi, ek gıdaya başlandığı dönem, tuvalet alışkanlığı kazandırılması aşamasında, fazla inek sütü tüketmesi, kan ilacı kullandığı dönemde görebiliyoruz” dedi.
#ÇOCUKÇocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Vildan Ertekin, “1 yaş sonrası çocukların besin gereksinimlerini karşılayabilmeleri için, farklı görevleri bulunan besin gruplarından dengeli bir şekilde tüketmeleri önemlidir. Büyümekte olan çocukların vitamin ve mineral ihtiyaçlarının arttığı unutulmamalı, beslenmeleri zenginleştirilmiş devam sütleriyle desteklenmelidir” dedi.
#BebekÇocuklarda beslenme ile ilgili sorunların temelinde çoğunlukla psikolojik nedenler gelir. Endişe, üzüntü, kaygı, yetersizlik, değersizlik gibi duygular yeterince ifade edilemediğinde yemeğe karşı oluşan tutum ile kendini gösterebilir. Bazen de ebeveynlerin yemek konusundaki ilgi ve hassasiyetlerinin çocuğun tüm dikkatini bu alana yöneltmesine sebep olabileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog ve Pedagog Gülşah Öztürk Erten, konuyla ilgili önerilerini sundu.
#ÇocukNeredeyse her anne çocuğunun iştahsız olduğunu düşünür. Çünkü anneler çocuklarının kendi istedikleri porsiyonlarda yemek yemesini ister karşılığını göremeyince “çocuğum iştahsız” veya “hiçbir şey yemiyor “ diye yakınırlar. Dengeli ve yeterli beslenmeyi çocuğunuza öğreterek gelişimine katkıda bulanabileceğinizi belirten Beslenme ve Diyet uzmanı Büşra Çengel çocukların iştahını açmak için neler yapılabileceğiyle ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Çocuklarda İştahsızlıkErken çocukluk döneminde ortaya çıkan savant otizmi sendromu nörogelişimsel bozuklukları içinde yer alan bir sağlık sorunudur. Doğru adı Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), olan bu hastalık birçok farklı belirtilerle kendisini gösterebilmektedir. Hastalık hakkında bilgi edinmek isteyenler, savant sendromu belirtilerini araştırıyor. Peki, savant sendromu nedir? Savant otizmi belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Savant Sendromu Nedir?Otizm ve savant sendromu bir dizi projesiyle yeniden gündeme geldi. Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan ve nöro-gelişimsel bir bozukluk olan Otizm, beyin gelişimi ve işleyişindeki farklılıktan kaynaklanmaktadır. Peki, otizm nedir? Otizm ve savant sendromu arasında nasıl bir ilişki var? İşte, otizm ve savant sendromuyla ilgili detaylı bilgi...
#Otizm NedirBursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezindeki Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele Birimi, internet, tablet, oyun, telefon ve bilgisayar bağımlılarına destek vererek teknoloji bağımlılığından kurtulmalarına yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarla teknoloji bağımlısı olduğu belirlenen 168 öğrenciye mücadele birimince destek sağlanıyor.
#Teknoloji BağımlılığıBeslenmenin amacı, canlılığın devam ettirilmesi ve günlük aktivitelerimiz için enerji sağlanması. Ancak çocuklukların beslenmesinin, erişkinlerden farklı olarak önemli bir amacı daha var. Çocukluk yaş grubunun en önemli özelliği, süregelen büyüme. Büyüme ve beslenme arasındaki ilişki nedeniyle, çocuklarda beslenmenin en önemli amaçlarından biri de büyümenin çocuğun genetik potansiyeli doğrultusunda en iyi şekilde sürdürülmesi. Burada önemli bir hatırlatma yapmakta yarar var. Beslenme her yaşta yaşamsal olup, çocukluk yaş grubunda büyümenin temelini oluştursa da, hiçbir besin çocuğu genetik potansiyelinin ötesine taşıyamaz.
#ÇocukAnkara Üniversitesi 204 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Yapılan açıklamada ilgili alanlara yapılacak alımlar ve başvuru şartları ile de ilgili detaylı bilgiler verildi. Peki hangi bölümler için personel alımları yapılacak, başvuru şartları neler? İşte detaylar
#Başvuru FormuSerebral Palsi hastalığı, son dönemlerde sağlık programlarının da gündeminde yer almaya başladı. Günlük bakım ve beslenmenin çok önemli bir yer tuttuğu Serebral Palsi hastalığında, ebeveynlerin bilinçli olması değer taşıyor. Peki, Serebral Palsi hastalığı nedir ve bu hastalığa sahip olan bireylerin bakımı nasıl yapılmalıdır? İşte, uzmanların konu hakkındaki görüşüleri
#Serebral Palsi