Yapılan araştırmalar çocukların artık yedi yaşından itibaren kendi telefonlarına sahip olmaya başladıklarını gösteriyor. Uzmanlar hatta Bill Gates gibi teknoloji dünyasının içinden isimler farklı ve karşıt görüşler ortaya koymalarına karşın artık hepimiz dijital teknolojilerle karşılaşma yaşının giderek aşağıya doğru indiğine şahit oluyoruz.
#Can Erginkurban2018’de uçak kazasında hayatlarını kaybeden Mina Başaran ve 10 arkadaşı adına verilen 11 burs, bursiyerlerin kendi memleketlerindeki başka çocuklara dokunmasıyla dalga dalga yayıldı. Mina’nın adını burs alan 11 üniversiteli kız ve 10-14 yaş grubu aralığında 12 çocuk yaşatıyor...
#YAZAR2012’de bir grup akademisyenle açılan kodlama- robotik teknoloji eğitimi veren Bilişim Garajı kanalıyla binlerce anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine yönelik içerik sağlayan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, uzun yıllardır kodlama üzerine çalışmalar yapıyor. Prof. Dr. Özdemir, “Kodlama artık sadece belli bir mesleği icra edenlerin sahip olması gereken teknik bir beceri değil, tüm çocuklara verilmesi gereken temel bir beceridir” diyor. Prof. Dr. Özdemir, “Türkiye en kısa zamanda bu sınav prangasından kurtulmazsa, bu dönemin ‘matbaası’nı da ıskalayacağız ve bu ıskalama çocuklarımıza çok pahalıya patlayacak” diyerek, pahalı robotik setlerin çok gerekli olmadığını, hatta sadece yarışmalarda kullanılan bu setlerin ders malzemesi olarak pazarlanıp, en kısa zamanda depolara kaldırıldığını söylüyor. Prof. Dr. Özdemir ile bilişim ve eğitim dünyasını konuştuk:
#KODLAMAKADINLARA ve öncelikle kız çocuklarına yönelik tasarlanan “Hayallerimizi Kodluyoruz” projesinde 140 çocuk ve genç, 75 öğretmen ve anne; kodlamadan, etkili aile içi iletişime, ergen sağlığından iş sağlığı ve güvenliğine, farklı başlıklarda 6 bin 279 saat eğitim aldı.
#SomaYeni dünyanın en önemli unsuru olarak nitelendirilen kodlama, Google tarafından gündeme getirildi. Çocuklar için kodlama dilleri adı altında küçük bir oyunu ana sayfasına yerleştiren Google, bu konuda bir bilinç geliştirme amacına girdi. Peki, Çocuklar için kodlama dilleri ailemizin ve geleceğimizin minik üyelerine nasıl öğretilebilir? İşte, çocuklar için bu denli önem taşıyan kodlama dilleri hakkında merak edilen bazı detaylar
#GoogleKarnelerin verilme günü yaklaşırken yaz tatilinin ne zaman başlayacağını sorgulayan vatandaşlar, okullar ne zaman kapanacak sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği takvim bilgisine göre okulların ne zaman kapanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, yeni sezonda okulların ne zaman açılacağını da merak ediyor. Peki, karneler ne zaman verilecek? İşte, okullar ne zaman kapanacak? İşte, detaylı bilgiler
#Okullar Ne Zaman AçılacakOkullar ne zaman kapanacak sorusu, yaz tatilinin başlamasına çok az bir süre kala merak konusu oldu. Okulların ne zaman kapanacağını merak eden öğrenci ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı iş takvimini araştırdı. Peki, okullar ne zaman kapanacak? İşte, yaz tatiliyle ilgili detaylı bilgiler ve okulların kapanacağı o tarih
#Okullar Ne Zaman KapanacakKarneler ne zaman verilecek sorusunu yönelten öğrenci ve veliler, okulların ne zaman kapanacağını sorgulamaya devam ediyor. Öğrenciler kadar velilerin de merakla araştırdığı okullar ne zaman kapanacak sorusu, gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, karneler ne zaman verilecek? İşte, okullar ne zaman kapanacak sorusunun cevabı ve yaz tatiline dair bazı tüyolar
#Okullar Ne Zaman KapanacakAdil Kullanım Kotası, kısaca AKK internete bağlanan herkesin kullandığı veri trafiğinin toplamını ifade ediyor. Uygulamanın temel çalışma ilkesini, kullanıcıların belirli bir kullanım sınırından sonra internet hızlarını düşürerek, yoğun veri trafiğini engelleyebilmek için kullanıcılarını sınırlandırması olarak açıklayabiliriz.
#Adil Kullanım Kotası18 milyon öğrenci heyecanla beklediği yarıyıl tatiline kavuştu. Bu sürede eğlenmek isteyenler için her yaşa uygun etkinlik bulunuyor. Kamp programları, sanat atölyeleri, tiyatro gösterileri bunlardan birkaçı. Sizin için bu aktiviteleri derledik. Ayrıca tatili verimli geçirmek için yapılabilecekleri bir uzmana sorduk.
#GazetehaberleriBitmek bilmeyen bir haziran ayı sonunda okullar bayramla şenlenen tatile girdiler. Birçok aile uzun bayram tatilini tatil beldelerinde sonuna kadar kullandı ancak anne-babaların işlerine dönüşleri ile birlikte çocuklara farklı seçenekler üretilmeye başlandı. Anneanne-dede ya da babaanne-dede ikilileri en üst sırayı alırken, sportif faaliyetlerin yoğun olduğu yaz okulları da değerlendirilen ancak süresi kısa olan seçenekler arasında yerini aldı.
#ÖğrenmeÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını tamamladı. Erken kayıtların dolmak üzere olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, velilerin gösterdikleri ilgi ve teveccühten memnuniyet duyduğunu belirtti.
#1Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Eğitim Uzmanı Salim ÜnsalDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından 28 Haziran-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor.
#Demirören Medya Ve Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
#Demirören Medya Ve Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi