Çin tıbbı haberleri sayfasında Çin tıbbı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1459 Çin tıbbı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş hayatının zorlukları, ekonomik sorunlar, trafik çilesi derken bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yoğun bir stres altına girmesine sebep oluyor. Bu stresle baş etmek için birçoğumuz kendimizce yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Ya da çevremizden öğrendiğimiz yöntemlerle stres sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Hatta ilaçlara başvuruyoruz. Peki geleneksel tıp yöntemleri bu konuda ilaçsız bir çözüm sunuyor mu?
#AkupunkturHer yıl bu zamanlarda kademeli bir yavaşlama ve içe doğru dönüş başlar. Günler kısalmaya, daha erken kararmaya başlar. Ağaçlar yapraklarını dökmeye, bitkiler enerjilerini depolamaya yönelmiştir. Ayurveda ve Geleneksel Çin Tıbbı bu sezonsal değişikliklerin farkında olduğu için, bu dönemde size sağlığınızı destekleyici fikirler sunabilir.
#AyurvedaStresin önüne geçmek için birçok teknikten bahsediyoruz. Bunların arasında nefes tekniklerinden meditasyona birçok yararlı öğretinin yanında, eski bir Çin tıbbi yöntemi olan akupresür tedavisi de bulunuyor. Akupresür, akupunktur noktalarına uygulanan basınçla yapılan tedaviye deniyor. Ve inanışa göre mide bulantılarından strese birçok hastalığa çare oluyor. Kendi kendinize uygulayabileceğiniz bu teknikle siz de üzerinizdeki stresi azaltabilirsiniz.
#AkupresürYüz yogası, yüz kaslarını çalıştırıp cildin sarkmasını önleyerek ameliyatsız bir şekilde yıllara meydan okumak, daha genç görünmek isteyenlerin yeni gözdesi. Aslında yüzyıllardır uygulanan bu yöntem son dönemde sosyal medyanın da etkisi ile oldukça popüler bir güzellik trendi haline geldi.
#Yüz YogasıYüz yogası aslında yüzyıllardır uygulanıyor ama son yıllarda çok daha popüler bir güzellik trendi haline geldi. Gıdısından, kaz ayaklarından, kırışıklıklarından kurtulmak isteyen çareyi yüz yogasında arıyor. Peki ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine alternatif olarak uygulanan yüz yogası gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla konuştuk...
#Yüz YogasıÇin Halk Cumhuriyeti, 12 Mayıs 2008’de Sichuan eyaletinde yaşanan 8 büyüklüğündeki depremin en ağır hasarı verdiği, nüfusunun yarısının kaybedildiği Beichuan ilçesini, depremzedelere yas tutabilecekleri, depremle ilgili bilimsel araştırma yapılacak bir açık hava müzesi haline getirdi. Depremin merkezi Wenchuan ilçesinin adını taşıyan kapalı bir başka müzede ise kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler anlatılıyor.
#ÇinMODERN tıp alanında gelişen tanı yöntemleri biyomedikal laboratuvar ile görüntüleme yöntemleri acil durumlarda ve klinik seviyede bulgu veren hastalıkların teşhisinde başarılı olurken, preklinik dönemdeki sağlık bozulmaları ve sağlıklı dönemin devamlılığı konusunda bireye özel destekleyici ve önleyici tıbbi yaklaşımların oluşturulmasında geleneksel, tamamlayıcı, fonksiyonel tıp uygulamaları modern tıbba oranla daha etkin oluyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcısı Dr. Doğu Yıldırım, bugün vega test yöntemini anlattı.
#1En son güzellik trendleri ve gelişmiş teknoloji sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Dünya Çin Tıbbı Dernekleri Federasyonu Yaşlanma Karşıtı Profesyonel Komite'nin açılış konferansı ve Dünya Çin Tıbbı Federasyonu’nun düzenlediği Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forumu 26 Kasım’da ziyaretçilerle buluşuyor.
#Sponsorlu İçerikÇinli bilim insanları, dang humması ve Zika virüslerini yayan sineklerle ilgili çalışmalarında akılalmaz bir gerçeği keşfettiler. Hastalık yayan bu sivrisineklerin taşıdıkları virüslerin daha çok yayılmasını sağlamak için vücutlarımızla oynadıkları ortaya çıktı…
#Dang Humması HastalığıBiliminsanları yaşadığımız çağa “6’ncı büyük yok oluş çağı” diyor. Çünkü her 13 dakikada 1 canlı türü kıyameti yaşıyor ve daha da önemlisi birçok canlı türü uçurumun kenarında duruyor. Ancak geç kalmış değiliz. Birçok canlının hayatını kurtaracak olanaklara da bilgiye de sahibiz. Umut verici örnekler karşımızda duruyor.
#Doğayı Koruma BirliğiCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiB lenfosit (B hücresi), antikor üreterek adaptif bağışıklık tepkisinden sorumlu olan bağışıklık sisteminin beyaz kan hücreleridir. B Hücreleri olmadan vücudumuz istilacı patojenlere karşı savaşamaz ve bu da bağışıklık yetmezliği bozukluklarına neden olur. Beyaz Kan Hücreleri hakkında tüm detayları ile derledik.
#Beyaz Kan HücresiKoronavirüsün vücutta yol açtığı hasarlar hâlâ araştırılıyor. Virüsün, akciğerler, böbrekler ve bağırsaklar da dahil olmak üzere birçok organa etki ettiğine dair birçok araştırma yayımlandı. Bu yaygın etkilerin yanında, daha nadir sonuçlar da meydana gelebiliyor. Peki oluşan hasarlar kalıcı mı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı…
#Saç Dökülmesiİş hayatının zorlukları, ekonomik sorunlar, trafik çilesi derken bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yoğun bir stres altına girmesine sebep oluyor. Bu stresle baş etmek için birçoğumuz kendimizce yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Ya da çevremizden öğrendiğimiz yöntemlerle stres sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Hatta ilaçlara başvuruyoruz. Peki geleneksel tıp yöntemleri bu konuda ilaçsız bir çözüm sunuyor mu?
#AkupunkturHer yıl bu zamanlarda kademeli bir yavaşlama ve içe doğru dönüş başlar. Günler kısalmaya, daha erken kararmaya başlar. Ağaçlar yapraklarını dökmeye, bitkiler enerjilerini depolamaya yönelmiştir. Ayurveda ve Geleneksel Çin Tıbbı bu sezonsal değişikliklerin farkında olduğu için, bu dönemde size sağlığınızı destekleyici fikirler sunabilir.
#AyurvedaDr. Murat Topoğlu katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. 1998 yılı Kasım ayında Brezilya’da yapılan Çin Tıbbı Kongresinde Brezilya’dan davet alan Dr.Murat TOPOĞLU obezite tedavisi konusunda konferans ve workshop yapmıştır. Peki, Dr. Murat Topoğlu kimdir, kaç yaşında? İşte Dr. Murat Topoğlu'nun hayatıyla ilgili bilgiler
#Dr. Murat TopoğluÜlkemizde kilo verme, sigara bıraktırma gibi konularda daha popüler olan 3 bin yıllık geçmişi olan Akupunktur, dünya çapında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen tamamlayıcı tıp olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki bağışıklık sistemimizi güvenli ve doğal bir şekilde destekleyen geleneksel Çin tıbbı uygulaması, pandemi döneminde daha da popüler hale geldi.
#AkupunkturGeleneksel Çin Tıbbı’nın en popüler uygulamalarından biri olan akupunktur tedavinin yanı sıra kozmetik amaçlı da kullanılabiliyor. Akupunkturun kilo verme, sigara bırakma gibi amaçların yanı sıra selülit, yüz ve boyun gibi bölgelerde kırışıklık için de kullanılabildiğini ifade eden Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, akupunkturun faydalarını anlattı.
#AkupunkturUzakdoğu güzellik ritüellerine bir yenisi daha eklendi: Gua sha taşları... Geleneksel Çin tıbbı tedavilerinden biri olan gua sha, rulo veya geometrik taşlarla kan dolaşımını hızlandırma tekniğine dayanıyor. Nasıl kullanıldıklarını uzmanlarına danıştık.
#GazetehaberleriBugüne kadar bir spora tutku derecesinde bağlanmamış olabilirsiniz. Belki de denediğiniz ‘eski’ egzersizlerin teknik ve yöntemleri size uymadı. Oysa sportif bir yaşam için trendler, yeni seçenekler mevcut. Özellikle de salgın koşullarından fazla kilolarla çıkmışken bunları bilmekte yarar var. Üstelik birçoğunu hiç salona gitmeden, evde internet üzerinden de öğrenip yapabiliyorsunuz.
#GazetehaberleriEvde çalışan kişilerin çoğunluğunun şikayeti odaklanamamak. Ancak, çalışma alanlarında Feng Shui’ye göre yapılabilecek düzenlemeler ile daha verimli olmanın mümkün olabileceğini belirten Mimar ve Feng Shui Danışmanı Elvan Özyar, uygulanabilecek dekorasyon önerilerini sundu.
#DekorasyonKöri yaprakları Hindistan'ın daha çok tropikal bölgelerinde yaşayan insanların kullandığı bir bitkidir. Aromasıyla bilinen köri yaprakları, genellikle baharat yağları, çorbalar ve et yemeklerinde kullanılır. İşte köri yaprağının sayısız faydası...
#Köri