Cilt Hastalığı haberleri sayfasında Cilt Hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2819 Cilt Hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
#Cilt HastalığıKış mevsimiyle birlikte cildimiz için tehlike çanları çalmaya başladı. İyice etkisini gösteren soğuklar, rüzgar ve havadaki nem miktarının düşmesine; pandemi sürecinde bolca yüklenilen dezenfektanların yanlış kullanımı da eklendiğinde bazı cilt hastalıklarının daha kolay tetikleneceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Güneri, kış aylarında görülen 5 cilt hastalığı ve bu hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı.
#Cilt HastalığıMalezya'da ormanda çalışan palmiye plantasyon işçileri tarafından görüntülenen garip hayvan, şaşkına çevirdi. Malezya'yı oluşturan 14 federal devletten biri olan Sarawak'da çekildiği belirtilen görüntülerde, palmiye plantasyon işçileri garip bir hayvanla karşılaşınca cep telefonlarını çıkarıp kayda aldı. Maymuna benzeyen, pençeleri ve yürüyüşü ile ayıyı andıran gizemli sıska vücutlu yaratık, aheste adımlarla ağaç parçalarının arasından geçp sulak bir alana girdi. Oldukça korktuğu gözlenen işçiler, o anları saniye saniye saniye cep telefonuyla görüntüledi. İnternette popüler olan video, birkaç gün içerisinde bir buçuk milyondan fazla izlendi. Bazıları mutasyona uğrayan bir canlı olduğu yorumlarında bulunurken, yerel basında çıkan haberlere göre ise hayvanın cilt hastalığına maruz kalan bir bal porsuğu olduğu iddia edildi.
#Bal Porsuğuİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından Şemdinli-Yüksekova fay hattı incelendi ve bölgede aktif bir fay hattı tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay. Yalnız Şemdinli'de zemin yapısı daha iyiydi. Şemdinli sağlam zemine kurulmuş ama Yüksekova'da zemini daha sıvı. Olası bir depremde Yüksekova'nın Şemdinli'den daha fazla etkilenmesi yüksek olacak" ifadelerini kullandı.
#HakkariErciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
#Cilt Hastalığıİngiltere Rhys Williams adında kelebek hastalığından mustarip bu genci konuşuyor. Hastalığı yüzünden vücudunun tamamına yakını yaralarla kaplı olan bu genç için umutlar tükenmiş durumda. Doktorlar gencin birkaç günlük ömrü kaldığını söylerken Williams'ın ise durumu kritik.
#Kelebek Cilt HastalığıSağlıklı beslenmenin önemini herkes biliyor ama bunu hayata geçirebilenlerin sayısı çok daha az. Üstelik beslenme ve diyet alanında kitapları olan Epidemiyolog Tim Spector'a göre, çok küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün. Peki bu küçük değişiklikler neler? Ne gibi yararlar sağlıyorlar? İşte Spector'ın tavsiyeleri ve uzman görüşleri...
#SağlıkUmumi tuvaletlerin mikrop yuvası olduğunu hemen hepimiz tahmin ediyoruz. Peki bu mikropların ne kadar fazla ve riskli olabileceği konusunda herhangi bir fikriniz var mı? Umumi tuvaletlerden bulaşma riski olan tüm hastalıkları uzman isimlerle konuştuk
#Umumi Tuvaletlerİnsan vücudunda olumsuz durumlara karşı bazı reaksiyonlar görülebilir. Bu belirtilerden biri de çeşitli nedenlere bağlı olarak kendini gösteren sırt kaşıntısıdır. Kansızlık, uyuz ve egzama gibi farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelebilen bir cilt sorunudur. Deri üstünün kaşınması olarak kendini gösterir ve kişinin günlük hayatını oldukça olumsuz etkiler. Kaşınma hissi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde sık sık görülebilirken bazılarında hiçbir neden yokken durduk yere görülür. Sırt kaşıntısı ve vücutta kaşıntı neden olur? Sırt kaşıntısına neler iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Sırt KaşıntısıSaçların bazı kimyasal işlemlere maruz kalması veya dış etkenlerden dolayı kafa diplerinde yara oluşumu görülebilmektedir. Saç derisinde ufak tefek yaralar veya kaşıntıların oluşması normaldir. Fakat bu durum sürekli oluyor veya yara oluşumunda artış gözlemleniyor ise dikkat edilmesi gerekebilir. Peki kafa derisinde yara neden olur ve çıkar? Kafa derisindeki yara nasıl geçer? İşte, kafa derisinde oluşan yaraların tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Kafa DerisiKaşıntı insanları zor duruma sokan oldukça kötü bir his olmaktadır. Kaşıntının pek çok farklı nedeni olabildiği gibi çocuklarda görülme olasılığı da yüksektir. Çocuklarda kaşıntının olması bazı sağlık problemlerin habercisi olabileceği için doktora danışılmasında yarar bulunmaktadır. Peki, çocuklarda kaşıntı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kaşıntıya ne iyi gelir? Sizlere kaşıntının nedenleri ve nasıl tedavi edileceği ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
Özellikle görsel açıdan rahatsızlık uyandıran önemli hastalıklar içerisinde siğil gelir. Bir virüs hastalığı olması ile beraber iyi huylu olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda bulaşıcı olup olmadığı yeni merak edilen konular içerisinde bulunuyor. Peki siğil bulaşıcı mı ve başkasına bulaşır mı? Eldeki siğil nasıl bulaşır tüm detayları ile derledik.
Çiçek aşısı, geçmiş yıllarda görülen çiçek hastalığı dolayısıyla rutin olarak aşı takvimi içerisinde yer almaktaydı. 1980 yılı itibariyle çiçek hastalığının yok edilmesiyle birlikte çiçek aşısı da rutin aşı takviminden kaldırıldı. İşte, çiçek aşısı hakkında detaylı bilgiler
#Çiçek AşısıHalk arasında bazı kavramlar birbirinin yerine sıklıkla kullanılmaktadır. Bu kavramlar aynı anlama gelen bir kavrama verilen farklı isimler olmaktadır. Akne ya da sivilce kavramları da bu bağlamda ele alınması gereken kavramlardan biri olmaktadır. Akne halk arasında sivilce olarak bilinen yağ bezelerinde meydana gelen bir cilt hastalığı şeklinde belirtilmektedir. Peki, akne ve sivilce arasındaki fark nedir? Akne ile sivilcenin farkı? İşte, akne ve sivilce hakkında tüm detayları derledik.
Temriye adı ile de bilinen temre hastalığı, esas olarak belirtileri egzama hastalığı ile benzerlik göstermekte olan bir deri hastalığıdır. Genetik yatkınlık haricinde pek çok çevresel unsur da hastalığın temel sebepleri içerisinde yer almaktadır. Alerjik reaksiyonlar ile beraber görülebilen temre hastalığı genelde bir hafta ile on günlük bir süreçte bütünüyle iyileşmektedir. Sizin için temre hastalığının ne demek olduğunu, bu hastalığın nedenlerini ve nasıl tedavi edildiğini derledik.
#Temre HastalığıTıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon Hastalığı‘Bekleyiş’ avukat ve belgesel sinemacı Aslı Akdağ’ın bekâr anne olma kararı almasından başlayarak oğlu Aren’in doğumuna uzanan süreci anlatan bir belgesel. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve bolca seyirci övgüsüyle dönen ‘Bekleyiş’; aile kurumuna, baba figürüne, toplumun kadından beklentilerine şık bir sol kroşe geçiriyor.
#Aslı AkdağYarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüSağlık konusunda son dönemlerde dikkatleri üzerine toplayan ürünler içerisinde altın suyu geliyor. Bu ürünün nasıl ve ne şekilde kullanması gerektiği konusunda ise internet üzerinden bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Peki, altın suyu nedir, nasıl yapılır ve kaç ppm olmalıdır? Altın suyunun cilde ve vücuda faydaları nelerdir? İşte bu konular üzerine merak edilen tüm detaylar.
#Altın SuyuDokunmanın gücünün farkında mıyız? Bir ağacın dallarına dokunmak, bir çiçeğe su vermek, bir kediyi sevmek, bir insana yardım eli uzatmak... İnsan olarak bizim hayatımız nasıl dokunmakla başlıyorsa, hayatın devamında da dokunmakla büyüyor her şey! Doğar doğmaz annenin kucağına verilen bebekle anne ile arasındaki bağ da o ilk dokunuşla başlıyor.
#Dokunsan YeterDokunmanın gücünün farkında mıyız? Bir ağacın dallarına dokunmak, bir çiçeğe su vermek, bir kediyi sevmek, bir insana yardım eli uzatmak... İnsan olarak bizim hayatımız nasıl dokunmakla başlıyorsa, hayatın devamında da dokunmakla büyüyor her şey! Doğar doğmaz annenin kucağına verilen bebekle anne ile arasındaki bağ da o ilk dokunuşla başlıyor.
#SudocremÜrtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığı. Kaşıntı ve kızarıklıkla ortaya çıkan ürtiker, daha çok bahar aylarında artış gösterir. Peki ürtiker belirtileri nelerdir? Ürtiker bulaşıcı mıdır? İşte ültiker çeşitleri ve tedavisi hakkında merak edilenler...
#Ürtiker Nedir