Yaz sıcaklarında sahillerde ve deniz kenarında iyi beslenmek için önerilerime dikkat ederek vücudunuzu serin ve enerji seviyenizi oldukça yüksek tutabilirsiniz. Unutmayalım; dengeli bir beslenme planı ve yeterli sıvı tüketimi sıcak havalarda sağlığımızı korumanın asıl anahtarı…
#YazTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaBotanik denilen alan çok geniş ürünlerle doludur. Bu alanda yiyecek sebzeler ve meyvelerle beraber aynı zamanda bitkiler de yer almaktadır. Çiçeklenme yaşadıktan sonra yumurtalıktan meydana gelen çiçekli bitkilerde tohum taşıyan yapılara meyve denmektedir. Meyve ürünlerinde kapalı tohumlar tohumlarını yaymaktadır. Meyvelerde buna aracılık etmektedir. Dünyada çok çeşitli belki de bilmediğimiz meyve çeşitleri vardır. Pepino meyvesi de bu meyvelerden bir tanesidir. Pepino meyvesi nasıl yenir, nasıl soyulur ve tüketilir gibi soruları detaylı olarak derledik.
#Pepino MeyvesiPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıRamazan Bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçti ama bu cuma başlayacak Kurban Bayramı’nda, tabiiki tedbirlerle, sevdiklerimize kavuşacağız. Belki başında uzun uzun oturamasak bile güzel bir bayram sofrası kurabileceğiz. Lezzetli bir bayram için şeflerden menü önerileri ve tarifler aldık.
#GazetehaberleriDaha çok yiyor, daha az hareket ediyoruz. Hepimiz “hata”da eşit de değiliz. Normal yiyip çok az hareket edenlerimiz, çok fazla yiyip pek az hareket edenlerimiz de var. Ama bütün bu “katmerli yanlışlar” bile başka yanlışların varlığını maskeleyemiyor. Ve zaten bu nedenle de sorunun çok fazla “başka” alt başlıkları da var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluYarın Şeker Bayramı. Bir ay boyunca oruç tuttuktan sonra, tatlı yiyip tatlı konuşmanın zamanı. Bu hafta jüri üyelerimize bayram ziyaretine giderken götürülecek en iyi tatlıları sorduk. Tatlıcı adreslerinin yanı sıra, oradan özellikle hangi ürünün alınması gerektiğini de söylediler. Bir kutu baklava veya çikolata klasikleşmiş hediyeler olsa da alternatif seçenekler var. Örneğin sakızlı muhallebi veya su muhallebisi ya da kestaneşekeri. İşte en iyi 10 listemiz.
Çok şükür ki çilek mevsimi geldi. Bence baharın bu nimetinden yararlanmanın her yolunu denemek lazım. Bugün size bir dizi çilek tarifinin yanısıra, bir İngiliz tatlısı olan ‘fool’dan söz etmek istiyorum. Fool (fuğl okuyun) ahmak anlamına gelen İngilizce bir sözcük.