Yemek yapmak, oldukça keyifli bir iştir. Özellikle tatlılar, herkes tarafından sevilerek tüketilir. Hoşaf da tatlı ve sulu bir üründür. Şekerli ürünler kategorisinde yer alan hoşaf, farklı meyvelerden elde edilir. Çilek meyvesinin de hoşafı vardır. Peki, çilek hoşafı nasıl yapılır? En güzel çilek hoşafı tarifi ve yapılış aşamaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Çilek HoşafıBazen zeytinyağıyla fırında pişirip roka ve İzmir tulumuyla servis ediyorum, bazen semizotu salatasına bazen de salçasız kısıra katıyorum. Fazla yumuşamış olanlarla fırında tavuk but yapıyorum, marmeladını dijon hardalıyla karıştırıp şarküteri tabağında füme hindinin yanına koyuyorum. Sakızlı muhallebi ve kayısı sosunun uyumuna da bayılıyorum. Yani anlayacağınız, kayısıyı mevsiminde kullanabildiğim kadar kullanıyorum.
#Zeytinyağlı FasülyeBugün sizleri Ilgaz Dağı’na sırtını yaslamış olan Kastamonu’ya götürmek istedim. Daha önce Kastamonu’ya hiç gitmemiştim. Ancak Kastamonulu hemşeriler; Milletvekili Hakkı Köylü, oyuncu Cihan Ünal, astrolog Nuray Sayarı ve THM sanatçısı Sıtkı Akın’la gitmiş kadar oldum. Üstüne, ünlü türkünün hikayesini öğrendim
Altuğ Saygılı (31) Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi. Eşi Aslı Saygılı (26) ise fizik bölümünde mastır öğrencisi, aynı zamanda üniversitenin Ar-Ge merkezinde uzman olarak çalışıyor. Motosiklet, 1999’dan beri Altuğ Saygılı’nın hayatında, eşi ise son 3,5 senedir motor üzerinde. Düz yolu sevmiyor, rotalarını mevsime ve coğrafyaya göre belirliyorlar. Hedefleri, Türkiye’nin bütün yollarından motosikletle geçmek. Nisan sonunda baharın coşturduğu doğayı fırsat bilip ara yollardan İstanbul’dan Mersin’e uzanan altı günlük bir tur yaptılar. Saklı köylerden, dağlardan, göl kenarlarından geçtiler.