Maçka ilçesindeki Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde, vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, kaya düşme riskine karşı Eylül 2015'te ziyarete kapatılarak restorasyona alınmıştı. 5 yıldan fazla süren restorasyon çalışmalarından sonra ziyarete açılan Sümela Manastırı’nı gezmek isteyenler, tarihi yapının açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, Sümela Manastırı nerede, açık mı? İşte, Sümela Manastırı giriş ücreti 2022.
#Sümela ManastırıSümela Manastırı'nda 2.5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sırasında bugüne kadar girilmemiş kuzey çatının yamacında gizli bir geçit tespit edildi. Hıristiyanların tapınak veya kutsal alanı olarak kabul ettiği ‘şapel’ olduğu belirlenen alanda bugüne kadar görülmemiş ‘cennet ve cehennem, ölüm ve yaşam’ tasviri taşıyan fresklerin yer aldığı belirtildi.
#Sümela ManastırıTÜRKİYE'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda, 2,5 yıldır süren restorasyon çalışması sırasında daha önce kuzey çatının üst sağ yamacında gizli geçitle ulaşılan alanın ortaya çıkarılmasının ardından bu kez de 'çile odaları' adı verilen yeni alanlar gün yüzüne çıkarılıyor. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela’da şimdiye kadar görülmemiş olan alanlar keşfedildiğini belirterek, "Restorasyonla ziyaretçiler o alanlara girebilecek" dedi.
#Sümela ManastırıTÜRKİYE'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda, 2,5 yıldır süren restorasyon çalışması sırasında daha önce kuzey çatının üst sağ yamacında gizli geçitle ulaşılan alanın ortaya çıkarılmasının ardından bu kez de 'çile odaları' adı verilen yeni alanlar gün yüzüne çıkarılıyor. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela’da şimdiye kadar görülmemiş olan alanlar keşfedildiğini belirterek, "Restorasyonla ziyaretçiler o alanlara girebilecek" dedi.
#TrabzonHer şehrin sırları vardır ama İstanbul bir başka... Hikâyeler yüzlerce yıl katman katman birikmiş... En zengin aileler kuruyup gitmiş, etkili topluluklar tükenmiş, aşklar bitmiş... Büyük savaşlar, dehşetli çileler, eksantrik insanlar... Şimdi tekrar hatırlanmayı, keşfedilmeyi, yaşama dönmeyi bekliyorlar. Bir hukuk profesörü ve iki fotoğrafçının emeği ‘İstanbul’un Gizlisi Saklısı’ bu gizemli şehri yeni baştan yaşamak için...
#İstanbulun SırlarıKültür ve Turizm Bakanlığı'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmesi için başvuru yaptığı 27 merkez arasında yer alan Konya'nın Beyşehir ilçesindeki, 1299'da ahşaptan yapılan Eşrefoğlu Camisindeki ağaç bölümlerinin nasıl olup da çürümeden bugüne kadar geldiği hala bilinmiyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Topkapı’da Hak-İş buluşmasına katıldı. Kurum, 2019’da göreve gelen mevcut İBB yönetiminin namus sözü vermesine rağmen on binlerce işçiyi haksız yere işten attığını, söz konusu düzene 31 Mart akşamı son vereceğini belirterek, “Onların yaptığı gibi kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız. Maalesef arkadaşlarınız evine ekmek götüremedi. Ailesi için, yavruları için mücadele verirken bir gün işe gittiklerinde kartlarının çalışmadığını gördüler. Mesele Murat Kurum meselesi değil. Siyasi parti ya da ideoloji meselesi değil. Mesele geleceğimizin meselesi. Türkiye Yüzyılı’nda İstanbul’un büyüyen, lokomotif, kendi kendine yeten, herkesin birlikte huzurlu ve mutlu bir şehir olmasının kararını vereceğimiz bir seçim olacak” dedi.
#İBBTürkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin ilk toplantısı, ünlü biliminsanlarının da katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Yeni yerleşimleri planlarken şehirlerimizin yönünü mümkün olduğu kadar ovalardan dağlara, zemini sağlam yerlere döndürüyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz” dedi.
#Türkiye Ulusal Risk KalkanıAhmet Hamdi Tanpınar’ın dediğine göre ‘Konya insanı ya bir sıtma gibi yakalayıp kendi âlemine taşır ya da sonuna kadar ona yabancı kalırsınız’. Üstada katılmamak ne mümkün! Şehre adımınızı atar atmaz tarihi atmosferinden mutfağına Konya sizi sarıp sarmalar, içine alır ve kendi âlemine doğru yola çıkarır...
#KonyaTürk edebiyatına damga vuran sayısız şair biliniyor. Bunlardan bir kısmı yarattığı eserlerle günümüzde bile etkilerini sürdürmeyi başarmış durumda. Necip Fazıl Kısakürek de etki bırakan bu şairler arasındadır. Peki, bu şairin hayatı nasıl geçmiştir? Sizler için Necip Fazıl'ın hayatını ve eserlerini derledik.
#Necip Fazıl Kısakürek Kimdir?Şanlıurfa'nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından "İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi amacıyla Valilik tarafından başvuru yapıldı.İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından "İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. ''Peygamberlerin atası'' kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayb peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen Şanlıurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra geliyor.
#ŞanlıurfaBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, 2019'un turizmde ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla altın yılını yaşaması bekleniyor. Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde ziyaretçilerin gözde merkezlerinden olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, ‘Göbeklitepe Yılı’ sayesinde 2019'da altın yılını yaşayacağı öngörülüyor.
#TurizmBirtakım adamlar hem milliyetçiliğin virüs olduğundan bahsediyorlar hem de Rumeli’den gelenlere bîmanâ ve akılsızca imalarda bulunuyorlar. Basının bazı sütunlarında laf edenler, Rumeli’den gelenler yerine Suriyeliyi tercih ediyor görünenler var. Türk basınının sicilindeki pozisyonları belli. Sözde Müslüman mürşidi görünmelerine rağmen milli şairimiz Mehmed Âkif’e bile dil uzatacak kadar şaşkınlar. Ondaki irfan ve bilgiden habersiz echel alayı.
#Yazar