Son dönemde meteoroloji bültenlerinde ve hava takip uygulamalarında sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram var: UV indeksi. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında UV indeks değerini kontrol etmeden dışarı çıkmamak gerekiyor. Peki UV indeksi altında gördüğümüz sayılar ne anlama geliyor?
#SağlıkMazisi çok uzun yıllara dayansa da retinol, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle son birkaç senedir daha fazla tanınmaya başladı. Cilt için inanılmaz bir iyileştirici olan retinol eğer yanlış kullanılırsa cildinizde oldukça ciddi tahriplere neden olabiliyor. Bu harika ürünü nereden, nasıl satın almanız gerektiğini, kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hayat kurtaran ipuçlarını anlatıyoruz
#RetinolNemlendirici ve güneş kremi uygulama süreci, genellikle kadınların kafasında soru işareti bırakan bir süreçtir. Güneş kremi ve nemlendirici, cildi korumak ve nemlendirmek için kullanılan iki farklı üründür. Uygulama sırası, genellikle güneş kremi önce nemlendirici olarak kabul edilmektedir. Bu sıralamanın ise bir mantığı bulunmaktadır. İşte genel olarak önerilen sıra:
#KremYazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikYaz aylarında güneşin keyfini çıkarırken unutulmaması gereken bir şey var: Cilt kanseri riski. Yazın güneş ışınlarına fazla maruz kalma, tekrarlayan güneş yanıkları ve solaryum ölümcül sonuçlara yol açabilen bir cilt kanseri türü olan Melanom riskini artırıyor. Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı, Cilt Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konuyla ilgili detayları paylaşıyor.
#Sponsorlu İçerikKışın cildimizi sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız? Soğuk, kuru hava, sert rüzgarlar esmeye başladığında cildi korumak, bahara sağlıkla erdirmek daha zor olur. Cilt doğal nemini kaybederse kurur, pul pul dökülmeye başlar ve bu belirtiler kontrol altına alınmazsa cilt hastalıklarına zemin oluşturabilir.
#EstetikGıdı, tüm insanlarda bir dereceye kadar çene altında gelişen sarkık deri olarak tanımlanır. Yüzün çene çizgisi ve gıdı bölgeleri genellikle ilerleyen yaşı ilk göstermeye başlayan bölgelerdir. Birçok insanda, yaşlandıkça yüz derisi ve yağ yastıkçıkları sarkmaya başlar ve bu da ağır görünen bir yüz şekline neden olabilir.
#Yüz EgzersizleriBir metalin oksitlenmesi sonucunda pas lekeleri ortaya çıkar. Havadaki sporların neden olduğu bitkisel organizmalarda küf lekelerini meydana getirir. Fayanslar üzerinde oluşan pas ve küf lekelerine zamanında müdahale edilmelidir. Geç kalınmış bir müdahale temizlenmesi zor lekelere dönüşür. Fayanstaki pas ve küf lekelerinden kurtulmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. İşte, bu yöntemler hakkında detaylar.
#FayansCOVID-19 vakalarında gözlenen düşüş ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle kendimizi pırıl pırıl parlayan güneşin altına atmak için sabırsızlanıyoruz. Ama dışarıda gezerken, bronzlaşırken, cildimiz güneşten zarar gördüyse mutlaka yapmamız gerekenler var. Bu hafta ‘güneşle dostluğumuzu pekiştirecek ipuçları’nı yazdım.
#PandemiGüneşin zararlı etkilerinin yaz aylarında daha çok hissedildiğini söyleyen uzman estetisyen Diba Barışan, alınacak birkaç basit önlemle cildin korunabileceğini söyledi. Güneş ışınlarının daha dik konumda gelmesiyle zararlı etkilerin de arttığını belirten Barışan, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatan kremlerin her mevsim kullanabileceğini kaydetti. Güneş kremi kullanmanın kansere varan hastalıklara karşı bir koruma sağladığını ifade eden Diba Barışan, “UV ışınları ciltte kalıcı hasarlara, renk değişikliklerine, lekelere, kırışıklıklara, hatta hatta cilt kanserine bile neden olabilir. Güneşin bu zararlarından kurtulmanın en kolay ve etkili yolu güneşten koruyucu (SPF içeren) krem kullanmayı ihmal etmemektir” dedi.
#1Diz ağrısı eklemlerde en sık karşılaşılan ağrılardan biridiri. Dizlerimiz gün içinde en yoğun kullandığımız eklemlerimizden biridir.. Bu sebeple dizde meydana gelen kronik ağrılar önemsenmelidir. Bu ağrılar merdiven inip çıkarken, menisküs veya romatizma nedeniyle meydana gelebilir. Diz ağrısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle de evde çözüm üretilebilir. Peki diz ağrısı nasıl geçer? Evde diz ağrısına ne iyi gelir? Diz kapağı ağrısı nasıl geçer? Diz ve bacak ağrısına ne iyi gelir? İşte diz ağrısı nedenleri ve diz ağrısına iyi gelen öneriler...
#Diz Ağrısına Ne İyi Gelir?COVID-19 vakalarında gözlenen düşüş ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle kendimizi pırıl pırıl parlayan güneşin altına atmak için sabırsızlanıyoruz. Ama dışarıda gezerken, bronzlaşırken, cildimiz güneşten zarar gördüyse mutlaka yapmamız gerekenler var. Bu hafta ‘güneşle dostluğumuzu pekiştirecek ipuçları’nı yazdım.
#GazetehaberleriSihirli bir değneğimiz yok, dolayısıyla sahip olduğumuz her şeyi emek vererek koruyabilir, muhafaza edebiliriz. Bu durum cildimiz ve vücudumuz için de geçerli. Kendimize ne kadar iyi davranırsak, cildimiz ve vücudumuz da buna o kadar karşılık verecektir. Bu haftaki yazımda size “cildimiz kadar değerli” önerilerde bulunmak istiyorum.
#EstetikHem bebeklerin hem de yetişkinlerin cildini güneşin ultraviyole ışınlarına karşı korumak için, belli başlı bazı güneş kremlerini kullanmak gerekir. Tabii bunu gerçekleştirirken mutlaka önemli markalar işi altında güvenilir ürünleri tercih etmek sağlık açısından büyük önem taşıyor. İşte En iyi güneş kremi - bebekler ve yetişkinler için en ucuz güneş kremi önerileri hakkında merak edilenler.
#En İyi Güneş KremiHenüz cildiniz gençken makyaj yapmak, bakım rutinlerini aksatmak, hatta bütün gece o makyajla uyumak tehdit oluşturmuyor gibi gelebilir. Cildinizdeki kusurları örtüyor olması belki de sizin için tek önemli olan. Ancak zaman geçtikçe cildinizin yorulduğunu ve biraz daha özenli olmaya ihtiyaç duyduğunu fark edersiniz. İşte hangi dönemde olursanız olun, olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize neden olabilecek cildinize yaptığınız bazı hatalar…
#MakyajGüneş ışınları yaz aylarındaki kadar olmasa da kışın soğuk havalarda da cildimize etki etmeye devam ediyor. Bunun için yaz-kış güneş koruyucuları kullanmamız gerektiğini zaten biliyoruz. Peki güneşin yol açtığı lekeler ciddi hastalıkların belirtisi olabilir mi? Derya Baykal’la Gülümse programının konuğu Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkileriyle ilgili merak edilenleri yanıtlıyor…
#Güneş IşınlarıHepimiz canlı ve parlak bir cilde sahip olmak istiyoruz. Bunun için birçok işlem yaptırıyor, cilt tipimize uygun kozmetik ürünleri bulmaya çalışıyoruz. Ve bunlara ek olarak yetersiz hissedip ağır makyajlarla cilt lekelerimizi kapatıp ışıldayan bir cilde sahip olmaya çalışıyoruz. Fakat makyaj yapmadan da parlayan sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz işte canlı bir cilde kavuşmanın 10 yolu...
#MakyajCilt yaz boyunca güneş ve sıcaklığa maruz kalıyor. Yaz aylarında cildin güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için pigment sentezini arttırdığını ve cilt lekelerine sebep olduğunu belirten Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Bu nedenle cilt lekesi tedavisi yazın değil, sonbaharda yapılmalı. Ayrıca cilt sonbahar ve soğuk kış etkilerinden de korunmalı, bakımına özen gösterilmeli” önerisinde bulundu.
#Cilt Bakımı