Güneşlenme rehberi

Havalar ısınmaya, güneş içimizi ısıtmaya başladı. Bugün sizlere “güneşe çıkma rehberi” niteliğinde bir yazı hazırladım. Gönül rahatlığıyla güneşe çıkabilmek için neler yapılmalı, onları kaleme aldım.

Haberin Devamı

Güneşlenme rehberi

Sağlıksız güneşlenmenin en büyük sonuçlarından birinin “lekeler” olduğunu söyleyebilirim. Güneş hasarını en aza indirmek için hâlâ vakit var.

Cilt bariyerini güçlendirmek, cildin nem tutma kapasitesini artırmak için somon DNA ve hyalüronik asit kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Bu karışımla cildin güneşten daha az etkilenmesini sağlamanız mümkün.

İçeriğinde çeşitli vitaminler, çapraz bağlı hyalüronik asit, birçok mineral ve peptit bulunduran nem aşılarını da kür halinde uygulatarak cildinizi güneşten koruyabilir, hasarı en aza indirebilirsiniz.

Ayrıca botoksla göz çevresi ve kaş arasındaki ince çizgilerin derinleşmesinin önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Güneşlenirken cildinizin mutlaka temiz ve homojen yapıda olmasına dikkat etmenizi öneririm. Bunun için de her mevsim gönül rahatlığıyla yaptırabileceğiniz yeni nesil cilt bakımlarından faydalanabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı bir bronzluk elde edersiniz.

Güneşlenmek için en ideal saatler; güneş ışınlarının dünyaya dik açıyla gelmediği sabah 11.00’e kadar olan saatlerdir. Akşamüstü de 16.00’dan sonrayı tercih etmek gerekir.

Yaz tatiline gitmeye hazırlananlara, ilk gün saatlerce güneş altında kalmak yerine her gün süreyi biraz daha uzatarak kontrollü bir şekilde güneşlenmelerini öneririm.

Güneşin dünyaya dik geldiği saatlerde siperlik ve geniş kenarlı bir şapka ile gölgede kalmak çok önemli.

Unutmayın, korunmasız çıktığımız güneş, cildimizin en büyük yaşlanma sebebidir.

Güneşlenme rehberi

Güneş kreminde nelere dikkat edilmeli?

Kuru bir cilde sahip olanlar nemlendirici özelliği olan kremler, yağlı bir cilt yapısına sahip olanlar ise su bazlı koruyucuları kullanmalı.

Güneş ışınlarına karşı UVA ve UVB koruma sağlayan, ayrıca cilde nem verecek E vitamini, hyalüronik asit ve çeşitli minerallerle formüle edilmiş ürünleri tercih ederek hem cildi korumak hem de cildin nem kaybının önüne geçmek mümkün.

Haberin Devamı

Ürünlerin koruma faktörünü kademeli olarak düşürerek daha sağlıklı bronzluk elde edebilirsiniz.

İleri yaş grupları ise koruma ile birlikte anti-aging etkisi sağlayan ürünleri plaj çantasına muhakkak eklemeli.

Geçen yıldan kalan, açılmış güneş ürünleri havayla temas ettiklerinde yapıları değişebildiği için leke oluşumunu hızlandırabilir.

Ürünlerin üzerinde zaten ne kadar süre kullanılabileceğine dair rakamlar bulunur. Eğer bu süre aşılmışsa güneş koruma ürününüzü muhakkak yenileyin.

Yaz döneminde cilt bakımı

Yaz döneminde cilt bakımı için kullandığınız ürünlerde değişiklik yapmalısınız. Çünkü yazın cilt, daha fazla neme ihtiyaç duyar.

Dolayısıyla günlük rutininize cildin nem tutma kapasitesini artıran, güneşin cildi yaşlandırabilecek etkilerinden koruyacak, anti-aging, E vitamini ve ayrıca koruma faktörü içeren ürünleri eklemelisiniz.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra cildi inceltecek, içeriğinde cildi soyucu, leke tedavilerinde kullanılan A vitamini barındıran ürünleri yaz sonuna kadar dolaba kaldırmalı, sert peeling’ler yerine cildi tahriş etmeyen maskeleri tercih etmelisiniz.

Yaz döneminde göz çevresi bakımına da ayrıca özen göstermek gerekir.

Cilt yapısına uygun bir serum ve göz çevresi nemlendiricisi kullanmanızı öneririm. Gün içinde termal su içeren spreylerle de cildinizi ferahlatabilirsiniz.

Yazın güneşlenirken göstereceğiniz özen, sonbaharda cildinize uygulanan işlemlerin belirleyicisi olacaktır.

Lekeli, yaşından önce yaş almış bir cilde sahip olmamak için cildinizi mutlaka korumalı ve su tüketiminizi de azami ölçüde artırmalısınız.

Haberin Devamı

Unutmayın; cildimiz bizim ona gösterdiğimiz özeni en rahat gözlemleyebildiğimiz organımızdır.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları