Sütlaç deyip geçmeyin, aslında herkesin yapabileceğini sandığı ama kıvamını tutturmakta çok zorlandığı bir tatlıdır sütlaç. Peki sütlaç nasıl yapılır? Lezzetli sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir? Sütlaç yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Sütlü tatlı severlerin bayılacağı sütlaç tarifimiz ve sütlaç yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarımız hemen aşağıda…
#Sütlaç Nasıl YapılırOrijinal dilinde cake şeklinde yazılan kek kelimesi, Türkçeye ve diğer Avrupa dillerine İngilizceden geçmiştir. Kabartma tozu, yumurta, vanilya ve şeker, tüm kek çeşitlerinde kullanılan malzemeler arasında yer alır. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok tüketilen keklerden bazıları ise şu şekilde sıralanabilir. 1- Havuçlu Kek 2- Elmalı Şarlot 3- Kara Kız Keki. Kek ile biten tüm kelimeleri anlamları ile birlikte derledik.
#EğitimBol peynirli, kremalı, altında incecik çıtır tabanı ve üzerinde meyveli sosuyla cheesecake kimilerine göre dünyanın en güzel tatlısı. İspanyol ‘kuzeni’ San Sebastian cheesecake’le de yerini iyice sağlamlaştırdı. 30 Temmuz Dünya Cheesecake Günü madem, benim de peynirli pastalarla ilgili birçok önerim var.
#CheesecakeAkışkan çikolatası ve ıslak kekiyle ağlayan pasta çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tatlılardan biridir. Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta tarifi ve püf noktaları...
#Ağlayan PastaYapımı kolay, yemesi lezzetli ağlayan pasta tarifi hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği beş çayı alternatiflerinden biridir. Malzemeleri her ne kadar bol görünse de ağlayan pasta yapılımı bir o kadar pratik ve eğlenceli. Peki krem şantili ağlayan pasta nasıl yapılır? İşte ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri...
#Ağlayan PastaYeni yılın yaklaşmasıyla birlikte birçok Avrupa kentinde ışıl ışıl renkli ve bir o kadar da canlı Noel pazarları kurulmaya başladı. Eğlencenin, yemeğin ve alışverişin zirveye çıktığı pazarlar arasında yüzlerce yıldır aynı yerde kurulanı da var, etkileyici şovlara ev sahipliği yapanı da...
#HürriyetProfiterol yemenin zevki bir başkadır. Hele ki evde hazırlanmış yumuşacık dolgusuyla profiterol hamuru hazırlanmış ve akışkan çikolata sosuyla birleşmişse... Peki, evde tam kıvamında profiterol nasıl yapılır merak edenlerden misiniz? İşte püf noktalarıyla tadına doyamayacağınız bir profiterol tarifi ile karşınızdayız. Profiterol malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#ProfiterolDonut ABD’den tüm dünyaya yayılan ve özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet. Genelde dışarıdan alınıyor ama aslında evde de kolayca yapılabiliyor. Siz de evde donut yapmak isterseniz aşağıdaki tarif çok işinize yarayacaktır. İşte nefis ev yapımı çikolatalı donut’ın malzemeleri ve yapılış aşamaları…
#Evdehayatİzmir bombası sosyal medya sayesinde hayatımıza giren ve çok popüler olan lezzetlerden. İncecik kurabiyenin içindeki o yumuşacık, akışkan çikolata, tatlı sevmeyenlerin bile rüyalarına girebilecek nitelikte. Peki İzmir bombası yemek için ille de İzmir’e mi gitmek lazım? Tabii ki hayır. Kendi evinizin mutfağında da bu lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. Malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
#İzmir BombasıMeyveli ve çikolatalı tatlıları sevenlerin favorisi waffle’dan vazgeçemediğimiz doğrudur. Yumuşacık hamuru, içindeki bol miktarda malzemesiyle tam bir keyif deposu olan waffle’ı evinizde de yapabilirsiniz. “Ama bunun için bir waffle makinesi şart değil mi?” diye düşünmeyin. Yapışmaz tavayla ya da tost makinesiyle de pişirebileceğiniz enfes waffle’ınızın tarifini ve püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
#Waffle Nasıl YapılırÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeDüşman çatlatan kekler, mis gibi kokan börekler, kıtır kurabiyeler… Ustaca süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar… Tam kıvamında pişmiş, iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler… Kokusuyla alıp götüren sıcacık kuruvasan, bir dilim çikolatalı brownie ya da limonlu cheesecake... Hepsi de her gün yudumladığımız çayın kahvenin yanına yakışan lezzetler...
#Gülhan KaraÇocukluğumdan beri İzmir'de otlarla, zeytinyağlılarla ve tabii ki gevreklerle büyüdüm. Annem aldığı ot ve sebzeleri sonuna kadar değerlendirirdi. Yapraklar yemeğe, kabuklar salataya, kökler ve saplar ise kaynatılıp şifa niyetine bize zorla içirilirdi. Küçükken burun kıvırdığım bu lezzetleri bir gün bayıla bayıla yiyeceğimi ve İzmir’de olmadığım dönemlerde onların burnumda tüteceğini o zamanlar tahmin bile edemezdim. Bu güzel lezzetlerin hatırına İzmir ve çevresinde benim yüzümü güldüren hem yeni hem de klasikleşmiş bazı mekânları sizlerle paylaşmak istedim…
#İzmir LezzetleriAfyonkarahisar'ın yöresel tatlılarının başında gelen ve üzerine konulan kaymakla eşsiz lezzete sahip olan kaymaklı ekmek kadayıfı ve kabak tatlısı özellikle Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfı, vişneli çeşidiyle de damaklara ayrı bir tat bırakıyor.
#Kabak Tatlısı