Çoğu çıkığın ciddi veya kalıcı komplikasyonları yoktur. Eklemi oluşturan kemikler yerinden kaydığında eklem çevresindeki tendonların, bağların ve kasların yırtılmasına neden olabilir. Peki, çıkık tam olarak nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çıkık Nasıl Anlaşılır?Ülkemizde her 1000 bebekten 1 tanesinde Anensefali rahatsızlığı görülüyor. Bu rahatsızlıklar birlikte bebeklerde çok ciddi anomaliler meydana gelebiliyor. Anne karnında gelişimini sürdüren bebeklerin beyin organlarının gelişmemesi nedeni ile ortaya çıkan bu hastalık sıkça araştırılıyor. Anensefali nedir, neden olur sizler için derledik.
Çıkık en sık karşılaşılan ortopedik rahatsızlıklarından bir tanesidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak insan eklemlerinde çıkık meydana gelebilmektedir. Özellikle bir şiddetli travma ile birlikte ortaya çıkan çıkık mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Son günlerde çıkık ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki çıkık nedir? Çıkık nasıl belli olmaktadır? Çıkık nasıl tedavi edilir? Ayağın, omzun ve eklemlerin çıkık olduğu nasıl anlaşılmaktadır tüm detayları ile derledik.
#ÇıkıkBir kemiğe uygulanan kuvvet, kemiğin taşıyabileceğinden daha güçlü olduğunda, kemik kırığı meydana gelir. Bu, kemiğin yapısını ve gücünü bozar ve ağrıya, fonksiyon kaybına ve bazen bölge çevresinde kanamaya, yaralanmaya neden olur. Peki, kemiğin kırıldığı nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırık Nasıl Anlaşılır?Ayak yanması, çoğu kişide sık sık görülen bir rahatsızlık olarak bilinir. Yanma hissinin yanı sıra kaşına, kızarma, terleme gibi durumlar da eklenir. Yanan ayakların en büyük nedeni nörolojik rahatsızlıklardan dolayı olduğu bilinir. Özellikle 50 yaş ve daha üzeri kişilerde ve kadınlarda daha çok meydana gelir. Sinir ve strese bağlı olabilmenin yanı sıra başka nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Olumsuz bir durum olup hayatı da olumsuz etkileyen ayak yanmasının belirtileri, sebepleri ve ne iyi gelir gibi konulara ait detayları derledik.
#Ayak Yanmasına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Omurga birbiriyle yumuşak doku, eklemler ve diskler ile bağlanan omur kemiğinden oluşur. Omurlar gövdenin dik durması, eğilmesi ve dönmesini sağlar. Bu görevleri yerine getirirken beyinle kol, bacak, gövde arasındaki emirleri beyne iletir. Bunların dışında ise mesane kontrolü, idrar - gaita tutma, cinsel fonksiyonları da yönetir.
#Omurilik YaralanmasıSerebral Palsi, beyin dokusunda oluşan, kalıcı olan bir hasardır. Bu hasar, hamilelik esnasında, doğum sırasında ya da doğumu izleyen (yenidoğan dönemi) ilk ayda olur. Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.
#Serebral PalsiDolgun yanaklar gençliğin ve çekiciliğin sembolü olarak kabul edilir. Zayıf ve çökük yanaklar ise daha yorgun ve yaşlı bir görünüme yol açabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dolgun yanakların yüzün daha genç görünmesini sağladığını belirtti.
#Yanak DolgusuCerrahi işleme gerek duyulmadan kısa sürede sonuç alınan medikal estetik uygulamalar, değişen güzellik trendlerinin cazibe merkezi haline geldi. Bu uygulamaların belirlenmesinde ise yüzün belli bir bölgesine odaklanmak yerine kişinin duygusal ihtiyaçlarına göre planlanan düzenli, bütüncül, küçük dokunuşlar öne çıkıyor.
#Medikal Estetik UygulamalarSerebral Palsi tablosu; doğum öncesinde, doğum sırasında veya doğum sonrası erken dönemde oluşan beyin lezyonlarında görülür. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu; Serebral Palsi hakkında bilgi verdi, Serebral Palsi'de görülebilecek sorunları sıraladı.
#Serebral Palsi NedirErkeklerde meme dokusunun normalden fazla büyümesi olarak açıklanan Jinekomasti’nin en sık nedeni, göğüs bölgesinde artan yağlanmadır. İnsan hayatında herhangi bir hastalık olmadan üç ayrı dönemde karşılaşılan büyüme; yeni doğan dönemi, ergenlik dönemi ve yaşlılık olarak ayrılıyor.