Son dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkYemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.
#Ayça KayaYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıSağlık açısından yararlarından faydalanmak veya bedene detoks yapmak adına salatalık, elma, limon ve daha pek çok meyve, sebze gibi besinler severek tüketilmektedir. Fakat faydalar açısından çok fazla faydaya sahip olup, çok az tüketilen sebzeler içerisinde sarımsak yer almaktadır. Sağlık bakımından doğal mucize şeklinde nitelendirilen sarımsağın suyunun tüketilmesi, insan sağlığı açısından çok önemli yararlar sağlamaktadır. Peki sarımsak suyu nasıl yapılır ve ne işe yarar? Evde sarımsak suyu yapımı ve tarifi hakkında detayları derledik.
#Sarımsak Suyuİnsan vücudunda yer alan her organın ayrı ayrı bir işlevi bulunmaktadır. Bunun için de organlarının nerede olduğunu ve hangi işlevleri yaptığını bilmek çok önem taşımaktadır. Pankreas da en çok merak edilen organlar arasında yer almaktadır. Pankreas nedir ve nerede? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Pankreas Nedir Ve Nerede?Koronavirüsü yenen hastaların aylar sonra bile baş ağrısı, beyin sisi, yorgunluk ve tat-koku kaybı şikâyetleri olabiliyor. Uzmanlar koronavirüsü atlattıktan sonra hasar kalmaması için sigarayı bırakmayı, daha iyi beslenip spor yaparak sağlıklı yaşam kurallarına harfiyen uymayı öneriyor.
#GazetehaberleriSarımsak, yemeklere bambaşka bir lezzet katıyor. Ancak çok sevilmesinin yanı sırası kokusundan dolayı da çekinerek tüketilebilen bir besin. Üstelik sağlık açısından da çok yararlı. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? İşte merak edilenler...
#SarımsakDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada her yıl 2,9 milyon kadın meme kanserinden etkileniyor. Günümüzde her 10 kadından birine ise meme kanseri teşhisi konuyor. Yapılan araştırmalar, sebze ve meyve bakımından zengin beslenmenin meme sağlığını koruduğunu ve meme kanserine yakalanma riskini yüzde 40 civarında düşürebildiğini gösteriyor.
#Meme KanseriYaz aylarının gelmesiyle sivrisinek ısırıkları da artmaya başladı. Sivrisinek ısırıkları, ısırdıkları yerlerde oluşturdukları, kaşıntı kızarıklık kadar, taşıyabilecekleri hastalıklarla da problemlere neden oluyor. Nadiren de olsa yüksek ateş, eklem şişliği gibi belirtilerin görülmesi durumunda sağlık kuruluşuna başvurmak gerekiyor. Peki, sivrisinek ısırığı nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte, sinek ısırığına iyi gelen doğal yöntemlerle ilgili ayrıntılar.
#Sivrisinek Isırığı Nasıl GeçerGastroenteroloji Uzmanı Fatih Yüksel Işıksal, kronik gastrit ve reflü hastalığının tanı ve tedavisine ilişkin önemli bilgiler verdi. Reflü hastalarının yemek borusu kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğuna vurgu yapan Işıksal; çiğ sarımsak, çiğ soğan, mercimek, baharat ve yağda kızartılmış yiyeceklerden uzak durulmasını önerdi.
#ReflüYaz aylarıyla beraber ortaya çıkan sivrisinekler, kaşıntı ısırıkları ve taşıdıkları hastalıklar dolayısıyla birçok sorunu beraberinde getiriyor. Sivrisinek ısırıkları genellikle birkaç gün içerisinde geçer fakat bağışıklık sistemine bağlı olarak bazı kişilerde uzun süre devam edebilir. Peki, sivrisinek ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? İşte, o konuya dair bazı bilgiler.
#Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer?Yaz aylarının başlaması ile birlikte sivrisinek ısırığı vakaları artış göstermeye başladı. Sivrisinek ısırığından muzdarip olan vatandaşlar, internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki, sivrisinek ısırığına ne iyi geliri, nasıl geçer? İşte, sivrisinek ısırığına doğal çözüm…
#Sivrisinek Isırığı Nasıl GeçerSon dönemlerin en popüler konularından biri hiç kuşkusuz mikrobiyota. Yani bağırsak florası. İkinci beyin olarak da adlandırılan bağırsak florası insan vücudunda önemli etkilere sahip. Öyle ki son yıllarda pek çok hastalığın sebebi “bozulmuş bağırsak florası” ile ilişkilendiriliyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olmanın tüyolarını anlatıyor.
#Bağırsak FlorasıSon dönemlerin en popüler konularından biri hiç kuşkusuz mikrobiyota yani bağırsak florası. İkinci beyin olarak da adlandırılan bağırsak florası insan vücudunda önemli etkilere sahip. Öyle ki son yıllarda pek çok hastalığın sebebi “bozulmuş bağırsak florası” ile ilişkilendiriliyor.
#Bağırsak FlorasıSarımsağın faydaları ve zararları nelerdir sorusu birçok rahatsızlığı bulunan vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kalp dostu olmasıyla bilinen sarımsağın birçok faydalı yönü bulunuyor. Tıbbi açıdan sarımsağın en çok enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılması yaygındır. Peki, sarımsağın faydaları ve zararları nelerdir?
#SarımsakAkciğer kanseri dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişinin ölüme sebep oluyor. Her nefesle hücrelere oksijen sağlayan akciğerleri kanserden korunmak için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanların besinler yoluyla alınması gerekiyor.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü” öncesinde akciğerleri korunmak için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
#Akciğer KanseriBahar resmen geldi ve sonunda gizlediğimiz şeylerin hepsini ortaya çıkarıyoruz. Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle koltuğun üzerinde kıvrılıp yatmaya eğilimliyiz. Bu her ne kadar süper konforlu olsa da vücudumuzda hareket eksikliği ve durgunluğa, bununla birlikte toksin madde birikimine yol açabiliyor.
#Detoks ÖnerileriUzak Doğu denince benim aklıma hemen yemek gelir. Öyle lüks lokantalarda yenen yemekler değil bunlar. Sokakta ya yürüyerek ya da küçük bir iskemle üstünde yediğim yemeklerdir. Ne zaman bu uzak diyarlara gitsem, ilk işim sokak yemeklerinin bulunduğu yerleri sormak olur. Tayland tam da böyle bir yer. İlginç lezzetleriyle mutlaka keşfedilmeli… İşte size Tayland lezzet rehberi…
#Tayland Sokak Lezzetleri