Farklı lezzetlerde ve şekillerde köfte en lezzetli besin kaynakları içerisinde gelir. Aynı zamanda içeriğindeki birçok farklı yapı ile beraber kilo problemi yaratıp yaratmayacağı merak edilir. Peki, köfte kilo aldırır mı? Izgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıEşini nişanlılık döneminde kaçıran bir milletvekilinin evine konuk olacağız bugün. “Gezmeye gidiyoruz” diyerek arabaya bindirdiği nişanlısını kardeşinin evine götüren, bir odaya sevdiği kadını, diğerine de kendisini kilitleyen kim dersiniz? İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır’dan başkası değil.
#GazetehaberiGeçen günlerde ‘Aşk Uykusu’ isimli bir pop albümü çıkaran Gizem; aslında Türk müziği okudu. Londra’da dil eğitimi gördü. Kısa süre önce 90 kilodan 55 kiloya düştü. “Ne yazık ki ‘Türkücü Mahmut Tuncer’in kızı’ başlıkları atılıyor. Benim tek vasfım bu değil. Ben Mahmut Tuncer’in kızıyım ama bunun yanında Gizem’im” diyen genç müzisyenle buluştuk, yeni albümünü ve mücadele ettiği önyargıları konuştuk.
#Mahmut TuncerHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek TarifleriHer bahar yeni bir başlangıç, yeni bir bayramdır. Ruh kadar beden de bayrama katılıp payını almak, fazlalıklarından kurtulmak ister. İyi de eder! Özetle “bahara hafifleyerek girmek” iyi ve güzel bir şeydir, hafiflemek hep vardı, hep olacak. Beden de ruh da her bahar tepeden tırnağa arındırılacak. İsterseniz “bahar temizliği”ne bedensel yanımızla başlayalım...
#YazarMehmet Yaşin'in Hürriyet gazetesi için yaptığı röportajlar, "Yemek Sırları" adı ve Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı. Ahmet Hakan, Ayşe Arman, Doğan Hızlan, Elif Şafak, Nazlı Ilıcak, Yılmaz Özdil gibi yazarların yanı sıra, aralarında Cem Yılmaz, Can Bonomo, Hülya Avşar, İvana Sert, Serra Yılmaz, Yıldız Kenter'in de bulunduğu 81 ismin Yaşin'e verdiği yanıtları bu kitaptan okuyabilirsiniz.
Rumeli göçmeni Ali Şen’i işadamı ve Fenerbahçe Başkanı olarak tanıdık. Oysa o Türkiye’ye ilk geldiğinde manavlık yapmış. Danimarka’da ise kaynak işçiliği. Buyrun Ali Şen ile yaptığım, tıpkı renkli kişiliği kadar renkli yemek sohbetine...
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş