Güncelleme Tarihi:
Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgur, lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar.
İçeriğinde ince bulgur, domates, biber salçası, zeytinyağı ve baharatların yer aldığı çiğ köfte, Türkiye'de sıkça tüketilen soğuk mezelerden biri. Çiğ köfte, içindeki baharat ve yağ oranı makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmaz. Normal standartlarda hazırlanıp tüketilen bir porsiyon çiğ köfte yaklaşık olarak 400 kalori içerir. Bu oldukça yüksek bir değerdir, bu nedenle sınırlı sayıda çiğ köfte tüketmeye çalışılmalıdır.
Diyet uygulayan kişilerin de çiğ köfte tüketmeleri mümkün. Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar. Limon, acı ve baharatların metabolizma üzerindeki olumlu etkilerinden de faydalanılabilir.
Çiğ köfte yapımında kullanılan biber ve maydanoz, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücut direncini artırır. Ancak dengeli beslenme kuralları düşünüldüğünde diğer tüm besinler gibi çiğ köfte tüketimini de abartmamakta fayda var. Çiğ köftenin lavaşla beraber değil de marulla tüketilmesi fazla miktarda karbonhidrat alımının da önüne geçer. Çiğ köfte alırken ise kalite belgelerine sahip, yapım ve saklama koşullarına dikkat edilen, güvenilir yerlerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır.
DHA