çiçek hastalığı haberleri sayfasında çiçek hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 903 çiçek hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çiçek hastalığının sonunu getiren ve günümüzde Maymun Çiçeği hastalığına karşı kullanılan aşıların bugüne dek kimsenin teşhis edemediği bilinmeyen bir virüse dayandığı ortaya çıktı. İşte milyonlarca hayat kurtaran aşının arkasındaki büyük gizem...
#Çiçek HastalığıMaymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi. Peki maymun çiçeği virüsünde kimler daha fazla risk altında? Çiçek aşısı olanlar virüse karşı hâlâ korunuyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkÇiçek hastalığı genellikle su çiçeği ile karıştırılır. Su çiçeğinden farklı olarak her yaşta görülebilen çiçek hastalığı, tıpkı su çiçeği gibi bulaşıcıdır. Peki, çiçek hastalığı nedir, nasıl bulaşır? İşte çiçek hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Çiçek HastalığıABD'nin Alaska eyaletinde ortaya çıkan yeni bir virüs paniğe yol açtı. Adını ortaya çıktığı Alaska'dan alan ve ''Alaskapox'' - ''Alaska çiçeği'' olarak anılan virüs biri çocuk olmak üzere iki kişide birden görülünce salgın alarmı verildi.
#AlaskaÇiçek hastalığı, her yaşta ve her cinste kişilerde görülen, irinli kabarcıklar dökerek yüzde izler bırakan, ateşli, ağır ve bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle suçiçeği ile karıştırılır. Peki, çiçek hastalığı nedir? Çiçek hastalığı hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Çiçek HastalığıCNN Türk'te maymun çiçeği hakkında açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüse karşı aşının olduğunu vurgulayarak "Alarmda olmak lazım. Bu bir pandemi. Pandemi deyince insanların aklına Kovid pandemisi geliyor. Bu ondan farklı. Tedbir almamız ama korkmamamız lazım" dedi.
#Maymun ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği M-Çiçeği virüsü, Afrika ve Avrupa'nın ardından Asya'ya da yayıldı. Yeni varyantının daha tehlikeli olduğu belirtilirken, aşı erişiminin artırılması hayati önem taşıyor. Afrika Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Dr. Jean Kaseya, etkilenen bölgelere 10 milyon doz aşı gerektiğini ve erişim iyileştirilmezse binlerce kişinin korunmasız kalacağını belirtti. Mevcut aşıların virüse karşı tam koruma sağladığı, yeni aşıların gerekip gerekmediği ve önceki çiçek aşılarının etkinliği gibi sorular ise yanıt bekliyor. Prof. Dr. Nafiz Koçak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#M-ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiDSÖ’nün maymun çiçeğiyle ilgili küresel acil durum ilan etmesi ve dün İsveç’in ilk vakayı gördüğünü açıklaması, ‘COVID’den sonra yine mi salgın’ endişesi yarattı. Kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlara sorduk...
#DSÖBeklenen haber dün akşam saatlerinde geldi ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika’da yayılan M çiçeği virüs için "uluslararası öneme sahip acil durum” ilan etti. Afrika kıtasını tamamen etkisi altına alan salgının dünyaya yayılması önlenmeye çalışılacak.
#M ÇiçeğiFil Suresi, namazda okunabilecek sureler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Toplam 5 ayetten oluşan Fil suresi, fillere sahip olan ordusuyla Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe ile ordusunun nasıl helak edildiğini anlatır. Halk arasında Elemtera suresi olarak bilinir. Sureyi ezberlemek isteyenler için Fil Suresi okunuşu sayfamızda Fil suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile birlikte Türkçe diyanet meali yer almaktadır.
#Fil SuresiViyana Yunus Emre Enstitüsü, Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ismi Âşık Veysel’i vefatının 50’nci yılında anmak için düzenlediği etkinlikte sanatseverleri bir araya getirdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Âşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe’nin samimi anlatımı, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.
#AVRUPADAN HABERMaymun çiçeği belirtileri günün öne çıkan konular arasında yer almaya devam ediyor. Öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarında endemik olarak görülen ve zaman zaman dünyanın diğer bölgelerine buradan kaynaklı olarak yayılan, maymun çiçeği virüsü dünyada yayılım hızını arttırdı. Sağlık Bakanlığı bilgilerine göre virüs; göz, burun, ağız mukozaları gibi temas veya yakın zamanda cilt lezyonlarından bulaşabiliyor. Öte yandan bazı antivirallerin kesin olmamakla birlikte maymun çiçeği hastalığında etkili olabileceği belirtiliyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır ve tedavisi var mı? İşte, virüs hakkında son gelen haberler
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği nasıl anlaşılır? sorusu merak edilen konuların başında yer alıyor. Dünyanın korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği belirtileri, hastalık yaygınlaşırken öne çıkan konular arasında yer alıyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri, hastalık dünya genelinde yaygınlaşırken öne çıkan konular arasında yer alıyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri nelerdir, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Hastalık dünya genelinde yaygınlaşırken maymun çiçeği hastalığının öldürücü olup olmadığı da merak konusu oldu. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiÇiçek hastalığının sonunu getiren ve günümüzde Maymun Çiçeği hastalığına karşı kullanılan aşıların bugüne dek kimsenin teşhis edemediği bilinmeyen bir virüse dayandığı ortaya çıktı. İşte milyonlarca hayat kurtaran aşının arkasındaki büyük gizem...
#Çiçek HastalığıDünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri, tedavisi ve ölümcül olup olmadığı, DSÖ'nün açıklaması ile yeniden gündeme geldi. Koronavirüs salgını ile mücadele sona ermeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü ile ilgili DSÖ küresel acil durum ilan etti. 65 ülkede toplam 15 bin 600 kişide görülen maymun çiçeği virüsüne karşı, çiçek hastalığı aşıları koruma sağlıyor. Göz, burun, ağız mukozaları gibi temas veya yakın zamanda cilt lezyonlarından bulaşabilen maymun çiçeği virüsünün kuluçka süresi ise genellikle 6-14 gün ya da 5-21 gün olarak biliniyor. Peki, maymun çiçeği belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte, maymun çiçeği ile ilgili ayrıntılar.
#Maymun ÇiçeğiABD’de dün itibariyle iki çocukta maymun çiçeğinin görülmesiyle bugün açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ek maymun çiçeği aşısı sipariş ettiklerini ve test kapasitesinin artırdıklarını açıkladı. ABD sağlık yetkilileri, 2023’ün ortasına kadar 6.9 milyon dozdan fazla aşının teslim edileceğini belirtti.
#Maymun ÇiçeğiDon DeLillo, ‘Sessizlik’te bir Amerikan futbolu final maçı gecesi elektriklerin ve iletişim araçlarının kesilmesi sonucu başlayan paniği anlatıyor. Çağdaş Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden DeLillo’nun ısrarla üzerinde durduğu meselelere temas eden, kısa ama ilginç bir roman.
#Don Delilloİnsanlık adına çalışma yapmış olan her isim ya bir şey bulmuştur ya da icat etmiştir. Bu kişiler bilim alanında yaptıkları ve çeşitli çalışmaları ile dünyanın gelişmesine yardımcı olmuşlardır. Sizler için Johannes Kepler neyi buldu ya da icat etti? Johannes Kepler buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.
#SözlükTıp alanına kimya bilimini dahil eden önemli İslam bilim adamlarından biri de Ebubekir Er Razi olarak ifade edilmektedir. Ebubekir Er Razi'nin kaleme aldığı Hâvî adlı eser dönemin en önemli kaynaklarından biri olarak belirtilmektedir. Fars asıllı olan bu bilim adamı kimyager, filozof ve hekim olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Peki, Ebubekir Er Razi neyi buldu ya da icat etti? Ebubekir Er Razi buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#Sözlük