Chef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Deniz balığı türlerinden olan uskumru balığı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte merak edilen tarifler arasında yerini aldı. Yaklaşık 30 cm boyutlarında olan uskumru balığı besin değeri zengin olması ve lezzeti nedeniyle ülkemizde en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır. Peki uskumru balığı en güzel nasıl yapılır? İşte uskumru tarifi ve malzemeleri karşınızda…
#UskumruYaz demek karpuz demek; karpuz demek ferahlık demek... Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor. Peki çoğumuzun sıyırıp attığı karpuz kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor musunuz? Kabuklar farklı şekillerde değerlendirilebiliyor. Turşusu da oluyor, reçeli de... İki diyetisyenden karpuzun faydalarını öğrendik. Şeflerden de karpuzlu tarifler aldık.
#GazetehaberleriYaz aylarında sofralarımızı süsleyen semizotu salatası daha çok yoğurtlu olarak hazırlanıyor. Fakat bu nefis salatayı domates ve salatalık ile de yapabilirsiniz. Peki semizotu salatası nasıl yapılır? Semizotu salatası tarifi...
#Semizotu Salatası Nasıl YapılırBeslenme ile ilgili farkındalık geliştikçe insanların kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek şeklindeki istekleri de artmıştır. İşte domates de kolaylıkla yetiştirilebilir bir gıdadır. Balkonda saksılarda bile yetiştirmek mümkündür. Domates tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Domates tohumu nasıl saklanır? Domates tohumu nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Atsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?
#Yılbaşı MenüsüKış aylarının en severek tüketilen balıklarından biri olan palamut, bolca protein ve D vitamini bulundurur. Bu sebeple, kasları güçlendirir. Palamutu pişirmenin birçok yolu bulunmaktadır. Fırına vererek buğuluması ve tavada kızartılması gibi pratik yolları vardır. Ayrıca tuzlaması da yapılır. Peki, palamut nasıl pişirilir? İşte, poşette palamut balığı tarifi
#Palamut Nasıl Pişirilir“Kahvaltıda bir kibrit kutusu kadar peynir, öğlen salata, akşam ızgara” prensibine dayalı, sıkıcı diyet programlarının devri artık geçti. Uzman diyetisyen Çağatay Demir’in, ‘Mutlu Ye Mutlu Kal’ isimli beslenme kitabında pizza da var makarna da... Demir, yeni kitabında, insanı yerken mutlu eden sağlıklı diyet yemeklerin tariflerini veriyor.
#Çağatay DemirAkşam oldu mu mangalı yakanlar, yoldan geçen konu komşuya seslenip sofraya oturtanlar, saatler süren yemek faslının ardından sessiz sessiz şarkı mırıldananlar… Kısacası yazın ve yazlığın keyfini hakkıyla çıkartanlar için nefis tariflerim var bugün!
#Yazarlar“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş Cemal Süreya. Mutlaka duymuşsunuzdur ya da en azından instagram’da paylaşılan kahvaltı fotoğraflarının altında okumuşsunuzdur. Kahvaltı ruhunu ne güzel yansıtmış değil mi ünlü şair?
#İdil TatariÇabucak üşürüm, kalın giyinmeyi sevmem, kayakla aram sıfır ve en sevdiğim yiyecek kiraz. Hal böyle olunca kış aylarının bana ne kadar uzun geldiğini söylememe gerek yok sanırım. Evde otursam sıkılıyorum, dışarı çıksam üşüyorum, sıcacık güneşe kavuşmak için neredeyse dakika sayıyorum.
#Pizza