Paylaş
Hazırlanışı:
Yulaf ezmesinin üzerine çok az sıcak su ekledikten sonra diğer malzemelerle birlikte blenderdan geçirip marmelat kıvamına getirilir. Sabah kahvaltı ve akşam yemeklerinden sonra tüketilirse sindirim sisteminde rahatlama sağlayacaktır. Dilerseniz yoğurdun içine karıştırarak da servis edebilirsiniz.
Hazırlanışı:
İyice yıkanmış karnabaharları küçük parçalar haline elinizle getirdikten sonra yumuşayana kadar buharda pişirip soğuması için bekletilir. Ardından fırın 170 0C ayarlanıp fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
Bir yandan yumurta sarıları ve zeytinyağı çırpılıp, başka bir kapta da galeta unu ve yulaf unu karıştırılır.
Soğuyan karnabaharları önce yumurtalı karışıma, ardından un karışımına batırıp fırın tepsisinde birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Fırında bebeğiniz için uygun yumuşaklığı geçmeyecek kadar pişirilir.
Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Rendelenmiş kaşar peynirini lor peynirle karıştırıp tam buğday ekmeğin üzerine ince tabaka halinde serilir. Üzerine küçük doğranmış sebzeler ve zeytin dilimleri de eklenip önceden ayarlanmış 180 0C fırında pişirilir.
Paylaş