Türkiye'de artizan ekmeklerin yükselişte olduğu bir dönemden geçiyoruz. Özel fırınlarda satılanlar, evde yapılanlar, sosyal medyada paylaşılan görselleriyle aklımızı başımızdan alanlar derken, ekmek bir yaşam biçimine dönüştü adeta. Hele bir de üzeri oya gibi işlenmiş ekmekler var ki onları kesip de yemeye kıyamıyor insan. Peki ekmeğin üzerini çizme işleminin sadece dekortatif olduğunu mu sanıyorsunuz? İşte bu işlemin amacı ve faydaları...
#Ekmek YapımıHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü EkmekMaya başta ekmek olmak üzere birçok hamur işinin en temel unsuru. Hamurun kabarmasını sağlayan maya bir canlı organizma. Hal böyle olunca birçok kişinin aklına mayanın vegan beslenmede yeri olup olmadığı sorusu geliyor. Bu konuyu sizin için araştırdık.
#Maya Vegan MıdırHafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte tekrar evde ekmek yapmaya başlandı. Ekmek yapımıyla ilgili neredeyse tüm püf noktalara hakimiz. Bu noktada ekmeği nasıl muhafaza edeceğimizi de öğrenmek de önem taşıyor. Vereceğimiz püf noktalar arasında size en uygun olanı seçebilir, hatta tek tek deneyimleyip en etkili yöntemi bulabilirsiniz. İşte ekmeği nasıl muhafaza edeceğinize dair ipuçları…
#EkmekAcil ihtiyaçlarımız dışında evden çıkmadığımız bu süreçte evde kendi ekmeğinizi kolayca yapabilirsiniz. İçerisinde zeytin, ceviz ve biberiye olan bu ekmeğin tarif hem çok lezzetli hem de çok pratik! İşte Gülçin Çavdarcı yapımıyla enfes zeytinli cevizli ekmek tarifi...
#Ev Yapımı EkmekBeslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 virüs salgını nedeniyle bağışıklık sisteminin öneminin bir kez daha vurgulandığı bu dönemde, kuru yemişlerin insan vücuduna sağladığı olumlu etkilerini anlatırken hijyen bakımından ambalajlı kuru yemiş tüketilmesinin de önemle altını çizdi.
#KoronavirusEvde ekmek yapımı son dönemlerin en popüler trendlerinden. Bu trend popülerleşmekte haksız da değil tabii zira farklı unlar ve mayalar kullanarak yapılan ev ekmeklerinin lezzeti hiçbir şeyde yok. Peki evde ekmek nasıl yapılır? Sizin için kuru mayayla yapabileceğiniz çok basit bir ev ekmeği tarifi hazırladık. Özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi denemeden geçmeyin…
#Evde Ekmek Nasıl YapılırSaç örgüsü şeklinde yapılan paskalya çöreği pastanelerde aşina olduğumuz lezzetlerden biri. Hem tatlı hem de tuzlu alternatifleri olan paskalya çöreğini her evde bulunan malzemelerle siz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte, adım adım paskalya çöreği tarifi...
#Paskalya ÇöreğiMersin'in Tarsus ilçesinde ev kadınları bir araya gelerek kış boyunca evde tüketecekleri ekmeği imece usulü ile yapıyor. İnce bir şekilde açılan hamurun sacda pişirilmesi ile yapılan ve gevrek bir hale gelen köy ekmeği, tüketileceği zaman ıslatılarak sofralara konuluyor.
#Yufka EkmeğiYeni Gelin dizisinin yeni sezonu hakkında tarih araştırması sürmeye devam ediyor. Ekranların sevilen ve izleyicilere kahkaha tufanı yaşatan dizisi Yeni Gelin'in yeni sezonu ne zaman başlayacağı sorgulanıyor. Peki, Yeni Gelin dizisinin yeni sezonu ne zaman başlayacak?
#Yeni GelinKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık Sosİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#ModaKıymalı harcı, çıtır çıtır hamuruyla lahmacunun mutfağımızdaki yeri başka! Hangi şehre giderseniz gidin iyi bir lahmacun fırını bulmak ülkemize ait güzelliklerden... Biz de en meşhurlarından sarımsaklı Antep ve soğanlı Urfa lahmacunundan yola çıktık, sosyal medya hesabımızda bir anket yaparak okuyucularımıza ‘Hangisi ve neden’ diye sorduk.
#LahmacunBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaKimi 100 yıllık ekşi mayadan yapılıyor, kimi atalık buğday unundan... Hiçbirinde katkı maddesi yok; hepsi bildiğimiz ekmekleri bize unutturacak lezzet ve nitelikte... Jürimiz ‘gerçek ekmek’ denilen ekşi mayalı ekmeklerin en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#Ekmek