Tavuğu derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, defne yaprakları, soğan ve tane karabiber ilave edip 45 dakika orta ateşte haşlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Haşladığınız tavuğun etlerini parmaklarınızla didikleyerek ayırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip elinizle karıştırın. Erittiğiniz tereyağını bir kaba alıp üzerine sütü ilave edin. Fırın kabına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. 1 adet yufkayı kabın içine kenarlarından taşacak şekilde serin. Üzerine tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Başka bir yufkayı ikiye bölün. Bir yarımını fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine yeniden tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Yufkanın diğer yarısını da üzerine ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tavukların yarısını ekleyin. Üzerine yeniden bir yufkanın yarısını yerleştirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün, tavukların geri kalanını ve cevizleri ilave edin. Diğer yarım yufkayı da üzerlerine yerleşirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün. En alta koyduğunuz yufkanın taşan kısımlarını kenarlarından katlayarak böreğin üzerini kapatın. En üste tereyağlı sütlü karışımın geri kalanını sürün. Böreğin daha iyi pişmesi için bıçak yardımıyla kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
#Cevizli Tavuklu BörekYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakSakarya yemekleri en sevilen yöresel lezzetler arasında yer almaktadır. Sakarya'da bulunan meşhur lezzetleri denemeden önce siz de bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sakarya Yemekleri - Sakarya'da ne yenir ve neyi meşhur? Sakarya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Sakarya'nın meşhur yemeklerini sizler için derledik.
#Sakarya Yemekleriİçinden kıyması, peyniri taşan kolböreği, bol yağda kızaran puflar, içindeki ıspanakla, pırasayla gönül çalan el açmaları... Börek denince bizim için akan sular duruyor. Evde annelerimizin yaptığının yeri hepimizde ayrı ama hamurundan harcına, fırınından yağına hakkını vererek pişiren, işinin ehli işletmelerimiz de çok. Jürimiz böreğin en iyilerini tadabileceğimiz favori adreslerini paylaştı.
#KolböreğiGündüz kuşağı programı Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında, haftanın birincisini seçmek için büyük final heyecanı yaşandı. Her gün beş gelinin yemek yapıp, kayınvalidelerin puan verdiği yarışmada, birinci olan isim, büyük ödülü almaya hak kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi kim oldu? İşte, 2-6 Eylül Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazanan ismi...
#Zuhal Topal'da Sofrada Haftanın Birincisi Kim Oldu?Çocukların okul ihtiyaçlarını temin etmiş olmak kadar onları okul düzenine hazırlamak da büyük önem taşıyor. Çünkü okul dönemiyle birlikte, beslenme başta olmak üzere çocukların birçok konudaki alışkanlıklarında değişiklikler yaşanıyor. Bu nedenle öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirebilmeleri için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Yavuz Koçoğlu, okula başlayacak çocukların beslenme düzeni ve beslenme çantalarında olması gerekenler hakkında ipuçları veriyor.
#ÇocukYemek yapmayı bilmiyor, hiç öğrenmemiş, bu saatten sonra da öğrenmek için geç kaldığını düşünüyor... Ama en iyi pilav nerede yenir, en iyi büryan kebabını kim yapar hepsini biliyor. Bazen bir yemek kursuna gitmeyi düşünüyor ama Balat’ta arkadaşları arasında karizması çizilir diye korkuyor
Tayfun Bayazıt sık sık seyahate çıktığı için değişik yerlerde değişik yemekler tatma imkanı da bulabiliyor. Yemeği hobi olarak gören iş adamı “İnsan normal işinde ne kadar yoğun olsa da, ne kadar vakitsiz kalsa da, ne kadar yorulsa da, zevk aldığı şeylere de olsa vakit ayırması lazım. Gezilere gittiğimizde yeni restoranlar, yeni lezzetler keşfetmek o geziyi daha da keyifli hale getiriyor” diyor ve yemek yapmayı banka yönetmekle kıyaslıyor
Zengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.
Her yıl İstanbul’un ünlü otelleri Ramazan ayında çok zengin mönülerle iftar saatleri düzenliyor. Son yıllarda bu iftar saatlerine fasıl müziği eşlik etmeye başladı. Bu sene hemen hemen tüm otellerde iftarda fasıl müziği var. Misafirler, iddialı şeflerin hazırladığı özel iftar sofralarında, çeşitli fasıl gruplarının çalacağı Türk müziği eşliğinde oruçlarını açacaklar. İşte otellerden iftar sofraları.