Ünlü modacı Pierre Cardin 98 yaşında hayatını kaybetti. Efsane modacı, Fransa’nın başkenti Paris’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir döneme damga vuran Cardin, kendi adını taşıyan markasını uluslararası çapta bir markaya dönüştürmeyi başarmıştı. Peki, Pierre Cardin kimdir, kaç yaşındaydı?
#Pierre CardinÇernobil faciası son yıllarda yeniden tüm dünyanın gündeminde. Bunda çok ses getiren Johan Renck’in yönetmenliğini yaptığı Sky Atlantic ve HBO ortak yapımı olan 'Chernobyl' dizisinin de etkisi büyük. Özellikle dizinin ardından gözler Çernobil’de yaşanan faciaya çevrildi ve insanların ilgisi oldukça arttı. Turistler Çernobil’in 10 kilometrelik tehlike çemberine içerisinde yer alan Pripyat’a adeta çıkarma yapıyorlar. Hatta tehlikeli olmasına rağmen kurallara uymayıp ilginç bir şekilde yarı çıplak gezenler bile var. İşte radyasyon ölçen dedektörsüz gezmenin zararlı olduğu ve birçok yasağın bulunduğu dünyanın en ilginç yeri hakkında bilgiler
#UkraynaÇernobil faciası, 1986 yılında Sovyetler Birliği bünyesinde bulunan Kiev'in Pripyat ilçesinde yaşanmış ve etkileri günümüze kadar süregelmiştir. Çernobil nükleer santrali dolayısıyla çalışanların ikamet etmesi için kurulan pripyat şehri, Çernobil nükleer santrali patlamasının ardından boşaltılmış ve terk edilmiş bir şehir sıfatını kazanmıştır. Peki, Çernobil faciasının yaşanmasına neden olan reaktör kazası nasıl yaşandı? İşte, olayın başından sonuna dek bazı önemli bilgiler
#ÇernobilKüresel ısınmayı tetikleyen doğalgaz ve fosil yakıtlar çevrecilere saf değiştirtiyor. İngiltere’deki Yeşil lobi, ’daha çok nükleer santral’ için kampanya başlatırken, İtalya ise Çernobil kazası sonrası 1987’de bir referandumla kapattığı nükleer santralleri yeniden inşa etmek için Fransa ile anlaşma imzaladı.
Spirulina, Ortaçağ’dan beri gıda olarak tüketilen bir yosun türü. En bilinen müdavimleri Aztekler ve Afrikalılar. Bu yosun Azteklerin hayatına öylesine girmiş ki, bugüne kalan resimlerde Spirulina toplayanlar görülüyor. "Protein deposu" yosunu yemeklerine katan Afrikalı kabilelerin diğerlerinden daha sağlıklı ve uzun boylu olduğu da tarihten bugüne kalan bilgilerden. Spirulina, Ege Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucu artık Türkiye’de de üretiliyor. Hatta yosundan elde edilen haplar piyasada satılmaya bile başlandı. Spirulina’yı kozmetikte, suların arıtılmasında ve hayvan yemlerinde de kullanmak mümkün.