TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, telekomünikasyon sektöründe gelirlerin yaklaşık yüzde 30'unun devlete aktarıldığını belirterek; alternatif işletmecilerle birlikte Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi büyük işletmecilerin de yatırım ve kârlılık açısından zorluklar yaşadığını söyledi.
#TelkoderNisan ayında devreye girecek 4G ile yeni kartların yeniden karılacağını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Mobil iletişim pazarının zaten açık ara lideriyiz. Aldığımız yeni frekanslarla 2018 sonunda toplam telekomünikasyon pazarında lider olacağız” diye konuştu.
#TurkcellBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Vekili Ömer Fatih Sayan, Türkiye'de 2009 yılında mobil işletmecilerin toplam gelirinin yüzde 2,3'ü data hizmetlerinden elde edilirken, 2015 yılı ilk çeyreği itibarı ile bu oranın yüzde 30'a ulaştığını belirterek, "Yani trafik 50 kat artarken, işletmecilerin geliri 15 kat artmış. Bu 2009 yılında ödediğimiz para ile 3 kat daha fazla veriye eriştiğimiz anlamına geliyor" dedi.
#İnternet2012’nin ikinci çeyreğinde gelirini yüzde 13 oranında artırarak 2 milyar 565 milyon TL’ye ulaştıran Turkcell, böylece tarihindeki en yüksek yarıyıl ve ikinci çeyrek gelirine ulaştı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Şirketin kasasında 6.2 milyar TL (3.4 milyar dolar) nakit var, ortakların anlaşmazlığı nedeniyle bunu değerlendiremiyoruz. Yıl sonuna kadar çözüm bekliyoruz” dedi.
Cep telefonunda 3G’nin en dikkat çeken yeniliklerinden görüntülü konuşmada bulunduğu mekanı farklı göstermek isteyenleri rahatlatacak formül de bulunuyor. Yurtdışında uygulamaları olan arka planı farklı gösteren uygulama ve yazılımların kısa sürede Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.
Türkiye’de dün yüzbinlerce cep telefonu abonesi üçüncü nesle (3G) geçti. Önkayıt yaptıran abonelerin dün 3G hizmetlerine kavuşması akşam saatlerini buldu. Ev, işyeri, cadde, vapur gibi hemen her türlü mekânda yapılan ilk denemeler genelde başarılı sonuçlanırken, ilk gün olması nedeniyle görüntüde sorunlar da yaşandı. Telefonda yeni hitap, ‘Alo, beni görüyor musun’a döndü.
Türkiye, cepten görüntülü konuşma ve hızlı internet gibi yenilikler getiren 3G teknolojisine geçen 121’inci ülke oldu. 3G’li hayat, mobiliteyi artırıyor, pek çok yeniliği de abonelerin hayatına yansıtıyor. Dünyada 3G abone sayısı 449 milyona çıktı. 3G servisleri veren 290 operatörün sayısı Vodafone Türkiye, Avea ve Turkcell’le beraber 293’e çıktı.
Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv, 3G (üçüncü nesil) teknolojisinin gündeme gelmesiyle sektörde yeni bir heyecan ve yarış başladığına dikkat çekerek, "850 milyon TL’si lisans bedeli olmak üzere 2009 yılında 2 milyar TL’lik yatırımı gündemimize aldık. Eğer 3G gündeme gelmeseydi Turkcell kriz ortasında bu kadar yatırımı planlamazdı" dedi.
Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi hurriyet.com.tr, liderliğini mobil mecralarda da devam ettiriyor. Hürriyet İnternet Grubu Portal ve İş Geliştirme Koordinatörü Erhan Acar, ayda 400 bin kişinin Hürriyet’i cepten takip ettiğini söyledi. Acar, "hurriyet.com.tr, 2007 yılında başladığı mobil bilgi paketleriyle bugüne kadar 1 milyon abonesine haber hizmeti sundu" dedi.
Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticisi Nokia Monaco’da gerçekleştirdiği Mobility Konferansı’nda vizyoununu açıkladı ve yeni ürünlerini tanıttı. HP CEO’su Carly Fiorina’nın da katıldığı konferansta cepten ses iletme devrinin sona erdiği, cepten eğlence ve ticaret döneminin başladığı bildirildi.
Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticisi Nokia Monaco’da gerçekleştirdiği Mobility Konferansı’nda vizyoununu açıkladı ve yeni ürünlerini tanıttı. HP CEO’su Carly Fiorina’nın da katıldığı konferansta cepten ses iletme devrinin sona erdiği, cepten eğlence ve ticaret döneminin başladığı bildirildi.