6.2 milyar lira kasada bekliyor

Güncelleme Tarihi:

6.2 milyar lira kasada bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

2012’nin ikinci çeyreğinde gelirini yüzde 13 oranında artırarak 2 milyar 565 milyon TL’ye ulaştıran Turkcell, böylece tarihindeki en yüksek yarıyıl ve ikinci çeyrek gelirine ulaştı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Şirketin kasasında 6.2 milyar TL (3.4 milyar dolar) nakit var, ortakların anlaşmazlığı nedeniyle bunu değerlendiremiyoruz. Yıl sonuna kadar çözüm bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2012 yılının ikinci yarısını çifte gelir rekoru ile kapattı. Yılın ikinci çeyreğinde konsolide gelirlerini yüzde 13 büyüterek 2 milyar 565 milyon liraya ulaştıran Turkcell, böylece tarihindeki en yüksek yarıyıl ve ikinci çeyrek gelirine ulaştı. Turkcell ortakları arasında yaşanan anlaşmazlıkların yıl sonuna kadar çözülmesini beklediklerini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Biz işimizde odağımızı hiç kaybetmedik” dedi.

Grup şirketleri hızlandı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 2012 yılı ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Turkcell Grup  gelirleri, yüzde 37 oranında büyüyen grup şirketleri ve Türkiye’de yıllık yüzde 6 büyüyen mobil ses gelirlerinin katkısıyla 2.6 milyar TL olarak  gerçekleşti. Konsolide gelirlerini yıllık bazda yüzde 13 oranında büyüten Turkcell, böylece son üç çeyrek üst üste çift haneli gelir artışı sağlamış oldu. Grup AVFÖK’ü (Amortisman, Vergi ve Faiz Öncesi Kâr) bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 büyüyerek 779 milyon TL’ye yükselirken, 2012 ikinci çeyrek net kârı 534 milyon TL oldu. Turkcell’in 2012 ilk yarıyıl gelirleri de yüzde 13 artışla 4.9 milyar TL oldu ve tüm yarıyıl gelirleri içerisinde en yüksek seviyeye ulaştı.

Haberin Devamı

İnterneti halka indirdik

Ciliv, interneti halkın cebine indirdiklerini belirterek şunları söyledi: “1960-70’li yıllar, dev bilgisayarlar dönemiydi. Daha sonra PC, internet ve en son mobil internet dönemi başladı. Cep telefonları cep bilgisayarları haline geldi. Mobil internet data grafiği son 3 yılda 69 kat arttı. Turkcell’in 18 yıl sabit telefondan mobil telefona geçmekle uğraştı. Turkcell olarak insanları bilgiyi ulaştırma işindeyiz. İşimizi telekomünikasyon ve teknoloji dedik. Rekabet ortamında uzun dönemli düşünüyoruz. Yatırımlarımızı krizde de kesmedik. En önemlisi müşterilere odaklanmak. Müşteriyi uzun dönemli tutmak. En iyi müşteri deneyimi yaşattığımız için müşterilerimiz bizi tutuyor.”

Kendi hisselerine yatırım

Haberin Devamı

Ciliv, basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Turkcell’in kasasında 6.2 milyar TL (3.4 milyar dolar) nakit bulunduğunu, yönetimdeki anlaşmazlıklar nedeniyle bunun değerlendirilemediğini belirtti. Şirketin yaklaşık 3.2 milyar TL de (1.7 milyar dolar) borcu bulunduğunu da hatırlatan Ciliv, 2 yıldır ödenmeyen temettüleri nasıl değerlendirecekleri sorusuna şu karşılığı verdi: “Yatırımlara bakıyoruz. Çeşitli ülkelerde yeni satın almalarla ilgileniyoruz. Yönetim Kurulu ile ilgili anlaşmazlıklar giderilince nakitimizin bir kısmıyla, mevzuatın izin verdiği ölçüde yüzde 10 civarında kendi hissemizi alma, temettü dağıtma opsiyonları da olacak. Fırsatları değerlendiriyoruz. Ancak şu an isim vereceğim bir satın alma yok.”

Haberin Devamı

3G ucuzladı, cepten internet 32 kat arttı

 TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G’nin 3’üncü yılı ile ilgili sonuçları da şöyle açıkladı: “3G’nin lanse edildiği 2009 Temmuz ayından bu yana geçen zamanda toplamda 22.5 milyon kayıtlı aboneye ulaşan Turkcell, 3G şebekesi üzerinde toplam 54340 TeraByte (yaklaşık 12 milyon DVD) büyüklüğünde data alışverişi taşıdı. Mobil internet trafiği 3G’nin henüz Türkiye’ye gelmediği 2009’un ikinci çeyreğine kıyasla 2012’nin ikinci çeyreğinde 69 kat artarken abone başı mobil internet kullanımı yaklaşık 32 katına çıktı. Aynı dönemde kullanılan MB başına birim fiyatlar ise yüzde 94 oranında azaldı.”

34.7 milyon abonesi var

Haberin Devamı

SÜREYYA Ciliv, Turkcell’in faturalı abone sayısının bir önceki çeyreğe göre 600 bin artışla 12.6 milyona ulaştığını belirtirken, toplam abone sayısının da bir önceki çeyreğe 200 bin artışla 34.7 milyon olduğunu açıkladı. Abone başı aylık ortalama kullanım ise yüzde 14 artışla 250 dakikaya yükseldi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!