Hürriyet ayda 400 bin kiÅŸinin 'cep'ine giriyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet ayda 400 bin kişinin cepine giriyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi hurriyet.com.tr, liderliğini mobil mecralarda da devam ettiriyor. Hürriyet İnternet Grubu Portal ve İş Geliştirme Koordinatörü Erhan Acar, ayda 400 bin kişinin Hürriyet’i cepten takip ettiğini söyledi. Acar, "hurriyet.com.tr, 2007 yılında başladığı mobil bilgi paketleriyle bugüne kadar 1 milyon abonesine haber hizmeti sundu" dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET, internetin yanı sıra geliştirdiği farklı ürün ve uygulamalarla cep telefonlarından da okurlarına ulaşıyor. Hürriyet İnternet Grubu Portal ve İş Geliştirme Koordinatörü Erhan Acar, ayda 400 bin kişi Hürriyet’i cepten takip ettiğini belirtirken, Hurriyet.com.tr’nin 2007 yılında başladığı mobil bilgi paketleriyle bugüne kadar 1 milyon abonesine haber hizmeti sunduğunu açıkladı. Acar, "Hurriyet.com.tr olarak mobil açılımlarımız hızla devam ediyor. Okurlarımızın bize rahat olarak erişebilecekleri her türlü platformda ve her türlü cihazda bulunmak istiyoruz. Her an, her türlü araçtan, kolay ulaşılabilir olduğumuz takdirde bizden vazgeçemeyeceklerini biliyoruz" dedi.

Ayda 400 bin ziyaretçi

Hürriyet’in mobil açılımları arasında haberlerin anlık olarak SMS yoluyla abonelere ulaştırılmasının yanı sıra "wap" sayfasının yeniden yapılandırılması, Blackberry ve Iphone kullanıcıları için yeni uygulamaların geliştirilmesi de yer alıyor. Acar, bu yeni atılımların "Hürriyet dünyasına her an her yerden anında erişim felsefesinin bir parçası" olarak tanımlıyor. Cep telefonu ve internetin birbirinden ayrılmayan mecralar olduğunu vurgulayan Acar, "Sadeliği ve anlaşılır olması ile beğenilen cep.hurriyet.com.tr; son dakika haberleri, manşetler, Hürriyet yazarları, gündem, ekonomi, spor, magazin, TV rehberi, sinema, astroloji gibi içerikleri ile de oldukça zengin. Wap sayfalarının en büyük sorunuolan cep telefonu işletim sistemi ve browser uyumluluk sorunu Cep.hurriyet.com.tr’de çözülmüş durumda. Ayda 400 bin tekil kişinin ziyaret ettiği wap sayfamız 3G ile birlikte de katma değerini arttıracak ve kullanıcıların her gün okuyacakları, gezinecekleri ve hiç yanlarından ayıramayacakları bir yaşam alanı haline dönüşecektir" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet 40 bin Iphone’da

/images/100/0x0/55eb6db0f018fbb8f8c0786c

Hurriyet.com.tr’nin yeni mobil açılımlarının bir parçasını da çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören Iphone için geliştirdiği uygulama oluşturuyor. Acar’ın verdiği bilgiye göre, ücretsiz olarak indirilen bu uygulamayı yayınlandıktan yaklaşık 2.5 aylık bir süre içerisinde 40 bine yakın kişi Iphone’larına indirdi. Acar, "Iphone’larda uygulama indirmek için kullanıcıların ortak dükkánı şeklinde çalışan ’App Store’da ilk 50 sıralamasında yer alan tek gazeteyiz, ayrıca aylık 100 bini aşkın tekil kullanıcısı, 1.5 milyonu aşkın da sayfa görüntülenmesi bulunuyor. Kısacası en beğenilen Iphone uygulamalarından biriyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet dünyasına erişilebilecek bir diğer mecra da özellikle bu yıl içerisinde çok ciddi bir artış göstererek dünyada 30 milyon kullanıcıya ulaşan Blackberry telefonlar. Acar, bu konuda da şunları söyledi: "Özellikle iş dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alan Blackberry’ler için de bir uygulama geliştirdik. Bu uygulama ile kullanıcıların menülerinde uygulamayı indirdikten sonra Hürriyet’in logosu yer alıyor ve kullanıcılar daha kolay bir şekilde cep.hurriyet.com.tr’ye bağlanabiliyorlar."

Mobil ürünler yeni bir kanal

 ERHAN Acar, 2009 yılında cep telefonu abonesi sayısının dünyada 4 milyarı, Türkiye’de ise 66 milyonu geçtiÄŸine dikkat çekerek, "Mobil ürünler, reklamverenlerin hem mevcut hem de potansiyel müşterileri ile birebir temasa geçebilecekleri yeni bir kanal oluÅŸturuyor" diye konuÅŸtu. Acar, Hurriyet.com.tr uygulamalarından yararlanmak isteyenlerin kullanıcıların, kendi cihazlarından cep.hurriyet.com.tr adresini yazmalarının yeterli olduÄŸunu söyledi. Acar, "Hurriyet.com.tr’nin internetteki tartışılmaz liderliÄŸi ile birlikte mobil mecrada da okurlarla buluÅŸmasına çok önem veriyoruz" derken, şöyle konuÅŸtu: "Mobil açılımlarımızla, hurriyet.com.tr’nin bir yaÅŸam biçimi, vazgeçilmez bir alışkanlık olmasını saÄŸlamayı ve Hürriyet dünyası ile sürekli iletiÅŸim içinde olmalarını hedefliyoruz. Hurriyet.com.tr kendini kanıtlamış online iÅŸ ve reklam modelleri ile  internet pastasından aldığı payı her geçen gün büyüten bir mecradır."    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!