Sonbaharla birlikte kültür-sanat sezonu da açıldı. Sergilerden konserlere, atölyelerden festivallere sanatın her dalından etkinlikler bizi bekliyor. İster ünlü İspanyol şarkıcı Buika konserine, ister İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu ‘Uyuyan Güzel’ balesine gidin, isterseniz de ‘Haliç’te Gün Batımı’ konserlerinin keyfini çıkarın. Ancak salonlar uzun bir aradan sonra tam olarak açılmışken aşı olmayı ya da düzenli test yaptırmayı ihmal etmeyelim.
#GazetehaberleriSpor, oyun, müzik, mizah ve eğlencenin en büyük adresi olan Spor İstanbul Gençlik ve Eğlence Festivali, 19-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye’nin her yerinden gençlerin katılabileceği dev etkinlik, online platformlar üzerinden ücretsiz gerçekleştirilecek.
#SporYılbaşını eğlenceli için İstanbul'un pek çok noktasında yılbaşı programları hazırlandı. Taksim, Beşiktaş, Ortaköy gibi İstanbul'un en popüler adresinde ücretsiz konserler, animasyon ve dans gösterileriyle 2020’ye coşkulu bir merhaba denilecek. Etkinlik nedeniyle İstanbul'daki bazı yollar kapalı olacak. İşte İstanbul 2020 yılbaşı programları ve İstanbul’da kapalı olacak yollar ile ilgili bilgiler...
#İstanbul 2020 Yılbaşı ProgramlarıKonser, sinema, tiyatro, sergi... Bir süredir ülkedeki etkinlik haberleri bunlarla sınırlı değil. 90’lı yılları hatırlatan sayı ve çeşitlilikte stand-up gösterileri, yeni nesil sahneleri ele geçirmiş durumda. Peki kim bu gençler? Bize bu türün kapılarını açan Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer gibi öncülleriyle benzer ya da onlardan ayrışan yönleri neler? Ne anlatıyor, kimlere hitap ediyorlar? Türkiye’de seviye atlayan yeni güldürü kültürünü mercek altına aldık.
#Stand-UpKonser, sinema, tiyatro, sergi... Bir süredir ülkedeki etkinlik haberleri bunlarla sınırlı değil. 90’lı yılları hatırlatan sayı ve çeşitlilikte stand-up gösterileri, yeni nesil sahneleri ele geçirmiş durumda. Peki kim bu gençler? Bize bu türün kapılarını açan Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer gibi öncülleriyle benzer ya da onlardan ayrışan yönleri neler? Ne anlatıyor, kimlere hitap ediyorlar? Türkiye’de seviye atlayan yeni güldürü kültürünü mercek altına aldık.
#Cem YılmazGece kulübünde 29 can alan ‘kaçak tadilat’ faciasının altından ihmaller zinciri çıktı. Tadilat yapan işçiler ölüm kapanında sıkışıp can verirken kulüpte hiçbir yangın önlemi alınmamış. Beşiktaş Belediyesi 2018’de diskotek olan ruhsatı eğlence mekânına çevirirken, itfaiye raporunu talep etmemiş. Gece kulübüne ait son itfaiye raporu ise 2006 yılına ait.
#MasqueradeMuhteşem bir serüvendir çizgi romanlar. Sizi, tıpkı sinema gibi bambaşka evrenlerin, zamanların, hayatların, öykülerin, heyecanların içine çeker. Zaten ruhu da yedinci sanatla aynı çizgiyi barındırır. ‘Yaz okumaları’ olarak bu hafta son dönemde öne çıkan kimi çizgi (grafik) romanları tanıtalım dedik. İşte etkileyici öykü ve desenlere sahip, okunması son derece zevkli bir grup çalışma...
#Tabancalı KızBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinTam 60 yıl önce, 27 Kasım 1961’de ilk işçi kafilesinin Sirkeci Garı’ndan çıkıp Düsseldorf’a varmasıyla başlıyor Türkiye’den Almanya’ya işgücü göçünün hikâyesi... Birkaç yıl para biriktirdikten sonra memlekete dönme fikriyle gurbete gidenler önce misafir işçi, sonra göçmen ve en sonunda yerli oldular. Göçün yıldönümünde bu hikâyeyi aileleri Almanya’ya işçi olarak giden ikinci nesil tanıklarından dinledik...
#Almanya