C harfinden sonra gelen Ç, alfabemizin 4. harfidir. ''Çe'' şeklinde okunan ''Ç'', kitaplarda ''Çevirmen'' kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Ç harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde listeledik.
#Ç Harfi İle Başlayan İsimlerZehirli böcekler birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle yaz aylarında böcekler arttığı için zehirli türleri herkes tarafından araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan zehirli böcek türlerinin hangilerini olduğunu araştırabilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Sizin için zehirli böcekler nelerdir ve hangileridir? En zehirli böcek türleri ve isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#BöcekDoğada bulunan böcek türlerinin oldukça tehlikeli türleri bulunuyor. Bireyler araştırma yaparak en tehlikeli böcekleri inceleyebiliyor. En tehlikeli böcek kategorisinde bulunan tüm böcek türleri kişilerce detaylı olarak araştırılıyor. Böcek türleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, tehlikeli sınıfında bulunan böcekleri araştırabiliyor. En tehlikeli böcekler nelerdir? Türkiye'de ve dünyada bulunan en tehlikeli böcek türleriyle ilgili detayları derledik.
#En Tehlikeli Böcekler NelerdirKan emici sineklerin ısırmasıyla bulaşan uyku hastalığı diğer bir adıyla Afrika Tripanosomiyazı, internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Tedavisi geciktirildiği takdirde hayati risk doğuran uyku hastalığı Doğu ve Bati Afrika Uyku hastalığı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, uyku hastalığı ( Afrika tripanosomiyazı) nedir? Uyku hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, uyku hastalığı ile ilgili merak edilenler.
#Uyku Hastalığı NedirHürriyet Seyahat için de seyahat yazıları yazan müzisyen ve gezgin Atilla Atasoy sekiz kişilik bir grupla, 'Dünyanın doğal kaynaklar itibariyle en zengin ama en fakir ülkesi, sıtma ve sarıhumma tehlikesinin en yüksek olduğu ülke' olarak anılan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne gitti. Çeçe sineği tarafından ısırıldı, hapse girme tehlikesi atlattı ve kanoyla nehirler arasında maceraya atıldı.
#Demokratik Kongo CumhuriyetiABD’deki Yale Üniversitesi Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Serap Aksoy başkanlığındaki 140 kişilik uluslararası ekip, 10 yıl süren araştırmalar sonucu, özellikle Afrika kıtasında ölümcül uyku hastalığının taşıyıcısı olan Çeçe sineğinin gen haritasını çıkardı.
THY'de görevli Kabin Memuru Ece Taşan, geçtiğimiz günlerde görev için Afrika'ya gitti. Kabin memuru Taşan'ı burada çeçe sineği ısırdı. Sineğin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan kabin memuru Taşan, ailesi tarafından Taksim'deki Özel Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ece Taşan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'den hastalığına ilişkin bilgi vererek hastalığına çare bulunacak ilacın bulunması için yardım istedi. Haber Murat ÇAKIR, İbrahim YILDIZ/İSTANBUL - DHA
#HtvhaberYılmaz Özdil’in 1 Nisan’da Doğan Kitap’tan çıkan ‘İsim Şehir Hayvan’ adlı kitabında, Sabah ve Hürriyet’te yayımlanmış 262 köşe yazısı bir araya geldi. Bu röportaj, kitapla sınırlı kalmadı. Onu dinlerken, gözlerken yazılarının neden bu kadar çok okunduğunu daha iyi anladım.
Afrika’daki hayvanlar dünyasını düşündüğünüzde fil, su aygırı, aslan, zürafa, gergedan, leopar ve tabii ki zebra gelir aklınıza. Siyah çizgili zebra, zürafa ve leopardan sonra bedeninde en ilginç motifleri taşıyan memelidir. Peki ama zebranın soyu nereye uzanıyor ve neden çizgili?