Çay posasının faydaları ve kullanım alanları saymakla bitmiyor. Kahvaltı sofralarında ve özellikle akşam yemeklerinin ardından vazgeçilmez olan çay tüketiminin ardından posaları ise genellikle çöpe dökülüyor. Çay posasını ikinci, üçüncü hatta dördüncü farklı alanda kullanarak ondan tekrar yararlanabilirsiniz. Çay yapraklarının içerisinde bulunan tein, teofilin ve kafein gibi yararlı maddeler ile birçok derde deva bulabilirsiniz. Çeşitli amaçlarla kullanacağınız çay posasını çöpe dökmemek için bundan sonra iki kere düşüneceksiniz. İşte, çay posasının faydaları ve kullanım alanları…
#Çay PosasıMilli Eğitim Bakanlığı, 'Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme', 'Daha Az Tüket', 'Değerlendir ve Yeniden Kullan', 'Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan', 'Dönüştür ve Doğaya Geri Kazandır' gibi ilkelerden hareketle öğrencilerin atık oluşumunu nasıl engelleyecekleri konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla bünyesinde tarım alanı bulunan 33 özel eğitim meslek okuluna kompost makinesi gönderdi.
#Milli Eğitim BakanlığıBazı pratik yöntemler kullanmak suretiyle buzdolabı içerisindeki kötü kokudan kurtulmak mümkün. Özellikle bu yöntemler evde bulunan malzemeler eşliğinde ele alınabilmektedir. Peki, buzdolabındaki et, süt, yağ gibi kokular nasıl gider? Koku filtresi nasıl temizlenir detayları ile derledik.
Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra memleketi Suruç'a dönüp restoran açan genç girişimci, "Solucanlar, Afrika fillerinden daha güçlü ve ekonomi için ineklerden daha önemlidir" sözünden etkilenerek kariyerini farklı bir yöne çevirdi. Solucan gübresi üretimiyle ilgili yaklaşık bir yıl araştırma yapan Mehmet Emin Yavuzer, çevresinden borç para toplayarak "ek gelir olur" diye girdiği solucan yetiştiriciliğinde kısa zamanda önemli aşamalar kaydetti. Yaklaşık 3 yıl önce, ailesine ait araziye 200 metrekare alanda ilçedeki ilk tesisi kuran Yavuzer, 100 bin Kaliforniya solucanıyla başladığı üretimde solucan sayısını 1 milyona çıkararak aylık ortalama 5 bin lira gelir elde etmeye başladı.
#Solucan GübresiMERSİN’de, farklı fabrikalardan aldıkları çay posalarını tekrar işleyip tamamen kimyasal siyah boya ile karıştırarak tekrar piyasaya süren çeteye darbe vuruldu. 49 ton 115 kilogram sahte çay ve çay yapımında kullanılan malzeme ele geçiren polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.
#Mersin-TarsusBalıkesir'in Bandırma ilçesinde, evinin banyosunda bir metrekarelik kutuda deneme amaçlı solucan gübresi üretimine başlayan kadın girişimci, 4 yılda 6 bin metrekarelik tesisin sahibi oldu. İlknur Pazarcık, yıllık 600 ton solucan gübresi üreterek, bunu genellikle Karadeniz bölgesindeki çay üreticilerine ve Antalya'daki seralara gönderiyor.
#BandırmaGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkHindi fümeli bir sandviç yaparken ekmeğin arasına mayonez yerine süzme yoğurt sürebilir, yemek yapmak zor geliyorsa sebzeli smoothie’lerle günlük vitamin ve posa gereksinimini kolaylıkla karşılayabiliriz. Kahvaltılık gevrekler evet, yulaf içerikli ama bir o kadar da şekerli. O halde neden kendi yulaf kâsemizi yapmayalım? Daha sağlıklı bir yaşam için sizlere 9 pratik önerim var.
#Sağlıklı Beslenme“Portakalı tüketmenin de kuralı mı olurmuş!” demeyin. Zira doğal C vitamini kaynaklarından biri olarak bağışıklığı güçlendirici etkisiyle öne çıkan, kışın sağlık deposu portakalı tüketirken bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, o kuralları anlattı ve portakalın faydalarından bahsetti. önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#PortakalKinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak, kinoanın faydalarını anlattı, nasıl tüketilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, kinoa nedir, faydaları nelerdir sorusu ile birlikte kinoa çayı hakkında detaylar
#Kinoa Nedir