Kahvaltıların olmazsa olmazı çay gün içindeki molaların da vazgeçilmezi. Kimimiz güne çay içmeden başlayamıyoruz, kimimiz de akşam arkadaşlarımız ya da ailemizle vakit geçirirken çay olmadan yapamıyoruz. Peki, çayı daha lezzetli hale getirmek için neler yapabilirsiniz?
#ÇayTakvimler 2006 yılını gösteriyordu... O an ikisi de hayatlarının aşkıyla tanışacağından habersiz bir gece kulübüne gittiler. Yakışıklı oyuncu, barda durmuş konuklara içki hazırlıyordu. Sonra bir anda önünden esmer güzeli bir kadın geçti...
#Matthew McconaugheyPandemi birçok işletme için kayıplara neden olurken kimi girişimcilere ilham verdi. Çay mağazalarını salgın nedeniyle kapatmak zorunda kalan girişimci Nazlı Esen Ummansu eve aldığı küçük bir dikiş makinesi ile ‘müslin bezden çay torbaları’ dikmeye başladı. Ürünler beğenilince evdeki üretim fabrikaya taşındı. Toptan ve perakende satışın yanında ihracata başlayan marka şimdilerde fabrika alanını büyütmeye hazırlanıyor. Hedef ise Ankara’dan çıkan global bir marka olmak.
#PandemiUzak Doğu’da yaklaşık 2 bin yıldır başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların alternatif tıp tedavisinde kullanılan, ölümsüzlük mantarı olarak da bilinen kırmızı 'Reishi mantarı', Düzce Üniversitesi tarafından üretildi. Prof. Dr. Ertuğrul Kaya geleneksel tıp alanında kullanılan mantarın kilosunun 3 bin lira olduğunu belirterek, amaçlarının Türkiye’de tüketilen mantarın tamamının ülkede üretilmesi olduğunu söyledi.
#Ölümsüzlük MantarıDüzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Uzak Doğu'da yaklaşık 2 bin yıldır başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların alternatif tıp tedavisinde kullanılan ve 'ölümsüzlük mantarı' olarak bilinen Reishi mantarını üretti. Merkez Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Reishi mantarının ciddi bir ticari değeri olduğunu belirterek kilosunun 3 bin lira olduğunu söyledi. Kaya, amaçlarının Türkiye'de tüketilen mantarın tamamının ülkede üretilmesi olduğunu söyledi.
#Reishi MantarıDünya üzerinde en iddialı olduğumuz konulardan biri çay içmek! Her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye en çok çay tüketilen ülke çıkıyor. En çok duyduğumuz laflardan biri “Çayı koydun mu?” ve evet, siyahı baş tacımız ama farklı malzemelerle hazırlanan tarifler de kışın içinizi ısıtacak türden... İşin uzmanlarından değişik ve lezzetli tarifler aldık. Aynı zamanda çay someliyesi olan yazarımız Ebru Erke’ye de çay demlemenin püf noktalarını sorduk.
#GazetehaberleriŞu sıralar Türkiye’nin her yerinde ayrı bir koşuşturma var. Elimizde biletler ve programlar; müzikten gastronomiye, hobiden doğa sporlarına, tiyatrodan uçurtmaya eğlence, bilgi, deneyim peşindeyiz. Bu hafta sonundan başlayarak, önümüzdeki günlere damga vurmaya hazırlanan çok renkli, çok çeşitli festivallerin peşine düştük. Size uygun olanını hemen seçip yazı mutlulukla karşılamaya hazırlanın.
#FestivalHer konuda olduğu gibi yemekte de malzeme, yemeğe yaklaşım, sunuşlar yıllar çerçevesinde farklılık gösteriyor. Trendler belki her gün gittiğimiz lokantalarda, ufak yerlerde kendini göstermiyor, oralardaki devinim farklı, ama dünya genelinde hem tüketicileri, hem üreticileri, hem de yemeği pişirenleri etkiliyor.
#YazarlarRize’de, Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yarışmada “Türkiye çay demleme birincisi” seçilen Aytül Turan, çayı en iyi şekilde demlemenin tekniklerini anlattı. Turan, karın eritilmesiyle elde edilen, minerali az, saf su ile demlenen çayın moleküllerinin suya iyi karıştığını ve çayın daha lezzetli olduğunu söyledi.
#Lezzetli Çay Demleme