Çatlak probleminin asıl nedeni deride yaşanan elastin kaybıdır. Cildimizde bulunan çatlakların rengi ve derinliği çevresel ve genetik faktörlerle azaltılabilmektedir. Normal bir ciltte %80 kolajen ve %4 elastik fiberler bulunur. Kolajenlerin parçalanmasıyla deri elastin kaybı yaşar ve çatlak görüntüsü oluşur. Çatlak olarak gördüğümüz aslında cildimizde oluşan yara izidir. Derinin orta tabakası ergenlik dönemi, hamilelik süreci, sık kilo alıp verme nedenleriyle gerilerek yırtılmaktadır. Yırtılma sonrası vücut kendini iyileştirmeye çalışırken çatlaklar oluşur.
#ÇatlakYüzümüze çok dikkat ediyoruz, fakat çoğunlukla vücudumuzun diğer kısımlarını, özellikle ayaklarımızı ihmal ediyoruz. Nemden ve bakımdan yoksun kalan topuklar çatlar, ağrı oluşturmasa bile zararlı bakterilerin vücuda girmesini kolaylaştırır. İşte topuk çatlaklarından kurtulmanın 5 etkili yolu...
#Çatlaklar Nasıl GeçerBodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Göcek… Tatili çağrıştıran, yaz aylarının en popüler ilçelerini bünyesinde barındıran Muğla’nın beş dönemdir seçilmiş belediye başkanı Osman Gürün ile buluştuk. Hem eski albümlerini karıştırdık hem de ‘duayen başkan’dan siyasette uzun soluklu olmanın sırlarını dinledik. 25 sene ortopedi hekimliğinden sonra 24 yıldır siyasette olan Gürün: “Parti ayrımı gözetmeden tüm ilçelerimize eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bütün başkanlarla iletişimimiz var. Ak saçlı da olduğumuzdan ‘ağabey’ pozisyonundayız” diyor.
#MuğlaErkeklerde görülen osteoporoz, kemik erimesi olarak bilinen ve genel olarak 50 yaş üstü erkeklerde görülen bir hastalık olarak tanımlanabilir. Bu hastalık, organ nakli, diyabet, tiroid hastalığı, kanser tedavisi, endokrin bozukluklar, bağışıklığı düşüren ilaçların kullanımı gibi risk faktörleri olduğu zaman 50 yaş altında olan erkeklerde de sık sık görülebilir. Bunun yanı sıra genetik geçişlerin olması nedeni ile erkeklerde idiopatik adı verilen osteoporoza genç yaşlarda karşılaşmak mümkündür. osteoporoz ileri özellikle ileri yaşta olan erkekler için önemli bir risk faktörü olarak açıklanabilir. Kadınlarda genel olarak menopoz sonrası boy gösterirken bu durum erkeklerde genel olarak 50 yaş ve 50 yaş üstünde görülür. Peki erkeklerde osteoporoz nedir, neden olur? Osteoporoz belirtileri ve tedavisi nelerdir ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Erkeklerde OsteoporozHamilelik sürecinde kadınlarda yaşanan fiziksel ve psikolojik farklılıklar oluşabilir. Gebelik sürecinde genellikle vajinal kaşıntı da ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi? Gebelikte vajinal kaşıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Emziren annelerin en az bir kez karşılaştığı sorunlardan birisi de süt kanallarının tıkanmasıdır. Bu durum, acı verici ve çok rahatsız edici bir durumdur. Tıkalı süt kanalları, meme uçlarında ani bir ağrı hissine yol açar. Süt bezesi nasıl dağılır, nasıl geçer sizler için derledik.
#Süt BezesiSüt sıtması ya da bilimsel adıyla mastit, emzirme döneminde en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Acı veren bir göğüs iltihabı olan süt sıtması, emzirme dönemlerine kabuse çevirebilir. Peki süt sıtmadı neden olur, nasıl geçer? İşte süt sıtması belirtileri ve tedavisi...
#Süt SıtmasıGünlük yaşantımızdaki yoğunluk, ulaşım sıkıntıları gibi engeller ile kendimize istemeden de olsa zararlar verebilmekteyiz. Kimiz zaman bir burkulma, kimi zaman ters bir hareket ile kimi zamanda kayma, düşme gibi sebeplerle vücudumuzun farklı bölgelerinde hasarlar oluşabilmektedir. Peki, Çatlak nasıl anlaşılır? Elde, ayakta, bacakta, burunda, kaburgada ve dirsekte çatlak nasıl belli olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çatlak Nasıl Anlaşılır?Sivilceler, iyileşirken leke veya iz bırakarak iyileşir. Bu nedenle ciltte meydana gelen izler rahatsızlık verebilir. Stres ve sağlık beslenme gibi durumlar da sivilce oluşumu tetikleyebileceği gibi bazı cilt problemleri de buna neden olabilir. Sivilce lekelerine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm bulunabilir. Peki sivilce lekeleri nasıl geçer? Evde sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte sivilce oluşumunun nedenleri ve sivilce lekelerine çözüm olabilecek öneriler...
#Sivilce Lekelerine Ne İyi GelirDemir, hücrelerin başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli rol oynar. Demir eksikliği de vücudun ihtiyaç duyduğu demirin karşılanmaması durumunda ortaya çıkar. Bununla birlikte baş ağrısı ve kansızlık gibi sonuçları da olabilir. Demir eksikliğine iyi gelen bitkisel yiyecekler, besinler ve çaylar sayesinde evde doğal yollarla çözüm üretilebilir. Peki demir eksikliği nasıl geçer? Evde demir eksikliğine ne iyi gelir? İşte demir eksikliği nedenleri ve demir eksikliğine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Demir EksikliğiHer yaş ve cinsiyet grubundan pek çok kişinin ortak sorunu olan ayak mantarları, kötü görüntü vermesinin yanı sıra sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Ayrıca kızarıklık ve kaşıntıyla kendini gösteriyor. Ayak mantarı ile bu sorunu bulunan başka kişilerin eşyalarının kullanılmasıyla da karşılaşılabiliyor. Ayak mantarına iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler sayesinde evde çare üretmek mümkün. Peki, ayak mantarı nasıl geçer? Evde ayak mantarına ne iyi gelir? Karbonat ayak mantarını geçirir mi? Ayak mantarına kolonya sürülür mü? Sirke ayak mantarına iyi gelir mi? İşte evde ayak mantarına iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Ayak Mantarına Ne İyi Gelir?Fissür, genel olarak Anal Fissür olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde bu rahatsızlıktan muzdarip olan genelde genç kesimdir. Bunun nedenleri arasında hazır ve kuru yemekler, gerekli kişisel bakımın yapılmaması ve yanlış cinsel hayat seçimleri gelmektedir. Peki, fissür nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fissür Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir?Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilce sorununun yol açtığı izler, hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsızlık verebiliyor. Sivilceler tedaviyle geçse bile iz bırakabilir. Bu izler leke ve çukur şeklinde olabilir. Peki sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce lekeleri için doğal yöntemler...
#Sivilce İzleri Nasıl GeçerTÜVTÜRK yenilenen araç muayene kusur tablosu konusunda araç sahiplerini uyardı. Yeni kusur tablosuna göre sürücünün görüş alanını kısıtlayan cam hasarı ve yetkili yerler dışında basılan boya, vida gibi üzerindeki harf ve rakamları elektrikli denetleme sistemleri (EDS) tarafından okunamayan plakalara sahip olan araçlar muayeneden geçemeyecek.
#TÜVTÜRKSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.