Güncelleme Tarihi:
Sivilceler tedaviyle geçse bile iz bırakabilir. Bu izler leke ve çukur şeklinde olabilir.
Sivilce lekeleri nasıl geçer? Evde sivilce lekelerini geçiren bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar
Sivilce lekelerine karşı kullanılabilecek bazı yağlar mevcuttur. Bu nedenle çay ağacı yağı, kekik yağı, jojoba yağı ve biberiye yağı tercih edilebilir.
Sivilce izlerini geçiren için evde maske önerileri
Sırttaki sivilce izlerine ne iyi gelir?
Sırt bölgesi,sivilcelere yoğun rastlanan bölgedir.Yağlı bir alan olması sırt bölgesinde sivilce çıkmasını etkiler. Sırttaki aşırı sivilce çıkması probleminin sebebi sırtınızda yüzünüzde olduğundan çok daha fazla yağ bezi bulunur. Ayrıca tüm gün boyunca kapalı olması da buna bir etkendir. Sıcak ve nemli koşullar bakterilerin üremesi için doğal olarak, aknenin oluşması için de mükemmel bir ortam yaratır.
İlk olarak yoğun ve ağrılı, şiş, bir sırt sivilcesi sorununuz var ise kesinlikle cildiye uzmanına gidip sivilce tedavisi olmalısınız. Sivilce tedavisi olan kişilerde sırt sivilceleri ile birlikte, vücudun diğer kısımlarındaki sivilceler de yok olmakta ve iyileşmektedir.
Doktorlar A vitamini içeren ve yağ bezlerinin tıkanıklığını açan ve bakteri üremesini engelleyen krem, jel ve losyonlar tavsiye edebilir.
Sırt bölgesindeki sivilceler yüzeyselse mekanik kazıma yöntemleri uygulanabiilir.Sırt bölgesindeki deri kalın olduğu için mikrodermabrazyon yöntemle yada kimyasal peeling yöntermleriyle derinin üst tabakasını arındırarak lekelerin yok olmasını sağlar. Derin sivilce izlerinde ise lazer yöntemi uygulanbilir.
Sırtındaki sivilcelerin bir diğer sebebi ise karaciğerin kanı tam olarak temizleyememesidir. Yağlı gıdalar, (fast food, kızartma türü) kolestrolü buna bağlı olarak sivilcelenmeyi tetikler. Karaciğere yardımcı başlıca besinlerden biri turptur. Günde 1 adet turp buna sırttaki sivilcelere iyi gelecektir. Ayrıca bol bol sebze ve meyve tüketmek bir çözüm önerisi olabilir.
BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
Bilindiği gibi deniz tuzu sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir, her gün denize gidemeyenler aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
Hazırlanışı: Tuz su ile karıştırılır, hazırlanan tuzlu pamuk yardımıyla sivilceli bölgelere hafif bastırılarak sürülür. 20 dakika bekledikten sonra sırtınızı ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Hazırlanışı: Suyu bir kaseye koyun elma sirkesini ilave ederek karıştırın, hazırlanan karışımı masaj yaparak sırtınızın tamamına yedirin. 15 dakika bekleyin ve ardından sırtınızı yıkayın. Sırtınızdaki sivilceler geçene kadar gün aşırı tekrarlayabilirsiniz.
Sivilce neden olur?
Sivilce olarak bildiğimiz akne, sık karşılaşılan cilt problemlerinden. Bunların bir kısmı da tedaviye dirençli olabilir. Akne derinin altında bulunan yağ bezlerinin bir hastalığı. Normalde, bu bezlerin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkarak atılması gerekir. Ancak ergenlik döneminde yağ bezi daha fazla yağ salgılar.
Normalde, bu bezlerin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkarak atılması gerekir. Eğer derinin üst tabakasındaki ölü hücreler gereğince uzaklaştırılamazsa ve cildin ürettiği sebumdan kaynaklı yapışmalarla topaklanırsa kolaylıkla yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal bu yoğunlaşmış atık kütlesi nedeniyle tıkanır. Tıkanma sonrası bakteri gelişimi ile iltihaplı sivilceler oluşur.
Not: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.