22 Mart, 1993 yılından bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, küresel su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına dikkat çekmek ve uluslararası toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla 1993 yılında 22 Mart’ı Dünya Su Günü olarak ilan etti.
#YazarlarBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "El Bab'da savaşıyor bizim askerlerimiz, El Bab'da karşısındaki DEAŞ militanının bir elinde Amerikan silahı bir elinde Rus silahı... Bu coğrafyada PYD denilen unsurun eline her türlü silahları, hatta zırhlı araçları verenler kimler ve niçin veriyorlar?" dedi.
#DEAŞRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Genişletilmiş BRICS Oturumu’nda yaptığı konuşmada, Filistin vurgusunda bulunurken, Çin devlet başkanı Xi Jinping “Gazze'de ateşkes teşvik edilmeli, savaşın Lübnan'a yayılması önlenmeli” dedi. Güney Afrika Devlet Başkanı ise “İsrail’in soykırımından endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
#BRICSAsya Parlamenter Asamblesi (APA) Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asamble üyesi ülkelerine gönderdiği 'Gazze' mektubunda, "Devam etmekte olan çatışmanın bölgenin diğer alanlarına sıçraması ciddi endişe kaynağı olmakla birlikte, uluslararası toplum, gerilimin azaltılması ve insani ateşkesin sağlanması için çabalarını iki katına çıkarmalıdır. Bu bağlamda, parlamenter diplomasi araçlarının da üstleneceği bir rol vardır. Asya Parlamenter Asamblesi ve diğer parlamentolar arası mekanizmalar aracılığıyla, Orta Doğu'da ve diğer her yerde barış ve güvenliğin sağlanması ve sürdürülmesi için ortak siyasi sorumluluğumuzu yerine getirmek hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.
#Filistinİnsanlar arası iletişim süreçlerinde ve iletişim yönteminde ortaya çıkan olumsuz durumlar için çatışma tabiri kullanılabilmektedir. Çatışma iletişimde bulunan iki kişinin veya grubun farklı hedef veya anlayış sergilemesi birbiri ile iletişimi engellemesi olarak da kullanılmaktadır. Çatışma nedir nedenleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Çatışma Nedir?On yıl önce isyanlar orman yangını gibi Arap dünyasına yayıldı ve bölgeyi değiştiren olayları tetikledi. Eski, otoriter liderlerin düşüşünden isyanların bastırılmasına kadar, işte Arap Baharı olarak bilinen şeyi oluşturan bazı önemli tarihler ve olaylar.
#Arap Baharı Nedir Nasıl Başladı?Boer Savaşları tarihi ve önemi nedir? 1. ve 2. Boer Savaşı tarafları, nedenleri ve sonuçları hakkında kısaca bilgi edinmek isteyenler için savaşın tüm detaylarını araştırdık. Boer savaşları kimler arasında oldu ve savaş neden patlak verdi tüm detayları derledik.
O, büyük usta Zülfü Livaneli... Şarkıları, filmleri ve kitaplarıyla milyonlarca insanın hayatında önemli yer tutan biri. Hep daha iyi bir dünya ve Türkiye hayalini savunan, demokrasi ve insan haklarından yana tavır alan, ezilenlerin yanında olan bir aydın. Yıllarca şarkılarını dinledik, filmlerini izledik, 34 dile çevrilen romanlarını okuduk, heyecanlandık. Büyük usta, bugünle ve geçmişle hesaplaşan, dünün yardımıyla bugünü anlatan bir kitap yayımladı. Zafer Köse sordu, o yanıtladı ve ortaya bir nehir söyleşi çıktı: ‘Livaneli’nin Penceresinden’. Bugünün Türkiye’sinden anlattıkları hepimize iyi gelecek. Okuyun, pişman olmazsınız.
#Yazarİlişkinin üçüncü yılında tutkunun temelindeki hormonların değişmesiyle kişinin ihanete yöneldiğini belirten Psikolog Cansu Yurtseven, "Bu sebeple ihanet bazen tekdüzeliğe mahkûm bir hayatı ateşleyecek enerji veren 'yeni bir deneyim' olarak adlandırılıyor. Bazen de kişisel bir psikolojik ihtiyacın karşılanması olarak meydana gelebiliyor" dedi.
#AldatmaTürkiye önemli bir seçim sürecini tamamladı. Temmuz ayının ilk yarısında yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümetinin göreve başlaması; yeni hükümette Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa İşlerinden Görevli Devlet Bakanlığının birleşmesi bekleniyor. Yani yeni Dışişleri Bakanı Avrupa Birliği ile ilişkilerin yürütülmesinden de sorumlu olacak. İlk Cumhurbaşkanı Hükümetinde yer alacak Dışişleri Bakanının masasında esasen önemli dış politika sorunları, başa çıkılması gereken meseleler bulunuyor.
#YazarlarEvlilik ile birlikte aileler genişlemekte ve gelin-kayınvalide ilişkilerinde farklılaşmalar görülebilmektedir. Olası gelin-kayınvalide çatışmaları ise çocukları olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Peki, çocuklar yaşanabilecek olumsuzluklardan nasıl etkileniyor? Bu noktada doğru iletişim nasıl olmalı? Uzman Pedagog Zeynep Şimşek, merak edilen bu soruları sizler için cevapladı.
#Kuşak ÇatışmasıBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, G-20 Zirvesi için Antalya’ya gelmeden önce Hürriyet’e konuştu. 2.2 milyon Suriyeliyi kabul edip kucakladığı için BM ve uluslararası toplumun Türkiye’ye minnettar olduğunu kaydeden Genel Sekreter, “Suriye sorununa askeri bir çözüm olmayacağına dönük görüşümde ısrar ediyorum” dedi.
Bayramlarda aileler bir araya geldiğinde genellikle yenilir, içilir, güzel zaman geçirilir. Ama bazı ailelerde bunun tam tersi olur; aile bireyleri birbiri ile geçinemez, tartışmalar bayramın tadını tuzunu kaçırır. Bayram ziyaretlerinizde çatışmalardan, tartışmalardan kaçınmak için aşağıdaki maddelere bir göz atın.
#Yazar