Nürnberg Havalimanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni işe alımlarla ekibini güçlendirmeye devam ediyor. Yeni sezonda birçok genç, havalimanında başlayacakları eğitimle kariyerlerine ilk adımlarını atacak. Havalimanı, kendi içinde adeta küçük bir şehir gibi işliyor ve bu kampüs ortamında pek çok farklı meslek grubu bir arada çalışıyor. Lokalde catering ve lojistik sektörlerinden çeşitli firmalar gençlere eğitim sunarak sektöre nitelikli iş gücü kazandırıyor.
#Nürnberg HavalimanıHani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#AlmanyaYemeğin başlı başına bir enstalasyona dönüştüğü HoReCa sektöründe, oyunun kurallarını koyan en önemli unsur şefin maharetidir elbette… Fakat bu ilhamı gerçek bir şahesere dönüştüren ise tüm bu görsel dünyayı yaratan porselen sofra eşyalarıdır. Ev tipi kullanımların aksine, dehayı takdir edecek nitelikte sıra dışı çizgilere sahip olan bu koleksiyonları böyle eşsiz kılan nedir peki? İşte usta şeflerin ve seçkin restoranların tercihinde öne çıkan çok özel başlıklar…
#Sponsorlu İçerikAvrupa’nın en önemli fotoğraf fuarlarından birisi olarak kabul edilen ve The Guardian gazetesinin ‘Yılın fotoğraf etkinliği’ olarak tanımladığı ‘Photo London 2024’ fuarına bu sene Türk galeri ve sanatçıların yoğun katılımı dikkat çekti.
#Turkishbank UKBeni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru ErkeFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatÇiloğlu Grubunun Bavyera Bölge Müdürü Ümit Akkoyun iftar yemeği verdi. Nürnberg Dokur Catering firmasının toplantı salonundaki iftar programına Bavyera’nın değişik kentlerinde gıda sektöründe faaliyet gösteren gıda toptancıları, market sahipleri ve Kültür, Tarih ve Entegrasyon Araştırmalar Enstitüsü (İKG) Başkanı Dr. Latif Çelik katıldı.
#İftarDünyanın birçok ülkesine yardım götüren World Central Kitchen’ın önceki gün İsrail füzeleriyle Gazze’de öldürülen 7 neferinden ikisi, Damian ve Zomi arkadaşımdı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye gidip iki ay birlikte karıştırdık tencereleri. Gülen yüzleri, hiç bitmeyen enerjileriyle güç vermişlerdi hepimize.
#Ebru ErkeSaatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak TuvaletleriAslına bakılırsa o, kelimenin tam anlamıyla bir başarı öyküsünün kahramanı... Büyük servetini yoktan var etti ve sonra keyfini sürmeye başladı. Bu arada başına cezaevine girmek gibi bazı talihsizlikler gelse de bu onun ne yaşam enerjisini aldı elinden ne de gülümsemesini.. Sanki hayatta insanın başına her şeyin gelebileceğinin bir anıtı gibi yoluna devam ediyor.
#Martha Stewartİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarMÜCEVHER sektörünün el yapımı özel koleksiyonlarıyla öne çıkan markası Gradiva, Karşıyaka Hilltown Alışveriş Merkezi'nde etkileyici bir organizasyonla hizmete giren yeni mağazasını ziyaretçilere sundu. Gradiva'nın öne çıkan markalarından biri olan Gilda Fine Jewelry (Gilda by Gradiva) da mağaza içinde günlük mücevher koleksiyonlarıyla yerini aldı. Misafirlere geniş bir tasarım yelpazesi sunan Gradiva, özgün koleksiyonlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Gradiva, gerçekleştirdiği açılış organizasyonu ile birlikte mağaza sayısını artırma yolundaki adımını attı.
#1Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli’yle evinde bir araya geldik. 11 Şubat’ta Cahide Palazzo’da düzenlenecek moral gecesinde yeni yaşını kutlayacak olan Tanyeli ile sağlık durumunu ve kendisi için kenetlenen sanatçı dostlarıyla ilgili hislerini konuştuk.
#Tanyeli2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞ