Çarmıh haberleri sayfasında Çarmıh hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 60 Çarmıh haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
IŞİD, Suriye’deki merkezlerinin fotoğraflarını çekip satmakla suçladığı 17 yaşındaki Abdullah el-Buşi’yi sokak ortasında çarmıha gererek infaz etti. IŞİD’liler casuslukla suçladıkları gencin, çektiği fotoğrafları 500 Türk Lirası karşılığında sattığını iddia etti.
#SuriyeDünyanın dört bir yanından binlerce Hristiyan, İyi Cuma veya Kutsal Cuma olarak adlandırılan günü kutladı. Filipinler ve Hindistan'da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin provaları ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Filipinlerde, Katolik Kilisesi'nin onayını alan 17 kişi, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini 8. kez canlandırdı. Bu kişilerin de çivilerle ellerinden, ve ayaklarından çarmıhlara çivilenmeleri ürkütücü görüntülere yol açtı. Düzenlenen resmi töreni, 10 bini aşkın insan meraklı ve dehşet dolu bakışlarla izledi. Hindistan'da da kiliseden onay alan bazı kişiler, Hz. İsa'nın çektiği çileyi hissetmek, günahlarından arınmak ve İsa'ya teşekkürlerini sunmak için kendilerini çarmıha gerdirdi. Nafiz ALBAYRAK-DHA
#ÇarmıhÜlkemizin en önemli müzelerinden birisi olmayı başaran Kariye Müzesi, her dönem yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Kariye Müzesini daha yakından tanıyabilmek adına bu yazımızda sizler için Kariye Müzesinin tarihçesi, nerede olduğu ve içindeki eserler gibi detayları sunuyoruz.
#Kariye Müzesi16. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkan Barok sanat akımı, Klasisizm akımının yeniden yorumlanması olarak da bilinir. Bu akımın klasisizmden en önemli farkı ise, resmedilen figür ve portrelerin daha canlı ve hareketli bir görünüme sahip olmasıdır. Barok sanatçılar ise, Klasist ressamlardan daha farklı olarak ''mükemmel olanı'' değil de ''gerçek olanı'' resmeder. Barok dönemi nedir ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Barok Dönemi Nedir?Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, Bulgar Ortodoks Kilisesi, dün Kutsal Çarmıh Yortusunu kutladı. Ayine giden yüzlerce kişinin salgına rağmen papazların ayin sırasında ikram ettiği gümüş kaşıkla "kutsanmış" suyu aynı kaşıktan içmesi tepkilere neden oldu.
#Bulgar Ortodoks KilisesiThe Wizard of Oz yani Oz Büyücüsü… Birçoğumuzun çocukluk pazarlarının en keyifli hatırası... Batının kötü cadısının akıllara kazınan kahkahasından, süslü aslanın ürkek tavırlarına, Dorothy’nin kırmızı ayakkabılarından, güzeller güzeli Glinda’ya kadar aklımızda birçok detay hala taze… Oz Büyücüsü renkli bir masal gibi görünse de, görünenin altında gizli bir anlam taşıyabilir mi? İşte bu sorudan hareketle Oz Büyücüsü’ne ilişkin ilginç iddiaları derledim…
#Wizard Of OzRestoran, sanat galerisi ya da tiyatroya dönüştürülmüş palazzi’leri, görkemli kiliseleri, sempatik restoranlarıyla Palermo, Sicilya’nın en renkli liman şehirlerinden. Geçmişin fatihleri her köşesinde iz bırakmış. Barok mimarili kiliseleri, Norman-Romanesk bina cepheleri hep geçmişin haşmetini yaşatıyor.
#Palermo'da Gezilecek YerlerIŞİD, Suriye’deki merkezlerinin fotoğraflarını çekip satmakla suçladığı 17 yaşındaki Abdullah el-Buşi’yi sokak ortasında çarmıha gererek infaz etti. IŞİD’liler casuslukla suçladıkları gencin, çektiği fotoğrafları 500 Türk Lirası karşılığında sattığını iddia etti.
#Suriye17 yaşında Leman Dergisi’nde çizmeye başladığında bir yandan da sahafları dolaşıyordu. Yıllarca kaynakları biriktirdi, çocukluk yıllarında başlayan Osmanlı devrinde uygulanan işkencelerine dair merakını nihayet 2003 yılında ‘Mankurt’ adlı kitabıyla somutlaştırdı. Hepsi tarihi kayıtlardan alınmış bilgileri derleyen çizer Bahadır Boysal, tam 11 yıl sonra bu listeye, diğer devletin uyguladığı işkence yöntemlerini de ekleyerek kitabını güncelledi. Adı: ‘Osmanlı İşkenceleri ve Diğerleri.’
#İŞKENCEDünyanın dört bir yanından binlerce Hristiyan, İyi Cuma veya Kutsal Cuma olarak adlandırılan günü kutladı. Filipinler ve Hindistan'da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin provaları ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Filipinlerde, Katolik Kilisesi'nin onayını alan 17 kişi, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini 8. kez canlandırdı. Bu kişilerin de çivilerle ellerinden, ve ayaklarından çarmıhlara çivilenmeleri ürkütücü görüntülere yol açtı. Düzenlenen resmi töreni, 10 bini aşkın insan meraklı ve dehşet dolu bakışlarla izledi. Hindistan'da da kiliseden onay alan bazı kişiler, Hz. İsa'nın çektiği çileyi hissetmek, günahlarından arınmak ve İsa'ya teşekkürlerini sunmak için kendilerini çarmıha gerdirdi. Nafiz ALBAYRAK-DHA
#ÇarmıhHvar, Orta Dalmaçya kıyılarının açığında bir Hırvat adası. Upuzun ve çam ormanlarıyla kaplı. Zeytinyağı ve şarabıyla ünlü. Çok eski bir yerleşim merkezi aynı zamanda. Yontma taş devrinde de insanlar yaşamış burada, cilâlı taş ve tunç devirlerinde de; sonra İliryalılar gelip yerleşmiş. Ama Hvar henüz ortada yokken, daha doğrusu Adriyatik Denizi’nin dibinde bir kaya parçasıyken de yerbilim bulgularından, örneğin adanın en eski kenti Stari Grad Müzesi’nde sergilenen fosillerden, burada hayatın bir biçimde varolduğunu biliyoruz.
Fener Rum Patrikhanesi, dün yazılı açıklama yaparak, Patrik Bartholomeos’un CBS televizyonundaki konuşmasında kullandığı “Kendini çarmıhta hissetme” sözlerini deyim olarak kullandığı belirtilerek, “Özel olarak hükümetimizden gelen bir baskıyı ifade kastını taşımadığı aşikârdır” denildi.
Fener Rum Patrikhanesinden yapılan açıklamada, “Kendini çarmıhta hissetme” deyiminin, sorunların sebep olduğu üzüntü ve sıkıntıların ifadesinden ibaret olduğu belirtilerek, “Bütün dillerde bu tür deyimler vardır ve dar söylemleriyle değil, o dilde yüklenen anlamlarıyla değerlendirilirler. Patrik Hazretlerinin, kendisine bu deyim kullanılarak sorulan soruyu cevaplandırırken, özel olarak hükümetimizden gelen bir baskıyı ifade kastını taşımadığı aşikardır” denildi.
Patrik Bartholomeos’un “çarmıh” çıkışı, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “Bizim tarihimizde böyle bir şey yok” şeklindeki tuhaf yanıtlarıyla karşılandı. Bu yazıda, bir cezalandırma yöntemi olarak çarmıhın tarihimizde var olduğu gerçeğini hatırlatacağım. Ayrıca Patrik ile birkaç kez görüşme fırsatı yakalamış bir gazeteci olarak onun sözlerinin bana neden Papa 16. Benedikt’i anımsattığını açıklamak ve “ekümenizm” tartışmasını değerlendirmek istiyorum. Sonuçta Patrikhane, Yunanistan ve ABD’ye bırakılamayacak kadar önemli...