Camiler ne zaman açılacak? Corona virüsü nedeniyle 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiler cuma namazları kılınmak üzere kademeli olarak açılmıştı. Bazı camilerde cuma namazı ibadetleri idrak edilirken, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan son dakika açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Erbaş, tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınacağı tarihi duyurarak, "Maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz." dedi. İşte, ayrıntılar.
#Camiler Ne Zaman AçılıyorYeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesinin ardından yaklaşık iki ay geçti. Bu yıl Ramazan ayını sessiz geçiren camilerin yeniden açılacağı tarih merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ne zaman camileri ibadete açacağını merak eden binlerce vatandaş araştırmalarına hız verdi. Peki, camiler ne zaman açılıyor?
#Camiler Ne Zaman Açılıyor?Normalleşme takvimi dolayısıyla merak edilen camiler ne zaman ibadete açılacak sorusu, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Koronavirüs önlemleri dolayısıyla ibadete kapanan camiler, normalleşme sürecinin gerçekleşmesi halinde yeniden ibadete açılabilecek. Peki, camiler ne zaman açılacak? İşte, camiler ne zaman açılıyor sorusu için bazı detaylar
#Camiler Ne Zaman İbadet Açılacak?Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye toprakları, her bir köşesinde eşsiz hazineler barındırıyor. Bunlardan en dikkat çekenleri ise yüzyıllar öncesine ışık tutan yer altındaki büyüleyici yerler… CNN Travel de bu adreslere dikkat çekti ve ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen 7 öneride bulundu. İşte o adresler...
#Seyahatİnegöl Belediyesi’nin sömestir tatilinde kapsamında düzenlediği İnegöl 1. Karagöz Şenliği ve Karagöz Atölyesi için son hazırlıkları yapmak üzere geçtiğimiz pazar İnegöl’e Beşinci Mevsim Kültür Sanat merkezine gittik. Amacım işimiz bitince uzun zamandır görmek istediğim, İnegöl Kent müzesini de gezmekti. Haklısınız bir Bursalı olarak açılmasının üzerinden çok zaman geçmesine rağmen bu müzeyi gezme fırsatı bulamadım. Eminim ki birçok Bursalı da henüz gitmemiştir, işte bu yüzden müzeyi bu hafta köşemde tekrar gündeme getirmek, Bursalıları da davet etmek istedim.
#Uğur Çelikkol12 Eylül’ü ancak 11 Eylül’ü ve öncesini yaşayanlar değerlendirebilir. En az 50 yaşında olunmalı. Öyle kuru demokrasi laflarıyla, vatan millet nutuklarıyla konuşulmaz. Meclis, aylardır cumhurbaşkanını bile seçememişti. Ne olacaktı, anarşi ortamı, ölümler, yakıp yıkmalar sürmeli miydi? Bu davayı çoğu kişi haksız bulmaktadır.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Ecdadımızın bizlere bıraktığı binlerce vakıf eseri var. Geçmişte bunlar yıkıldı, yakıldı, satıldı, el değiştirdi. Nice medreseler, camiler, şarap evi haline getirildi, nicesinde dansöz oynatıldı. Ama çok şükür biz bunlara sahip çıktık” dedi.
Doğası zengin, halkı yoksul Zanzibar’ın şehirlerinde, evleri kerpiçten, çatıları samandan yapılmış köylerinde önceki hafta Kurban Bayramı coşkusu yaşanıyordu. Rengarenk ipeklilere bürünmüş türbanlı kadınlar, en yeni elbiseleriyle çocuklar ve erkeklerle doluydu otoyollar. Diğer köylerdeki yakınlarını görmek için kilometrelerce yürüyor, akşam köy meydanlarında konserler, panayırlar kurarak eğleniyorlardı. Medreselerde sabahın 7’sinden gece yarısına kadar Kuran okunuyordu. Gökyüzü ve sahiller ise dolunayın hükmü altındaydı. Deniz her fırsatta mercan kayalıklarınca oluşturulan sığlıkların arkasına, sahilden yaklaşık bir kilometre gerilere kaçıyordu. Zanzibarlılar bayramın, turistler dolunay ve sahilin tadını çıkarıyordu.
Ne olursa olsun, ne kadar yıl geçerse geçsin; acıyı küllemek kolay değil. Geçmişi unutmak. Yaşanan dramların üzerini örtmek. Boş verip geçmek. Her yeni gün yeni bir şeye gebe. Doğru. Ama ocağına ateş düşenin gözünden yaş eksik olmuyor. Özellikle de kadınların. Savaş erkek nüfusu o denli azaltmış ki; sokaklarda, caddelerde çoğunlukla kadınlar var. Savaş öncesi 4.5 milyon nüfusu olan Bosna Hersek’in nüfusu bugün 3.5 milyon civarında. Tam sayı bilinmiyor. Resmi sayım 2010 yılında gerçekleşecek.