Cambridge Üniversitesi haberleri sayfasında Cambridge Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1683 Cambridge Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Daha önce Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen öğretmen, uluslararası değerlendirmelerde elde ettiği başarılara yenisini ekledi. Selçuk Yusuf Arslan, son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Arslan, 99 ülkeden 11 binin üzerinde adayla yarıştı. Genç ve başarılı öğretmen bu başarıya Türk ve göçmen öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek ve birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için hazırladığı projeyle ulaştı. Selçuk öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.
#Cambridge Üniversitesiİstanbul Kabataş Erkek Lisesi (KEL) öğrencisi Muhammed Kerim Arlı, Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen Türkçe sınavında ‘Dünyada en yüksek puan’ (Top in the World) ödülünü aldı. Muhammed Kerim, bu sınava öğretmeni ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkçe dersi için yeni uygulamaya koyduğu çoklu beceri yöntemiyle hazırlandı.
#Kabataş Erkek LisesiÜnlüler dünyasında bütün aşklar kısa süreli sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz... Her ne kadar genelde bakıldığında ünlülerin aşkı hatta çok çocuklu evlilikleri çok kısa sürede tükenir gibi görünse de bu durum herkes için geçerli değil.
#Olivia ColmanTürk iş insanı Hüseyin Özer, 15 adet yardım kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu İngiltere Acil Afet Komitesi’nin (DEC), depremin ilk iki gününde 100 milyon Sterlin’in üzerinde yardım topladığını söyledi. Özer, “Çalışmalarını hızla devam ettiren komitenin topladığı yardım miktarı artmaya devam ediyor” dedi.
#AVRUPADAN HABERİngiltere’deki Cambridge Üniversitesi Kütüphanesi, 22 yıl önce kaybolan Charles Darwin’in iki not defterinin bulunduğunu duyurdu. Kütüphane bugün yaptığı açıklamasında, Darwin’e ait, biri ikonik 1837 'Hayat Ağacı' taslağını içeren iki defterin, pembe bir hediye torbasının içinde, “Kütüphaneci, Mutlu Paskalyalar, X” mesajıyla bulunduğu belirtildi.
#İngiltereKoronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları başlamış olsa da son günlerde tüm dünyada yayılan Delta varyantı endişe yaratmaya devam ediyor. en bulaşıcı varyant olarak açıklanan Delta'ya karşı tedbirlerin elden bırakılmaması öneriliyor. Tam da bu gündemde yaptıkları araştırmayı açıklayan İngiliz bilim insanları FFP3 tipi maskelere dikkat çekti.
#Cambridge ÜniversitesiTürkiye’de, bir özel okulda uygulanan ‘Game Academy Projesi’, Cambridge Üniversitesi’nden sunum daveti aldı. Oyunu derslere entegre eden Türk öğretmenler, ‘Game Academy Projesi’ kapsamında yaptıkları çalışmaları, yaklaşık 10 ülkeden gelen eğitimci ve akademisyenlere anlattı.
#Game Academy ProjesiCambridge Üniversitesi akademisyenleri, Türkiye’nin yapı sektöründeki dijital dönüşümünü takip etmek için ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumunda buluştu. Amerika, Kanada ve Avrupa’dan akademisyenler, “Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.
#Cambridge ÜniversitesiDünyanın en saygın eğitim kurumları arasında yer alan Cambridge Üniversitesi’nde bir ilk yaşanıyor. Cambridge Üniversitesi’nde ilk kez yabancı diller bölümünde Türk dili eğitimine başlandı. Dünyada ilgi duyulan bir çok yabacı dili kendi bünyesine alan ve hem öğrencilerine hem de akademisyenlerine dil eğitimi veren Cambridge Üniversitesi, artık Türkçe dili eğitimi de verecek.
#Cambridge ÜniversitesiDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. 2 binden fazla kurumun sıralandığı listede Türkiye 91 üniversite ile temsil edilerek, rekor kırdı. İlk 1000’e 12 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri de ilk 500’deki yerlerini korudu.
#THE 2025Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU) Rektör Yardımcısı Prof. Ling San “Yapay zekâ, bilgiyi kolayca getirse de ‘doğru ve yanlışı’ ayırt etmek için öğrenmeye daima ihtiyacımız olacak. Yapay zekâyı keşfetmesi gereken eğitimciler, ‘öğrenmeyi özelleştirmek’ ve öğrencilerin derslerinde geride kalıp kalmadıklarını analiz etmek amacıyla yapay zekâyı kullanabilirler” dedi. Prof. Dr. San ile yeni nesil eğitimi konuştuk.
#Prof. Ling SanFazla kırmızı et ve işlenmiş et tüketimin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Et ağırlıklı beslenmenin zararlarını, ne kadar tüketilmesi gerektiğini uzmanlarla konuştuk.
#DiyabetSosis, salam ve biftek, pirzola severlere kötü haberimiz var. Fazla kırmızı et tüketiminin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Aslında bu araştırma daha önceki araştırma bulgularına dayanıyor ancak bununla beraber et ağırlıklı beslenmenin diyabet riskini artırabileceğine dair giderek artan kanıtlara, iki yeni araştırma daha eklendi. Peki et tüketimi neden buna neden oluyor? Araştırmalar ne diyor?
#Sağlıklı Et"Dikkatinizi diyabetinize vermek zorundasınız, aksi takdirde ölürsünüz." Bu sözlerin sahibi Amanda Smith, hayatının ilk 34 yılını Tip 1 diyabetin boyunduruğu altında geçirdi. 2023'ün Sevgililer Günü'nde hayatı değişen Smith, 6 ay içinde insüline ihtiyaç duymaz hale geldi. Peki genç kadını ölümcül hastalıktan kurtaran tedavi neydi?
#Sağlıkİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan, Yusuf Karlı (30) doktora çalışmalarını Avusturya’da Innsbruck Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Ağustos ayından itibaren Cambridge Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak kariyerine devam edecek olan Yusuf Karlı, Avusturya Bilimler Akademisi tarafından gösterilen 11 aday içerisinden seçilerek Almanya’da 1951 yılından beri düzenlenen Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları’na katıldı.
#Yusuf Karlıİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), Dünya Üniversite sıralamasını açıkladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), geçtiğimiz yıl yer aldığı 336’ncı sıradan 285’e yükselerek ülkenin en iyi yükseköğretim kurumu oldu. İlk 500’de Türkiye’den İTÜ 326, Koç 401, Boğaziçi 418 ve Bilkent Üniversitesi 477’inci sırada yer aldı. Türkiye’den üniversitelerin sıralamadaki yerleri önceki yıllara göre yükseldi.
#Quacquarelli SymondDünyanın en çok fotoğrafı çekilen ünlü kadını kim sizce? Eğer "Kate Middleton, Galler Prensesi Kate, Galler Prensesi Catherine" dediyseniz doğru yanıtı verdiniz demektir. Her ne kadar geçen yılın 25 Aralık gününden itibaren sağlık sorunları nedeniyle pek ortalarda görünmese de yıllar içinde çekilen poz poz fotoğrafları bu eksiği gidermeye çalışıyor. Bir başka deyişle görüntülenme konusunda Kate'in tek rakibi Hollywood'un 'A listesi' diye adlandırılan en parlak yıldızları.
#Kate MiddletonAlara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaAkademisyen ve diplomat Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kaleme alınan 3 ciltlik ‘Osmanlı Bilim Mirası’ adlı eserin İngilizce baskısının tanıtımı amacıyla Harvard Üniversitesi’nde uluslararası sempozyum düzenleniyor. İhsanoğlu şerefine gerçekleştirilecek olan ve Osmanlı bilim mirasının geçmişi, bugünü ve geleceğinin konuşulacağı sempozyum, 26-27 Nisan tarihlerinde halka açık olarak Harvard Üniversitesi’nde yapılacak. İhsanoğlu, “Eserin Tükçesi Koç Üniversitesi, Arapçası ise İskenderiye Kütüphanesi aracılığıyla tanıtıldı. İngilizce baskısının tanıtımı ise önümüzdeki hafta Harvard Üniversitesi’nde olacak. Bu ciltlerin içinde 40 yıllık çalışmalar ve araştırmalar var” dedi.
#Ekmeleddin İhsanoğluErgenliğinden beri çevrimiçi tacizlerin kurbanı olan genç kadının hayatı, isimsiz bir hesaptan gelen e-postadaki bağlantıya tıklayınca kâbusa döndü. Ancak asıl büyük şoku korkunç tacizlerin arkasındaki kişinin kimliğini öğrenince yaşayacaktı.
#DeepfakeHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkYıllardır yanmış tost yemenin ve akıllı telefonlarımızı cebimizde tutmanın, plastik şişelerden su içmenin kansere yol açtığına dair iddialarını duyuyoruz. Peki bu duyduklarımızın hangisi gerçek hangisi efsane? Daily Mail, gerçekle mitleri birbirinden ayırmamıza yardımcı olmak için kansere neden olduğuna dair ortaya atılan en büyük beş efsaneyi çürütüyor.
#KanserYanmış ekmekten akıllı telefonlara, tatlandırıcılardan plastik şişelere kadar pek çok şeyin kansere neden olduğunu mutlaka bir yerlerden duymuşuzdur ama şimdi okuyacağınız haber bugüne kadar kanserle ilgili duyduğunuz bu bilgileri çürütüyor.
#KanserO bugün çok ünlü ve tabii ki varlıklı bir oyuncu... Birbirinden iddialı yapımlarda rol alıyor ve ödül üstüne ödül kazanıyor... Ama sanmayın ki bütün hayatını böyle geçirdi. Çünkü durum pek öyle değil. Belki şimdi kimse inanmıyor ama bir zamanlar yani gençlik yıllarında para kazanmak onun için büyük bir sorundu. Bir evi yoktu... Bazen bir arkadaşının evinin tavan arasında yaşıyordu. Bazen de arkadaşlarının kanepelerinde uyuyordu.
#Olivia ColmanAralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke standının yer aldığı ve eğitim ile teknolojiyi buluşturan dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak kabul edilen BETT (British Educational Training and Technology), İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. Fuara, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı da katıldı.
#BETTDaha önce Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen öğretmen, uluslararası değerlendirmelerde elde ettiği başarılara yenisini ekledi. Selçuk Yusuf Arslan, son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Arslan, 99 ülkeden 11 binin üzerinde adayla yarıştı. Genç ve başarılı öğretmen bu başarıya Türk ve göçmen öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek ve birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için hazırladığı projeyle ulaştı. Selçuk öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.
#Cambridge ÜniversitesiHamileliğin ilk trimesteri yani ilk üç ayı, bulantıların ve kusmaların en yoğun olduğu dönem olarak biliniyor. Bazı hamileler bulantıları yok denecek kadar az yaşıyor, bazılarının rahatsızlığı üç ayda sona eriyor, bazıları ise neredeyse dokuz ay boyunca bulantı ve kusma ile mücadele ediyor. Bu sebeple hastaneye kaldırılan, bebeğini kaybeden ve hatta vefat edenler dahi var. Tüm bu bulantıların ve kusmaların nedeni geçtiğimiz günlerde belli oldu. Bu yeni keşif sayesinde hamilelikte bulantı ve kusma kaynaklı rahatsızlıklar tarihe karışabilir! İşte detaylar...
#Hamilelikte BulantıHamileliğin ilk trimesteri yani ilk üç ayı, bulantıların ve kusmaların en yoğun olduğu dönem olarak biliniyor. Bazı hamileler bulantıları yok denecek kadar az yaşıyor, bazılarının rahatsızlığı üç ayda sona eriyor, bazıları ise neredeyse dokuz ay boyunca bulantı ve kusma ile mücadele ediyor. Bu sebeple hastaneye kaldırılan, bebeğini kaybeden ve hatta vefat edenler dahi var. Tüm bu bulantıların ve kusmaların nedeni geçtiğimiz günlerde belli oldu. Bu yeni keşif sayesinde hamilelikte bulantı ve kusma kaynaklı rahatsızlıklar tarihe karışabilir! İşte detaylar...
#Hamilelik